Nabywca5 pisze:Dzień dobry wszystkim, nie jestem w stanie przeczytać wszystkich komentarzy i nie wiem czy temat został poruszamy.
Mam pytanie odnośnie klimatyzacji, otrzymałam wycenę I etapu czyli doprowadzenie instalacji klimatyzacji do Lokalu i to jest koszt ponad 4,5tys. Cena wydaje mi się bardzo wysoka, tym bardziej ze później dojdzie jeszcze koszt jednostki oraz jej założenia w mieszkaniu, nie mam wyceny drugiego etapu, ale podejrzewam, ze koszt będzie podobny. Czy macie jakieś doświadczenie z doprowadzeniem takiej instalacji, znacie firmę, koszty? Czy można to w ogóle zrobić na własna rękę czy tylko z firma mającą umowę z deweloperem?
Patryk M pisze:W tygodniu Wolff na W obracał sporadycznie z szalunkami. Wygląda to na szalowanie pewnego segmentu, wydaje się od strony południowej i zachodniej.
Z tego co widać z dołu, na west coś nowego to w segmencie szachtów, szalunek pod murek/szacht?
Nabywca5 pisze:Dzień dobry wszystkim, nie jestem w stanie przeczytać wszystkich komentarzy i nie wiem czy temat został poruszamy.
Mam pytanie odnośnie klimatyzacji, otrzymałam wycenę I etapu czyli doprowadzenie instalacji klimatyzacji do Lokalu i to jest koszt ponad 4,5tys.
Rabik pisze:Nabywca5 pisze:Dzień dobry wszystkim, nie jestem w stanie przeczytać wszystkich komentarzy i nie wiem czy temat został poruszamy.
Mam pytanie odnośnie klimatyzacji, otrzymałam wycenę I etapu czyli doprowadzenie instalacji klimatyzacji do Lokalu i to jest koszt ponad 4,5tys.
Przerabiałem temat. Mam fajna ekipe z Sedziszowa która mi zamontowała klime w domu i w firmie. Wstepnie mieli mi oni zakladac klime na Olszynkach. Ogladali były wstepne ustalenia co i jak. Potem pojawily sie problemy logistyczne.
Ogolnie zdecydowałem sie na firme wspołpracujaca z Apklanem - HUB-BUD - szefowa pani Joanna
Wiedzą co i jak -- ogólnie wiedza wszystko o budynkach - bo z tego co wiem sa tam codziennie i montuja instalacje
Zaoferowali mi wersje podstawowa jedna jednostka oraz wersje rozszerzona - 3 jednostki do kazdego pomieszczenia - zdecydowałem sie na ta wersje rozszerzeona.
Moim zdaniem powinno byc ok - znaja budynek, robia wszystko od początku do końca - a nie ze jedna firma robi 1 etap a inna drugi - jak cos nie tak to kazdy zwala wine na kogos innego.
Zdecydowałem sie zapłąciłem zapomniałem
Natomiast serwis i potem obsługe i kontrole zlecę firmie z Sedziszowa.
Załuje ze nie oni maja montowac ta klime - ale tak postanowiłem i pozamiatane
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], SlaBe i 0 gości