bartek86 pisze:DariuszB pisze: - co do galerii, to mam wątpliwości czy nie będą gonić, ponieważ, jak wspomniałem, są to dwie różne firmy, a prace się zaczeły. Chciałem to sprawdzić po tablicach informacyjnych, ale pogoda mi dzisiaj przeszkodziła
Inwestorem zarówno bloków jak i centrum handlowo-usługowego jest ta sama firma - ADMA. Dodatkowo firma ta wykupiła część gruntów i dlatego będą kolejne bloki. A czy jest to spółka jawna, czy inna nie ma znaczenia. Mogą to być to spółki córki, ale to wciąż ta sama firma, więc nikt nikogo nie będzie gonił i pośpieszał z budową tej galerii. Dodatkowo jak wspomniałeś z tyłu za tymi blokami jest gdzieś kawałek ziemi, na który jest chętnych kilka osób (zapewne Spółdzielnia, ADMA i może ktoś jeszcze), ale osoba ta nie chce sprzedać na dzień dzisiejszy tej działki.
Dla potwierdzenia fotka z kilku stron wcześniej od Sindusa:Sindus pisze:![]()
jak widać wykonuje to jedna firma.
Sam widzisz, że na tablicy jest dwie firmy Adma, oprócz tego Adma Bis o której pisałem już nie buduje żadnych nowych bloków...a my mieszkamy właśnie w blokach zbudowanych przez tą trzecią firmę...