Inwest pisze:Ciekawe ile osób będzie musiało od najbliższego piątku do wtorku wyprowadzić się z lokali
Inwest pisze:Może trzeba pieprznąć to wszystko i pomyśleć o Wielkanocy.
Inwest pisze:Ludzie wideomofon przy tym to nic.
lesia pisze:W moim przypadku zadzwoniła osoba z numeru 601 633 140
gyrk pisze:Moim zdaniem sposób prowadzenia inwestycji oraz komunikacji z mieszkańcami jest skrajnie nieprofesjonalny. Brakuje wcześniejszych, oficjalnych informacji o działaniach związanych z nadzorem budowlanym,
detmo pisze:Okrągłe zero, gdyż przed odbiorem budynku nikt nie miał prawa tam mieszkać. Zresztą, współczuję słuchania kucia na około przez najbliższe pół roku
czyli co ktoś kupił/ zarezerwował komórke/ klitke na miotłe i nagle się okazuje że jej nie ma, bo błedy w projekciedetmo pisze:Jak dla mnie nieprofesjonalne jest to co zrobili z komórkami w garażu, a raczej to że tego nie ma w projekcie i będzie robione dopiero po odbiorach budynku....

Nikoś pisze:Tylko nie każdy ma luksus mieszkać do czasu aż się wszyscy łaskawie wprowadz/ skoncza remonty.
Nikoś pisze:Tu też kwestia że jak dano klucze jeśli nie ma oficjalnego odbioru ?
Nikoś pisze:Do tego jesli jakiś nadzór przyjdzie .. to niech przyjdzie, nikt nie musi ich wpuścić do lokalu

Wymagane jest pozwolenie na użytkowanie, wydawane przez Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego (PINB).
Bez ostatecznego pozwolenia na użytkowanie:nie wolno legalnie zamieszkać w lokalu,
deweloper nie powinien przekazać mieszkania do użytkowania (odbiór „kluczy” do zamieszkania).
Wydanie mieszkania przed uzyskaniem pozwolenia = samowola użytkowa.
Co deweloper czasem robi (i na co uważać)
Niektórzy deweloperzy:
przekazują lokale „technicznie” lub „do wykończenia” przed pozwoleniem na użytkowanie,
zastrzegają w umowie, że nie wolno zamieszkać.
Wykończenie – czasem tak, zamieszkanie – nielegalne.
Jestem od tego miesiaca najemcą jednego z lokali przy Solidarności. Powiedzcie mi, jak to możliwe, że ktoś nam wynajął mieszkanie bez informacji o tym, że budynek nie jest odebrany. Ba, jest placem budowy. Czujemy sie oszukani, dzisiaj dostaliśmy kartkę, która informuje o odbywajacym się odbiorze przez Nadzór Budowlany.
gyrk pisze:Podsumowując, mnie nikt nie informował ze nie ma pozwolenia na użytkowanie, sam mnie deweloper informował ze mogę robić sobie z miejscem postojowym czy mieszkaniem co chce, a teraz maja problem żeby usuwać rzeczy z balkonów, przecież to jest absurd.
gyrk pisze:W moim przypadku zadzwoniła osoba z numeru 601 633 140, informując, że wszyscy mieszkańcy muszą się wyprowadzić oraz uprzątnąć balkony. Przekaz był chaotyczny i nieprecyzyjny. Gdy próbowałem uzyskać konkretne informacje — m.in. co z elementami stałymi, takimi jak klimatyzacja — rozmowa została przerwana przez tę osobę, która samodzielnie zakończyła połączenie, nie udzielając żadnych odpowiedzi ani dalszych instrukcji.

Wróć do Inwestycje zrealizowane
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 35 gości