[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Hieronim_Berbelek » 11 paź 2024, 15:33

trzeba by miernikiem zmierzyć :) nie wierze, ze tam jest 10 W
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Patryk M » 11 paź 2024, 21:15

ETernit pisze:Jeżeli iglica jest integralną częścią budynku to będą płacić Mieszkańcy za jej utrzymanie, przegląd, konserwację i oświetlenie.

Tak się składa, że ja nie wpadłbym na taki pomysł ale moja życiowa już tak. Nie wiem po co, ale jakiś czas temu kupiła mieszkanie w W, od strony filharmonii. Dowiedziałem się o tym długo po fakcie. Czyli, będzie płaciła też na ten maszt? Nie mam nic przeciw, aby dokładała się do tego rekordu :) ale…

Maszt ten, o zasadniczej funkcji telekomunikacyjnej jest częścią wieży W. Ale nie należy on do części wspólnych wieży W, w rozumieniu „części wspólnych nieruchomości”.
Maszt to część komercyjna i to jest zadanie operatora masztu, aby mieć nie tylko niezłą kasę z niego,ale wiadomo też konserwacja, przeglądy, utrzymanie itp.
Na jakiej zasadzie mieszkańcy wieży mieliby dokładać do tej komercyjnej części obiektu nie będącej częścią wspólną? To nie jest antena zbiorcza jak na zwykłym bloku, która jest zaliczana do tych części wspólnych.

Gdyby coś się zmieniło albo się mylę proszę o korektę.
Jestem wtedy w stanie dorzucić jej kasy, aby też mieć udział utrzymaniu tego masztu. Może wtedy pozwolą połazić sobie po nim w celach konserwacyjnych czyli spacerowych?
Z nią spacer odpada, mieszk. nieco niżej jak ten taras na 34P/124m, to już dla niej będzie mętlik w głowie.
Z resztą, wysokość nie ma tutaj znaczenia… :lol:
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: wogx » 12 paź 2024, 12:46

Tu nie ma znaczenia te 30 zł za prąd - deweloper ma darmową reklamę kosztem estetyki budynku. Jak już ten neon musi świecić, to niech wspólnota coś na tym zyska.
wogx
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 21 lut 2016, 19:54

Postautor: konradp » 12 paź 2024, 14:27

Jaskobrot pisze:Czy tu sa sami zebracy? Zrozumcie - to bufynek nie dla was. Jedli ktos robi afere o 30 albo nawet o 100pln podzielone przez 200 mieszkancow to jest skonczonym dziadem w dosatku rak glupim, ze sie z tym obnosi.

W takim razie skoro to takie małe kwoty, to Deweloper jest żebrakiem który chce wydębić coś za friko od mieszkańców inwestycji. I jeszcze robi to z pozycji siły.
Twój tok myślenia też działa w drugą stronę.
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: Hieronim_Berbelek » 12 paź 2024, 17:03

Chodzi tylko o to, że jezeli budynek mieszkalny ozdobiony jest jakimis efektami swietlnymi... to czasami możesz za to płacić Ty jako nabywca a czasami nie musisz myslę, że dla osób czytających to forum może być to cenna informacja. Po za tym na Hartbexie, na Capital towers też są takie efekty świetlne ... ok tak się robi i albo się godzisz albo nie.Pragnę zauwazyć, że nie wiemy jak to wygląda na Olszynkach...Poprostu zaciekawiło mnie to bo na iglicy na czubku świcie się białe światełko, i czerwona na rogach plus napis.

Dla mnie nie powinno być na apartamentach reklam, jakieś efekty świetlne napis z nazwą apartamentowca ok. Ale to już jest moje prywatne zdanie. Po co się "opluwać".
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Inwestycje Polska » 12 paź 2024, 21:56

Tak jak Jaskobrot napisal… ze w takich budynkach wiekszosc to zebracy ( udajacych nie wiadomo kogo) sam kupilem mieszkanie na Olszynki i 30-100 pln nie robi mi tu roznicy. Tak samo jest w Capital Towers … ludzie tam wyklucaja sie zlotowki tracac czas na zebraniach itd … a znaczna wiekszosc z nich jezdzi autami za ponad 300 tys … a na zebraniach udaja dziadow!!!!

Tu bydenek ktory ma reklamowac dewelopera i deweloper ma gdzies kto co komu sie podoba … za wszyatko absolutnie wszystko placi sie dodatkowo
Przylacze pradu 9 tys
Domofon 1 tys itd
Inwestycje Polska
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 08 lut 2023, 18:24

Postautor: Hieronim_Berbelek » 12 paź 2024, 23:29

Płaci sie za wszystko, bo wiedza ze biedni nie kupuja....
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: icetruck » 13 paź 2024, 0:21

Inwestycje Polska pisze: a znaczna wiekszosc z nich jezdzi autami za ponad 300 tys

pewnie dostali je za darmo podczas gdy własne pieniądze bezsensownie rozrzucali na prawo i lewo?
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: Hieronim_Berbelek » 13 paź 2024, 11:38

Inwestycje Polska, co Cie skłoniło do inwestowania w apartamenty w Rzeszowie a nie np. w Krakowie, Gdańsku albo Wawie? Opłaca sie...np. rentownosc jest lepsza ?
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Patryk M » 13 paź 2024, 12:11

Inwestycje Polska pisze:Tu bydenek ktory ma reklamowac dewelopera i deweloper ma gdzies kto co komu sie podoba … za wszyatko absolutnie wszystko placi sie dodatkowo

Całkowicie Masz rację, że dewelopera nie obchodzi, co się komuś podoba czy nie? To co będzie chciał zrobić czy „ozdobić”, to zrobił czy zrobi. Neon ma go reklamować a maszt przynosić kasę, itd.
Liczy się jego zysk a nie to, co o tym sądzą kupujący czy najemcy. Nie wspominając o mieszkańcach miasta, czy im się to, co wybudował i ozdobił na górze czy na dole, podoba się czy nie?
Deweloperka to nie filantropia na rzecz mieszkańców budynku czy miasta. Biznes i tyle.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2024, 12:31 przez Patryk M, łącznie zmieniany 1 raz
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa