[ul. Wieniawskiego] Osiedle Wieniawskiego (Apklan)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Wieniawskiego] Osiedle Wieniawskiego (Apklan)

Postautor: Willek543 » 16 sie 2023, 9:30

To co się dzieje jest po prostu żałosne
Willek543
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 04 kwie 2023, 19:06

Postautor: Witek_0000 » 16 sie 2023, 11:18

Ok, więc zakładam, że prąd i gaz są na tym samym etapie - są przy budynku A i przy odpowiednim zaawansowaniu budowy budynku B zostaną podłączone. Pytanie bliska odległość do podłączenia sama w sobie wystarczy tzn. czy przyłącz w sensie "papiery" będą mieć dość szybko.

Tłumaczył mi to sprzedawca od tego dewelopera i też innych, że z procedurami uzyskania przyłączy jest coś nie tak. Po prostu czeka się nie wiadomo z jakiego powodu bardzo długo, nikt po stronie dostawców (PGE, PGNiG) o to nie dba, żeby coś przyspieszyć, mało tego odsuwają terminy z byle powodu. Nawet duży deweloper z teoretycznie jakąś tam większą siłą nacisku czy wpływu nie może na to nic poradzić. Problem w tym, że monopoliści robią co im się podoba, nie mają bodźca, żeby się sprężyć, coś zreformować. Z punktu widzenia gospodarczego dziwne, że władza nic z tym nie robi, przecież to powoduje niemałe straty... nie wiem czy nowe budynki biurowe czy nowe fabryki też czekają na... prąd. Tak to cudu gospodarczego nie będzie.
Witek_0000
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 24 mar 2015, 14:02

Postautor: Willek543 » 19 sie 2023, 7:33

Ja szczerze mówiąc już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Jak byłem tam w czerwcu, to mówili, że lada moment będą kończyć prace.. Mówią co człowiek chce usłyszeć. Może jakiś protest w końcu należy zrobić?
Willek543
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 04 kwie 2023, 19:06

Postautor: niewierze » 28 sie 2023, 8:37

Idealnym podsumowaniem tej inwestycji jest reklama radiowa. Zachęcenie do kupna i nie czekania, szkoda że ponad rok opóźnienia i brak jakiejkolwiek perspektywy na zakończenie tej tragifarsy w tym roku. Etap 4 też ma ładne opóźnienie i też budowa szybko się nie skończy.

Rzeczywiście jedynym rozwiązaniem jest zrobienie protestu przed biurem dewelopera i poinformowanie o tym mediów.
Pyk, pyk, pyk, jako tako i fajrant
Awatar użytkownika
niewierze
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 21 lip 2022, 21:38

Postautor: Witek_0000 » 28 sie 2023, 11:49

Etap 3 nie jest skończony w 100%? Nie przez brak pozwoleń klucze do mieszkań nie zostały przekazane?
Witek_0000
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: p.gontarz » 28 sie 2023, 11:50

Podobno 1.09 będą przekazywać mieszkania
p.gontarz
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 08 cze 2023, 19:55

Postautor: Rain » 29 sie 2023, 16:50

Mam pytanie dotyczące przeglądów mieszkań (budynek A2)

W czerwcu byłem na budowie i zgłosiłem usterki, mieli się kontaktować jak zostaną naprawione. (było ich sporo) Do dziś cisza.

Czy ktoś z wami się kontaktował po zgłoszeniu usterek?
Rain
Świeżak

Na forum od: 29 sie 2023, 16:42

Postautor: Witek_0000 » 30 sie 2023, 8:15

Mógłbyś wypisać te usterki, żeby wiedzieć na co uważać?
Jak to organizowałeś, że robiłeś przegląd mieszkania wcześniej, sam się zgłosiłeś do dewelopera czy był zorganizowany dzień na ten cel.
Witek_0000
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Rain » 30 sie 2023, 15:13

Tynki w każdym pomieszczeniu (dylatacja, odparzenia)( zależy od budynku, podobno w A1 nie ma takich problemów), uszkodzone drzwi wejściowe.
Sam się zgłosiłem do kierownika budowy.
Rain
Świeżak

Na forum od: 29 sie 2023, 16:42

Postautor: Witek_0000 » 31 sie 2023, 9:47

Jak to jest, że taki duży deweloper ma taką jakość, przecież tyle lat na rynku w Rzeszowie? Brak kontroli nad podwykonawcami czy fakt, że nie wszystkich da się zawsze upilnować.

Trochę podobne bloki budowali niedawno na Wołyńskiej - ciekawe jak tam było z jakością wykonania.
Witek_0000
Zaangażowany
Zaangażowany

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa