[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: BartekA » 22 sty 2016, 13:08

Blok nr 9, o którym pisał Pan Dariusz to Budynek inwestycyjny nr 6, który został już oddany do użytku :)
BartekA
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 03 gru 2015, 13:33

Postautor: nyala » 26 sty 2016, 12:43

Nowe wiadomości w sprawie garaży podziemnych: mają być udostępniane od lutego po podpisaniu umowy i załatwieniu formalności, wpłaty w ratach do czerwca i opłaty za garaż będą dopiero od ok. czerwca (nie wiem jakiej wysokości).
Pozdrawiam!
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: JanzRzeszowa » 28 sty 2016, 13:47

Garaże, garażami, ale najbardziej wkurząjace jest to, że Skanska ma daleko w d...e budowe drogi. To dla mnie skandal. Nie tknęli palcem oprócz ułożenia paru płyt.
Co mi po garażu podziemnym jak błocko jest wszechogarniajace. Za chwile na dojeździe do gazay będzie tony błota, a pod ziemią (parking ) nie dużo mniej. Jednym słowem syf.

Szykuję sie do wystosowania listu do UM (przetargi) oraz do Skanskiej.
Czy ktoś mnie wesprze swoim podpisem??
Proszę dopisywac się do listy, bedę wiedział czy komuś zależy na tej drodze:
1.ja
Ostatnio zmieniony 22 gru 2016, 11:37 przez JanzRzeszowa, łącznie zmieniany 1 raz
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: maniek1 » 28 sty 2016, 14:40

DariuszB pisze:Garaże, garażami, ale najbardziej wkurząjace jest to, że Skanska ma daleko w d...e budowe drogi. To dla mnie skandal. Nie tknęli palcem oprócz ułożenia paru płyt.

Szykuję sie do wystosowania listu do UM (przetargi) oraz do Skanskiej.
Czy ktoś mnie wesprze swoim podpisem??
Proszę dopisywac się do listy, bedę wiedział czy komuś zależy na tej drodze:
1. Dariusz Basista

To fakt, mi przy odbiorze mowili ze droga w tej czesci gdzie sa plyty w formie "przejezdna" bedzie do konca grudnia :-). Jak by co moge sie dopisac do listy.bo z jednej strony fajnie ze zima jest slaba,ale przy obecnym stanie lepiej zeby maly mroz ciagle byl bo pod 6 (zmigrodzkka 9) to jest masakra. I jak kolega wspomnial,od listopada NIC w tej czesci nie zrobili
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: maciejczek » 03 lut 2016, 12:17

Z tą drogą jest koszmar, dodatkowo brak chodnika przy Brzozowskiej. Gdyby była jakaś oficjalna lista, to każdy się z pewnością chętnie podpisze.
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: JanzRzeszowa » 03 lut 2016, 15:32

Na razie zgłosiły się dwie osoby oficjalnie, że złożą podpisy. To mało.
Ja jestem zahartowany w mieszkaniu w podłych warunkach (tak mi się wydaje:-), ale bez drogi ani mieszkać , ani wynajmować, a lokali wykończonych coraz więcej.
Dzwoniłem do insp Mazura, a on rzucił , że ma być podobno jakiś aneks do umowy ze Skanską na termin (uwaga!) do końca sierpnia. Rok poślizgu z drogą !!!.

Cóż..., deklaruję, że zrobię taką listę, a osoby chcące się podpisać pod protestem, zapraszam na Żmigrodzką 9m18. Mój tel: 691 767 599.
Czekam dwa tygodnie, do 15.02.16. Potem sobie odpuszczam charytatywność:-)
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Mireneusz » 03 lut 2016, 18:25

Z chęcią się podpiszę i mówiąc szczerze nie wyobrażam sobie płacić czynsz póki nie będzie zrobiona droga.
Mirosław Hocyk
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: maniek1 » 03 lut 2016, 21:42

DariuszB pisze:Na razie zgłosiły się dwie osoby oficjalnie, że złożą podpisy. To mało.

Dzwoniłem do insp Mazura, a on rzucił , że ma być podobno jakiś aneks do umowy ze Skanską na termin (uwaga!) do końca sierpnia. Rok poślizgu z drogą !!!.

Bywam ostatnio w miszkaniu kilka razy w tygodniu i powiem szczerze ze zywego ducha nie widzialem zeby pracowal przy tej naszej drodze. Fakt faktem moze zrobili sobie przerwe bo odpieprzyli piekna droge di panskiej,sarenki beda mialy teraz wygodniej chodzic do wodopoju....kiedys c zytalem papiery przetargowe dotyczace tej drogi i nie znalazlem tam za bardzo podzialow na odcinki i terminy. Jak dobrze kojarze to CALE ZADANIE mialo termin ma 2017. Jak znam zycie,projektant za dlugo nie odpusci z czynszem ale jwzeli zebralibysmy sie pod katem drogi to i z czynszem mozna by pewnie cos ugrac wieksza grupa
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: nyala » 04 lut 2016, 14:16

Moim zdaniem, taka informacja na forum to za mało, tak naprawdę zagląda tu tylko garstka osób w porównaniu z liczbą mieszkańców (chocby tych już mieszkających). Ja bym proponowała przejść się po mieszkaniach i zebrać podpisy na takiej liście, na pewno wtedy podpisów byłoby więcej i protest mógłby mieć lepszy efekt. Taka lista w sprawie drogi już kiedyś chyba krążyła, bo mój mąż się podpisywał z miesiąc temu, ale nie wiem czy i gdzie była wysłana.
W każdym razie wieczorem widać w których mieszkaniach się świeci, więc można szybko obskoczyć te 5 bloków (bo przy Brzozowskiej 1 chyba jeszcze nikt nie mieszka). Jak coś to mogę się zaoferować by przynajmniej część bloków przejść, może jeszcze ktoś byłby chętny?
Ja już pisałam indywidualnie do spółdzielni i do urzędu miasta w sprawie dojścia do bloku nr 6, bo codziennie chodzimy po błocie, no ale jak na razie odzewu i efektu brak.
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: JanzRzeszowa » 04 lut 2016, 21:02

nyala pisze:Moim zdaniem, taka informacja na forum to za mało, tak naprawdę zagląda tu tylko garstka osób w porównaniu z liczbą mieszkańców (chocby tych już mieszkających). Ja bym proponowała przejść się po mieszkaniach i zebrać podpisy na takiej liście, na pewno wtedy podpisów byłoby więcej i protest mógłby mieć lepszy efekt. Taka lista w sprawie drogi już kiedyś chyba krążyła, bo mój mąż się podpisywał z miesiąc temu, ale nie wiem czy i gdzie była wysłana.
W każdym razie wieczorem widać w których mieszkaniach się świeci, więc można szybko obskoczyć te 5 bloków (bo przy Brzozowskiej 1 chyba jeszcze nikt nie mieszka). Jak coś to mogę się zaoferować by przynajmniej część bloków przejść, może jeszcze ktoś byłby chętny?
Ja już pisałam indywidualnie do spółdzielni i do urzędu miasta w sprawie dojścia do bloku nr 6, bo codziennie chodzimy po błocie, no ale jak na razie odzewu i efektu brak.

Ja mogę "obskoczyć" nr 5(inwestycyjny)
Trzeba zrobić dwie rzeczy:
1. napisać taką listę(w dwóch kopiach) - nyala, zrobisz to? Ja zrobię pkt.2
2.Wydrukować kilkanaście zawiadomień i je zawiesić na klatkach(info o akcji z drogą oraz info o tym forum i wątku)

Co do świecących świateł to najwięcej jest przy Odrzykońskiej, ale oni mają drogę i parkingi i pewnie nie podpiszą.
Od trzech dni zaczęli wykop pod nr12, a dojazd także od Brzozowskiej...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa