[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: janek » 22 cze 2016, 13:31

No powiem szczerze, że dziwnie to wygląda, wszędzie praca jakoś idzie do przodu tylko nie pod blokiem nr 9. Poza tym w poniedziałek i we wtorek w ogóle Skanska pracowała? Nikogo nie widziałem, ani maszyn ani ludzi...
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: JanzRzeszowa » 22 cze 2016, 21:01

No i sprawa się wyjaśniła z brakiem prac przy bloku nr9 na Żmigrodzkiej. Chyba.
Skanska wstrzymała tu roboty, ponieważ wykonawcy studzienek posadowili je za wysoko. Zgłosili to do UM, a ten podobno do SM projektant. Ekipa, która to wykonywała ma to poprawiać, ale żeby nie rozbebeszać zrobionej drogo skanska czeka, a pracuje gdzie indziej.Sytuacja ma miejsce po prawej stronie Żmigrodzkiej i częściowo Brzozowskiej. Żeby było śmieszniej, to ja na te studzienki zwróciłem uwagę już w październiku tamtego roku, a oni wszyscy tego nie widzieli. Nawet o tym pisałem, że są za wysoko..., no ale przecież są profesjonaliści, a co ja tam się znam...
Podano termin-koniec sierpnia na zakończenie drogi. Świetnie. Jak tak dalej pójdzie, to niektórzy bedą przeżywać błocko jesienne już drugi raz na tej przeklętej ulicy.
Nie omieszkam zapytać o to na walnym, które już w ten piatek o 17 w "Mechaniku" przy Hetmańskiej. Bo okazuje się, że od kilku tygodni sprawa jest znana SM, a przecież ona zawsze odsyła nas z kwitkiem do UM.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: maciejczek » 23 cze 2016, 9:06

No to na Brzozowskiej na drogę będziemy czekać do przyszłego roku, tak jak planowali na początku. Po studzienkach okaże się, że mają kolizję z instalacją wodną, elektryczną, gazową i robota będzie wstrzymywana. Śmiech i zgrzytanie zębami..
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: ankawro » 23 cze 2016, 20:28

Czy ktoś wie jaki jest oficjalny termin oddania mieszkań w bud inw 9 - czyli przy ul. Odryzkońskiej 7?
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: swiezak » 24 cze 2016, 14:50

W srode dzwoniłem do spoldzielni mowili ze pazdziernik
swiezak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 07 mar 2016, 8:13

Postautor: ankawro » 24 cze 2016, 21:25

swiezak pisze:W srode dzwoniłem do spoldzielni mowili ze pazdziernik

Ale tak bliżej początku czy końca października?
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: maniek1 » 25 cze 2016, 11:05

Z przyczyyn niezaleznych nie moglem uczestniczyc we wczorajszym spotkaniu ze spoldzielnia. Czy moglby ktos strescic przebieg dyskusji?
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: JanzRzeszowa » 26 cze 2016, 16:04

maniek1 pisze:Z przyczyyn niezaleznych nie moglem uczestniczyc we wczorajszym spotkaniu ze spoldzielnia. Czy moglby ktos strescic przebieg dyskusji?

Owszem, mogę to streścić, ale tylko jednym stwierdzeniem: spotkanie-całe walne-było pokazem jak wyglądają relacje w grupie wzajemnej adoracji osób, które jako zatrudnione w tej spółdzielni robiły frekwencję z drugą częścią osób, nazwijmy to roboczo - "moherów spółdzielnianych" (może poza nielicznymi przypadkami). Wybory, komisje, dyskusje, dopuszczanie do głosu, obiektywne moderowanie spotkania przez przewodniczącego (a właściwie jego brak) czy w ogóle zagadnienia akcentowane, którymi się zajmowano (może oprócz raportów), ale najciekawsze było głosowanie (zresztą przeprowadzone niezgodnie z podstawowymi zasadami przyzwoitości, a cóż dopiero mówić o przestrzeganiu rzetelności i metodologii takich głosowań.
Dla mnie obraz nędzy i rozpaczy. Jakbym się cofnął ćwierć wieku... .
Ogólny obraz: rządzą dziadki i babki ze "starych" ulic SM i są w zdecydowanej większości. Do Rady także weszła taka ekipa.

Jedyną zaletą naszej aktywności był fakt, że to towarzystwo było wielce zdziwione, że ktoś może mieć inne zdanie i na osiedlu są jakieś poważne problemy do rozwiązania. Bo przecież oni tam wszyscy tak dobrze się czują we własnym sosiku.. .

A i jeszcze jedno, zlekceważono moje apele o to aby tam licznie się stawić w grupie Brzozowskiej i Żmigrodzkiej..., byliśmy we dwóch plus żona sąsiada. Poświęciliśmy prawie 5 godzin, próbując aktywnie artykułować problemy naszej części osiedla, ale także tych co lada moment tam będą mieszkać w nowych blokach.

Potem się nie dziwcie, że Nas zlewają.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 26 cze 2016, 16:04

maniek1 pisze:Z przyczyyn niezaleznych nie moglem uczestniczyc we wczorajszym spotkaniu ze spoldzielnia. Czy moglby ktos strescic przebieg dyskusji?

Owszem, mogę to streścić, ale tylko jednym stwierdzeniem: spotkanie-całe walne-było pokazem jak wyglądają relacje w grupie wzajemnej adoracji osób, które jako zatrudnione w tej spółdzielni robiły frekwencję z drugą częścią osób, nazwijmy to roboczo - "moherów spółdzielnianych" (może poza nielicznymi przypadkami). Wybory, komisje, dyskusje, dopuszczanie do głosu, obiektywne moderowanie spotkania przez przewodniczącego (a właściwie jego brak) czy w ogóle zagadnienia akcentowane, którymi się zajmowano (może oprócz raportów), ale najciekawsze było głosowanie (zresztą przeprowadzone niezgodnie z podstawowymi zasadami przyzwoitości, a cóż dopiero mówić o przestrzeganiu rzetelności i metodologii takich głosowań.
Dla mnie obraz nędzy i rozpaczy. Jakbym się cofnął ćwierć wieku... .
Ogólny obraz: rządzą dziadki i babki ze "starych" ulic SM i są w zdecydowanej większości. Do Rady także weszła taka ekipa.

Jedyną zaletą naszej aktywności był fakt, że to towarzystwo było wielce zdziwione, że ktoś może mieć inne zdanie i na osiedlu są jakieś poważne problemy do rozwiązania. Bo przecież oni tam wszyscy tak dobrze się czują we własnym sosiku.. .

A i jeszcze jedno, zlekceważono moje apele o to aby tam licznie się stawić w grupie Brzozowskiej i Żmigrodzkiej..., byliśmy we dwóch plus żona sąsiada. Poświęciliśmy prawie 5 godzin, próbując aktywnie artykułować problemy naszej części osiedla, ale także tych co lada moment tam będą mieszkać w nowych blokach.

Potem się nie dziwcie, że Nas zlewają.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: bartek86 » 27 cze 2016, 11:31

Nie jestem jeszcze mieszkańcem osiedla ale za niedługo zapewne zostanę. Niestety z doświadczenia wiem, że spółdzielnia to zamknięta grupa i nawet jakbyś Panie Dariuszu wybrał się na walne raz jeszcze w ilości 200 osób też byś nic nie załatwił. To są takie machiny, że ciężko cokolwiek zrobić. Może jakbyś poświecił całe życie to być coś zmienił. Na takich spotkaniach można zmieniać przebieg, można nie dopuszczać do głosu wybranych, można pewne grupy odciąć itp. Podam przykład u mnie (nie Rzeszów). Spółdzielnia ciągle podnosi czynsz i ludzie powiedzieli dość. Poszli na walne w takiej ilości, że spotkanie które odbyło się w miejskim domu kultury nie pomieściło ich i wiesz co się stało? Nic. Prezesa i zarządu nie da się odwołać. Na walne przybyły sprzątaczki, ich rodziny, wszyscy z góry poinformowani, ich sąsiedzi i po prostu ich zablokowali. A jakby jakimś cudem było ich więcej to by się zmieniło obrady, nie dopuściło do głosu itp. są sposoby wierz mi. W skrócie to jest beton, którego sam na pewno nie skruszysz, w większej ilości może lekko uszkodzisz. Brawo za walkę i chęci, ale jak widzisz cyt. "Dla mnie obraz nędzy i rozpaczy. Jakbym się cofnął ćwierć wieku... ." Dlatego uważam, że ciężko będzie wprowadzić kogokolwiek do spółdzielni z okolic Żmigrodzka, Brzozowska, Odkrzykońska. To jak z politykami :) widzę ich od '89 i ciągle ci sami, a mamy już prawie 30lat później.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa