[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: JanzRzeszowa » 13 kwie 2016, 10:51

Dla zainteresowanych, usytuowanie przyszłych bloków(nr 2 i 3) 7p i galerii obok naszych bloków...widać, że teren galerii praktycznie sąsiaduje z ulicą Pańską, czyli wjazd będzie zapewne także od tej ulicy do galerii, a i do naszych bloków, ale także do galerii przyjeżdżać będą mieszkańcy Kielanówki, etc...
Obrazek
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: BartekA » 13 kwie 2016, 10:51

Mnie niestety zerwali z łóżka po godz. 6 i podpisałem odbiór czynszu :(

Dziś mam w planie zanieść pismo do SM, że w związku z wczorajszym spotkaniem i złożeniem wniosku o tymczasową zmianę kwoty czynszu - wstrzymuję się od płatności (albo, jak wspominał P. Dariusz - opłacę tylko części niezależne od SM).

Co o tym myślicie?
BartekA
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 03 gru 2015, 13:33

Postautor: mak » 13 kwie 2016, 10:59

Jerzy Dąbczak pisze:Moje wnioski po wczorajszym spotkaniu ze spółdzielnią.

W charakterze naszego narodu dominuje niestety bierność i podejście w stylu "to i tak nic nie da". Tymczasem wczorajsze pokazało, że przychodzenie na takie spotkania oraz dosadne artykułowanie swoich pretensji i wniosków przynosi jakieś efekty. Rozumiem, że codzienne obowiązki nie zezwoliły by dotarli wszyscy zainteresowani, ale zachęcam do aktywności, a przede wszystkim do tzw. szeptanej propagandy, bowiem to forum ma zapewne ograniczony zasięg.

Informacyjnie dla nieobecnych.
Wyłożyliśmy obecnemu prezesowi, że mniej nas interesują ich rozrachunki z miastem, ponieważ my zawarliśmy umowę ze SM Projektant, a nie UM Rzeszów. Z tej umowy się wywiązaliśmy, płacąc grube tysiące za mieszkania oraz tzw. przyłącza. Produktu w postaci mieszkania, bloku i infrastruktury (dojście, dojazd) nie otrzymaliśmy. Stąd nasza irytacja względem naliczanych od kwietnia czynszy, w tej sytuacji haraczy.
Efekt tego protestu opisał wyżej DariuszB (czy byłby lepszy w przypadku liczniejszej i głośniejszej grupy protestujących pozostaje niestety w sferze "gdybologii").

Jedna kwestia, o której wczoraj nie wspomniałem, gdyż nie chciałem zamordować spotkania niczym pan z pierwszego rzędu.
Pan Prezes sprytnie zauważył, że umowy przewidują naliczanie czynszu od momentu odbioru mieszkania i to jest przesłanka dla SM do ich naliczania (w domyśle zrobili łaskę nie naliczając ich już od jesieni). Nie chciał jednak zauważyć, że ta sama umowa przewidywała oddanie mieszkań w październiku ub. roku, zaś "okołoblokowej" infrastruktury w .. kwietniu br. roku.

Tutaj jest zasadniczy rozdźwięk, dlatego ja również żadnego czynszu nie płacę.
Zrobię to kiedy zostanie mi przedstawiony "zrewaloryzowany" czynsz, którego odbiór potwierdzę podpisem.

Czynsz powinniśmy opłacić do 15 dnia każdego miesiąca (przynajmniej na moim rozliczeniu jest taki zapis)
Płacić czy nie płacić ?
Jest jakaś oficjalna potwierdzona wersja ze strony SM ?
Ja mieszkam przy Odrzykońskiej tutaj generalnie dojście jest do bloku, windy działają. Jedyna niedogodność jest związana z parkowaniem (co raz mniej wolnych miejsc) i wszech obecnym kurzem.
Nie wiem czy to jest podstawa żeby się z nimi kłócić ?
mak
Świeżak

Na forum od: 21 paź 2015, 20:52

Postautor: maniek1 » 13 kwie 2016, 11:01

DariuszB pisze:
BartekA pisze:Witam,

Bylem tez na wczorajszym zebraniu. Mieszkam już od 2ch tyg. na Żmigrodzkiej 9. Cieszę się, że kilka osób dosadnie powiedziała co myśli o naszej "obecnej sytuacji" (temat braku drogi na razie jest chyba najistotniejszy).

Wstrzymujemy się zatem z płatnością czynszu, do momentu odpowiedzi na nasz wniosek dotyczący obniżenia tych opłat ?

Tak się zastanawiam..., połowa z tej wartości to opłaty w ogóle niezależne od SM, może warto wpłacać tą część jednocześnie opisywać na przelewach powód braku drugiej części. Chodzi o zbieranie potwierdzeń dla nas , ale także aby te opisy w postaci dowodów wpłat były w banku i SM.
Co Wy na to?

Jest to jakis pomysl,czyli sugerujesz aby wykreslic
1. Eksploatacje podstawowa
2. Smieci
3. ...?
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: JanzRzeszowa » 13 kwie 2016, 11:31

maniek1 pisze:
DariuszB pisze:
BartekA pisze:Witam,

Bylem tez na wczorajszym zebraniu. Mieszkam już od 2ch tyg. na Żmigrodzkiej 9. Cieszę się, że kilka osób dosadnie powiedziała co myśli o naszej "obecnej sytuacji" (temat braku drogi na razie jest chyba najistotniejszy).

Wstrzymujemy się zatem z płatnością czynszu, do momentu odpowiedzi na nasz wniosek dotyczący obniżenia tych opłat ?

Tak się zastanawiam..., połowa z tej wartości to opłaty w ogóle niezależne od SM, może warto wpłacać tą część jednocześnie opisywać na przelewach powód braku drugiej części. Chodzi o zbieranie potwierdzeń dla nas , ale także aby te opisy w postaci dowodów wpłat były w banku i SM.
Co Wy na to?

Jest to jakis pomysl,czyli sugerujesz aby wykreslic
2. Smieci
3. ...?

Dokładnie.
A w opisie niech każdy wstawi tekst w rodzaju:
Opłacone wszystkie opłaty miesięczne oprócz:
2. Smieci
Powód - brak możliwości normalnej eksploatacji mojego mieszkania z powodu braku dojazdu i braku dojścia do bloku oraz...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: BartekA » 13 kwie 2016, 12:10

Z tym, że opłata za "śmieci" (Opł. za gosp. odpad. komunal.) jest oznaczona * - jako opłata niezależna od SM i wynosi tylko 10zł.

Czy to nie wywoła problemu? (największy udział opłaty to i tak opłata eksploatacyjna podstawowa).
BartekA
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 03 gru 2015, 13:33

Postautor: ankawro » 13 kwie 2016, 12:34

jimbo pisze:
ankawro pisze:
swiezak pisze:no to super, bo właśnie zamierzałam tam dzwonić ale w takim razie poczekam.

Hey byłem dziś na budowie, rozmawiałem z kierwonikiem i tak jak mówił koniec maja poczatek czerwca ale powiedzial ze najlepiej przyjsc w polowie maja pytac

Hej. a pytałeś czy będzie możliwość aby mieszkanie wykańczała "twoja" ekipa remontowa czy -tak jak to miało miejsce przy innych blokach już oddanych do użytku - trzeba będzie umawiać się z podwykonawcami ?

Witam,
Czy coś wiadomo odnośnie wykańczania mieszkań w tym budynku (inwestycyjny 9) i kto będzie mógł je wykańczać?

Pozdrawiam[/quote]
Hej,
po rozmowie z kier.bud. nieoficjalnie będzie można wejść na mieszkania na przełomie maja/czerwca. Kto? Ten kto to sobie uzgodni z kierownikiem i otrzyma jego zgodę.
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: JanzRzeszowa » 13 kwie 2016, 20:08

dzisiejsza relacja z budowy nowych bloków i galerii, a przede wszystkim drogi...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 13 kwie 2016, 20:11

cd
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 13 kwie 2016, 20:19

Obrazek
Obrazek
stoję idealnie w płaszczyźnie (linii) bloków na zdjęciu, a więc łamaniec bloku 7p będzie zakłócał tę linię...
Obrazek
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa