Doniek pisze:Gośc niezwiązany z Rzeszowem, świeży poseł, robota cicha spokojna w stolicy. Przed nikim z mieszkańców nie musi się tłumaczyć, nie ma całego urzędu pod sobą. Coś mi tu nie gra, nie chce mi się wierzyć że tak z własnej woli marzy mu się być prezydentem miasta.
Adam Dziedzic
Adam Dziedzic były wójt gminy Świlcza i debiutant w Sejmie zgromadził w walucie polskiej kwotę 50 000 zł objętą wspólnością małżeńską oraz 20 105 USD. Poseł Trzeciej Drogi jest także posiadaczem papierów wartościowych; obligacje 43 489 USD, FI 213 200 zł częściowo stanowiącą wspólność majątkową oraz obligacje 43 489 USD. Ponadto poseł wykazał gospodarstwo rolne o wartości 350 000 zł oraz budynek gospodarczy o wartości 200 000 zł i do tego kilka samochodów.
Choć chętni na urząd prezydenta mogą zgłaszać się do połowy marca, to w Rzeszowie kilku kandydatów oficjalnie ogłosiło już swoje decyzje o kandydowaniu.
Podkarpackie struktury Nowej Lewicy udzieliły jednogłośnie poparcia Konradowi Fijołkowi w nadchodzących wyborach na prezydenta Rzeszowa.
są ważniejsze wydatki...
Tunel zamiast wiaduktu w Rzeszowie. Zagrywka wyborcza za pół miliona złotych
...
Na dzisiejszej sesji Rady Miasta radni zdecydują, czy przeznaczą blisko pół miliona złotych na analizy dotyczące tunelu. Kiedy miałby być znany ich wynik? - Dokładny czas trwania analiz będzie znany, gdy podpiszemy umowę z ich wykonawcą – słyszymy w Ratuszu.
Pieniądze w błoto?
Jeśli ewentualne analizy wykażą, że zamiast wiaduktu może powstać tunel, to czy warta 2,5 mln zł koncepcja budowy wiaduktu łączącego ul. Hofmanowej z ul. Wyspiańskiego w Rzeszowie trafi do kosza?
...
- Według mnie to jest sprytna zagrywka wyborcza prezydenta – mówi Bartłomiej Kwasek, miejski społecznik sprzeciwiający się budowie wiaduktu. - Skoro analizy dotyczące możliwości wybudowania tunelu będzie robić ta sama firma, co robiła koncepcję wiaduktu, to z góry wiadomo, jaki będzie tak wynik. Tak naprawdę nie chodzi o rzeczowe rozwiązanie, tylko grę na czas, aby uspokoić mieszkańców przed wyborami.
źródło: https://nowiny24.pl/tunel-zamiast-wiadu ... 4-18340891... Co prawda na wstępnym etapie inwestycji miasto uzyskało informacje od wykonawców i inżynierów, że budowa tunelu w tamtym miejscu nie wydaje się możliwa...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość