Nowe mieszkania Rzeszów i okolice
DariuszB pisze:Jerzy Dąbczak pisze:Problem jest taki, że zobowiązanie tego pana polegało niestety wyłącznie na: "zbierze się zarząd, przemyśli, podejmie decyzje, wicie rozumicie".
Wymanewrował nas tym zagraniem, ponieważ żadne terminy nie zostały tam określone, ergo: płaćcie sobie ludziska cały czas pełny czynsz, jak wam go delikatnie obniżymy to będziecie mieli nadpłatę.
Nie jest tak do końca. V-prezes Jurak zobowiązał się przedstawić nasze wnioski (zresztą zredagowane i podpisane przeze mnie i koleżankę) na Zarządzie. Nie wiem czy te wnioski wpłynęły już na Zarząd SM. Dowiem się.
Co do "czynszu" - ja płacę, oprócz poz 1 czyli administracyjnych..., mało tego, czekam na rozpisanie poszczególnych składników tej pozycji. To także obiecał prezes i kierowniczka administracji. Nie dostaliśmy tego.
A propos - jeżeli SM przyjmie standardowy tryb postępowania z wnioskami mieszkańców, a więc - naobiecuje, naobiecuje i nic (czyli tak jak robią wszyscy prezesi spółdzielni), to ...zbliża się walne i można grupowo (Słoneczny Stok) zrobić małe zamieszanie akcentując tylko nasze racje. Bo do odwołania zarządu mamy za małą siłę. Chociaż kto wie...
DariuszB pisze:Dochodzenie swoich racji (kilka przykładów):
4. Deptaniem naszych praw jest pobliska budowa wieżowców 7p i galerii. Już drugi dzień ekipy nie przestrzegają ciszy nocnej i pracują głośnymi maszynami przez cała noc. Czy ktoś przejął się, że nie można otworzyć okna w czasie upałów, bo hałas jest nieznośny a przecież ludzie chcą odpocząć? Gdzie są jakieś ogłoszenia od wykonawców i zarządcy (zresztą już permanentnych utrudnieniach)dla mieszkańców osiedla. Czy zarządcy nie interesuje jak egzystują mieszkańcy w jakich warunkach w dopiero co oddanych lokalach? Przecież te bloki będą w zarządzie Projektanta docelowo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości