Nowe mieszkania Rzeszów i okolice
Deimon pisze:MarcinS pisze:Ale z całkiem innej beczki, chciałem was zapytać co każdy z was sądzi o projekcie osiedla, umiejscowieniu, plusach i minusach względem innych inwestycji w Rzeszowie, w mojej opinii na plus że osiedle jest blisko obwodnicy i można dość łatwo wyjechać z miasta czy dostać się na drugi koniec, ale mam obawy co do lini kolejowej która jest dość blisko - co o tym sądzicie ?
chciałem was też zapytać o opinie na temat liftparków podczas podpisywania umowy deweloper nie był w stanie określić wysokość miesięcznego czynszu dla tego rozwiązania, z jednej strony fajnie, że można mieć w cenie 1 miejsca możliwość parkowania 2 aut ale z drugiej jest to dość uciążliwe - niektórzy deweloperzy rozwiązują to tak że winda liftparku jest za
głębiona i wtedy nie trzeba wyjeżdzać autem z dołu żeby dostać się do auta na górze
Ponadto co sądzicie o mieszkaniu na tym osiedlu od strony północnej - rozmawiałem ze znajomym który mieszka w wielkiej płycie i mówi że woli od strony północnej bo od południowej to masarka z temeraturami...
Jeśli chodzi o umiejscowienie, to mnie delikatnie rozczarowuje wjazd z tego osiedla do miasta. Tzn. jest możliwość wjazdu z ul. Przemysłowej, gdzie zazwyczaj jest jednak korek do świateł. Kolejnym wyjazdem jest wąski przejazd ul. Zawiszy Czarnego (gdyby ta ulica była dwupasmowa, byłaby świetnym wyjazdem) oraz ul. Podgórska obok stacji Watkem. Ale to mało istotne, po prostu takie moje spostrzeżenie – dla kogoś wcale to nie musi być uciążliwe.Jeżeli chodzi o linię kolejową, to też miałem takie obawy, że może być uciążliwa. Jednak mieszkam na Architektów ponad 3 miesiące i przestałem już zauważać, że jest ta linia kolejowa. Słychać klakson, ale nie jest to uciążliwe, a przy zamkniętych oknach jest mało słyszalne.
W mojej opinii liftparki są dla osób, które mają dwa samochody, ale tylko jednym poruszają się na co dzień. Trzeba też pamiętać, że jest to podnośnik, który ogranicza swobodę otwierania drzwi. Podczas rozmów z deweloperem wynikło, że miesięczny koszt utrzymania tego miejsca będzie wynosił ok. 150 zł. Nie do końca jest to dwa miejsca w cenie jednego, ponieważ kosztuje ono 10 tys. więcej (pojedyncze 35 tys., podwójne 45 tys.)Zimą też może być ciekawie topniejący śnieg będzie spływać na auta poniżej. Patrząc na wysokość garażu, to bardziej taki podnośnik.
A strona, od której wybiera się mieszkanie, to już raczej kwestia indywidualnych preferencji.
9 czerwca jadę odwiedzić budowę, już nie mogę się doczekać. Po zdjęciach i filmach banan na twarzy jest
Ale z całkiem innej beczki, chciałem was zapytać co każdy z was sądzi o projekcie osiedla, umiejscowieniu, plusach i minusach względem innych inwestycji w Rzeszowie, w mojej opinii na plus że osiedle jest blisko obwodnicy i można dość łatwo wyjechać z miasta czy dostać się na drugi koniec, ale mam obawy co do lini kolejowej która jest dość blisko - co o tym sądzicie ?
Inwest pisze:Do PanaMAruda już po samym nicku widać że pozytywów w komentarzu nie ma co się spodziewać
Inwest pisze: ale z wpisu można sądzić, że ktoś próbuje przekazać, że zainwestowanie w lokal/e na Architektów to kiepski pomysł. Zaciąga konkurencją, albo po prostu maruda już tak ma.
Inwest pisze:Odwiedzam budowę średnio raz na dwa miesiące i za każdym razem cieszę się, że przybywa. Jeżeli będzie można pod koniec sierpnia wejść na budowę, tym bardziej się cieszę.
tomek1711 pisze: pamiętam, że jeszcze pociągi było dość głośno słychać, ale to ze 3-4 razy dziennie tylko, takie wspominki hehe
PanMAruda pisze:W kwestii pociągów to jest to kilkanaście połączeń dziennie, w jedna stronę. Trąbią zbliżając sie do przejazdu koło osiedla, bardzo blisko. Dokładną liczbę i godziny łatwo sprawdzić np. patrząc na trasę Rzeszów Politechnika-Strzyżów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości