[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: JanzRzeszowa » 12 lut 2016, 17:10

Największą kpiną jest to co pisałem kiedyś, że UM, a konkretnie niejaka "pani kierowniczka" od przetargów, spóźniła się o rok, bo nie potrafiła przewidzieć przewidywalnego.Mamy ten bigos przede wszystkim dzięki niej i jej pracownikom. Tyle.

Jak sobie z tym poradzić? Można próbować petycji. To koleżanka sąsiadka robi i ja zbierając podpisy, ale uważam, że kopa urzędasy mogą dostać tylko jak ściągnie się TV w to błotko.
To mój pomysł.

A propos-przeszedłem dzisiaj całą nową Iwonicką (łącze z Pańską)i droga piękna, a miejsc parkingowych bez liku. Tylko pytanie, dla kogo to wszystko!? To w tej chwili pustkowie!!!
A My toniemy w błocku...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: maniek1 » 12 lut 2016, 17:46

DariuszB pisze:Największą kpiną jest to co pisałem kiedyś, że UM, a konkretnie niejaka "pani kierowniczka" od przetargów, spóźniła się o rok, bo nie potrafiła przewidzieć przewidywalnego.Mamy ten bigos przede wszystkim dzięki niej i jej pracownikom. Tyle.

Jak sobie z tym poradzić? Można próbować petycji. To koleżanka sąsiadka robi i ja zbierając podpisy, ale uważam, że kopa urzędasy mogą dostać tylko jak ściągnie się TV w to błotko.
To mój pomysł.

A propos-przeszedłem dzisiaj całą nową Iwonicką (łącze z Pańską)i droga piękna, a miejsc parkingowych bez liku. Tylko pytanie, dla kogo to wszystko!? To w tej chwili pustkowie!!!
A My toniemy w błocku...

Pani Kierownik (przez duze KIE) do ktorej tez dzisiaj dzwonilem mocno sie zbulwersowalla ze to nie jest pytanie do niej :-) najlepszy jest termin przetargu...bloki ktore mialy termin na 2015 beda mialy droge w 2017...szlak by ich trafil. Z TV to tez nieglupi pomysl. Kiedyys slyszalem o jakichs reportazach typu W Twojej Sprawie
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: JanzRzeszowa » 13 lut 2016, 10:58

Betonowa płyta zagradzająca wjazd do garażu podziemnego w bl 9 wczoraj została usunięta.
Czyżby chcieli otworzyć garaże?
Teraz wszyscy będą korzystać z tego kawałka podjazdu łącznie z ekipami budowlanymi...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: maciejczek » 13 lut 2016, 21:36

Nie mam jeszcze oddanego mieszkania (Brzozowska 1) ale już wykańczam i brak drogi oraz chodnika do klatki schodowej jest po prostu jakimś jednym wielkim nieporozumieniem. Blok teoretycznie powinni oddać w najbliższym czasie. Też się chętnie dopiszę do petycji. Będę na osiedlu w poniedziałek, do kogo mam się zgłosić?
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: nyala » 14 lut 2016, 1:49

maciejczek pisze:Nie mam jeszcze oddanego mieszkania (Brzozowska 1) ale już wykańczam i brak drogi oraz chodnika do klatki schodowej jest po prostu jakimś jednym wielkim nieporozumieniem. Blok teoretycznie powinni oddać w najbliższym czasie. Też się chętnie dopiszę do petycji. Będę na osiedlu w poniedziałek, do kogo mam się zgłosić?

Lista będzie jedna i pewnie będzie u p.Darka, bo ja w domu bywam tylko wieczorami. Tak więc najlepiej proszę się zgłosić do niego, ja postaram się mu jutro przekazać listę z dotychczasowymi podpisami, żeby się chętni mogli do niej dopisać Pozdrawiam!
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: ankawro » 14 lut 2016, 20:33

Mam pytanie - ile wcześniej przed oficjalnym oddaniem bloku udało się Państwu dostać klucze i wykańczać mieszkania? Czy ktoś interesował się już może kluczami do mieszkań w bud inwestycyjnym 9?
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: JanzRzeszowa » 14 lut 2016, 22:19

ankawro pisze:Mam pytanie - ile wcześniej przed oficjalnym oddaniem bloku udało się Państwu dostać klucze i wykańczać mieszkania? Czy ktoś interesował się już może kluczami do mieszkań w bud inwestycyjnym 9?

Nie ma czegoś takiego jak oficjalne przecięcie wstęgi. SM po prostu ma cynk, że inspektorzy dokonali pełnego odbioru technicznego bud i wyznaczają terminy dla lokatorów. Przynajmniej tak było teraz.

A gdzie ten bud stoi czy ma stać? Bo przy Odrzykońskiej stoją dwa. O te chodzi? Te buduje Adma. To tam na razie kiepsko. Pół roku do odbioru, może 4 mies. Jeśli te. To stan surowy zamkniety.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: ankawro » 15 lut 2016, 9:44

DariuszB pisze:
ankawro pisze:Mam pytanie - ile wcześniej przed oficjalnym oddaniem bloku udało się Państwu dostać klucze i wykańczać mieszkania? Czy ktoś interesował się już może kluczami do mieszkań w bud inwestycyjnym 9?

Nie ma czegoś takiego jak oficjalne przecięcie wstęgi. SM po prostu ma cynk, że inspektorzy dokonali pełnego odbioru technicznego bud i wyznaczają terminy dla lokatorów. Przynajmniej tak było teraz.

A gdzie ten bud stoi czy ma stać? Bo przy Odrzykońskiej stoją dwa. O te chodzi? Te buduje Adma. To tam na razie kiepsko. Pół roku do odbioru, może 4 mies. Jeśli te. To stan surowy zamkniety.

Tak chodzi o budynek przy Odrzykońskiej - vis a vis budynku ze sklepem Społem. Ale administracja wyznacza terminy dla lokatorów tak oficjalnie? Z tego co wiem to czasem można się dogadac z kier.bud. i dostać klucze wczesniej - czy to też idzie przez administrację? I kogo ewentualnie o to podpytywać? Kier. bud. czy pracowników spółdzielni?
Dzięki.
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: JanzRzeszowa » 15 lut 2016, 10:46

ankawro pisze:
DariuszB pisze:

Tak chodzi o budynek przy Odrzykońskiej - vis a vis budynku ze sklepem Społem. Ale administracja wyznacza terminy dla lokatorów tak oficjalnie? Z tego co wiem to czasem można się dogadac z kier.bud. i dostać klucze wczesniej - czy to też idzie przez administrację? I kogo ewentualnie o to podpytywać? Kier. bud. czy pracowników spółdzielni?
Dzięki.

Kierownika budowy..., jeśli już.
A propos- ja bym nie zaczynał wykończeń bez upewnienia się czy dach jest już skończony i szczelny. To podstawa...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 15 lut 2016, 11:37

I jeszcze jedno,
od dwóch tygodni są już dostępne usługi telekomunikacyjne Multimedia Polska. Ja wziąłem na razie sam internet. Działa OK.
Trzeba sprawdzić drożności instalacji wewnątrz lokali, ponieważ u mnie tylko jedna nitka działała. Stąd zapewne niektórzy zakładają indywidualne talerze na balkonach pomimo dużego talerza na każdym dachu...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa