Nikoś pisze:Dawno większych bzdur nie czytałem, częściowo nawet się uśmiałem z tej niewiedzy
nawet szkoda mi tego komentować
Jeśli wg flamaster planów linia miała iśc do lotniska w baranowie a nie na centralny w stolicy. To o jakim połączeniu z warszawą mówimy ?
Region nie potrafi i nie chce ogarnąc podstawowej komunikacji kolejowej, a tu mrzonki o TGV i innych SF podróżach w kwadrans do baranowa (nie to nie jest dzielnica warszawy póki co

)
Jest lato polecam odwiedzić polskie wybrzeże i zobaczyć że mimo iż tam nie ma molochów zakładów na 10k popa to te miasta żyją i się rozwijają

Mi chodzi tylko o linie Rzeszów - Warszawa o normalny pospieszny nie przez kraków nie 300km/h wystarczy nawet 150 lm/h. CZy możesz podać jakieś argumenty, jakies dane cokoliwek gdzi uzasadniasz, że taka zwykła linia kolejowa się nie zwróci. Twoje argumenty to:
- co za brednie
- fani latających dywanów
NIE DYSKUTUJE O CAŁYM CPK TYLKO O LINI POŁĄCZENIU POŚPIESZNYM RZESZÓW WARSZAWA POŚPIESZNYM NIE 300km/h nie TGV tylko zwykły pośpieszny express.
Zauważyłem, że na forum znasz się na wszystkim od przestrzeni miejskiej ppo linie kolejowe, po tereny inwestycyjne. Ale jedyne twoje uzasadnienia to zawsze co to za brednie, co za bzdury. Czy w Polsce nie mamy katastrofy demograficznej???
Czy Rzeszów się nie rozwinął : średnia pensja, liczba mieszkańców, obszar metroplitarny ... Możesz podać jakieś przykłady jakiegoś miasta z Pomorza pomiędzy Szczecinem a Gdańskiem... co zrobiło jakiś skok. Wtedy podał byś jakiś konkret ???
PS: Polskie morze w okresie letnim jest strasznie zatłoczone to jest męczarnia a nie wypoczynek.
JAK MAMY DALEJ ROZWIJAĆ POLSKĘ I CAŁY REGION SKORO ODCINAMY GO OD INNYCH CZĘSCI KRAJU.
W odpowiedzi pewnie usłysze co za bzdury, brak douczenia, fan latających dywanów... ale konkret nie padnie.
Tu masz prognozy demograficzne GUS-u jak umiesz używać Excela to zobaczysz, że demografia się łamie. To też może bzdura.
Prognozy GUS:
https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ ... ,11,1.html