Nowy Prezydent Rzeszowa - Konrad Fijołek 2021-29

Opinie, komentarze, propozycje, sugestie dotyczące Rzeszowa.

Re: Nowy Prezydent Rzeszowa

Postautor: Arrival » 04 lip 2023, 13:36

Nie jestem fanem prezydenta, ale nie można też prywatnej gazety opozycji nazywać "źródłem".
Awatar użytkownika
Arrival
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 16 lis 2014, 13:59

Postautor: konradp » 04 lip 2023, 13:49

Że co ? Jak coś cytujesz to podajesz "źródło". Co tutaj Pisul źle zrobił ?
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: Ole » 05 lip 2023, 7:19

Arrival pisze:Nie jestem fanem prezydenta, ale nie można też prywatnej gazety opozycji nazywać "źródłem".

Wymień zatem która gazeta jest prywatna a która państwowa abyśmy nigdy więcej tego błędu nie popełnili. :lol:
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: pisul » 18 lip 2023, 1:21

Jest źle jak nawet media sprzyjające F zamiast mu cukrować piszą niewygodną prawdę. Bez wsparcia mediów ten koń długo nie pociągnie:

Konrad Fijołek obiecał pięć inwestycji na os. Słocina. Mieszkańcy skarżą się: Nie powstała żadna...

Do tej pory Konrad Fijołek nie zrealizował żadnej inwestycji obiecanej podczas kampanii wyborczej na os. Słocina. - Nic się nie dzieje na naszym osiedlu - podsumowuje przewodniczący Rady Osiedla Słocina.
Post przypominający prezydentowi Rzeszowa jego obietnice z kampanii wyborczej w 2021 roku pojawił się na facebookowej grupie "Sąsiedzi Słocina".

"Często czytam o realizacjach projektów w poszczególnych dzielnicach. Jeżeli się nie mylę praktycznie nic z obiecanych zadań nie zostało zrealizowanych na Słocinie...
źródło: https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,3 ... kancy.html

A dziś?

Janusz Borek, przewodniczący Rady Osiedla Zwięczyca, źle ocenia realizację obietnic wyborczych Konrada Fijołka...

"Stoimy w miejscu"
- Bardzo kiepsko to wygląda. Dużo się w mieście ogłasza przetargów i konsultacji, ale ostatecznie nic się nie dzieje - ocenia przewodniczący osiedla zaznaczając, że w przyszłych wyborach mieszkańcy Zwięczycy raczej nie zagłosują na obecnego prezydenta Rzeszowa...
źródło: https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,3 ... orcze.html

Potężna lipa wycięta z parku na Zalesiu. „Jak tak można?”...

„Ktoś w piątek wyciął potężną lipę. Kolejny już raz w tym parku wycina się starodrzewy, a sadzi wątłe i chude sadzonki, które taki obwód pnia osiągną dopiero po ponad 100 latach...
... „Najgrubsze pniaki już wywieźli, pozostała część została w parku, a w nocy z soboty na niedzielę to, co mogli unieść, to rozkradli. Pewnie będzie na drewno do kominka dla jakiegoś prezesa”...
... „Przecież prezydent Fiołek obiecywał więcej zieleni w mieście, a tu wycinają, co mogą. Ręce opadają...
źródło: https://rzeszow-news.pl/potezna-lipa-wy ... yla-chora/
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: gustawtrzmiel » 26 lip 2023, 20:06

Niech ten internetowy troll weźmie w końcu miotłę i robi coś pożytecznego, centrum miasta jest tak brudne i zachwaszczone, że masakra.
gustawtrzmiel
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 16 paź 2014, 16:06

Postautor: Małomiasteczkowy » 27 lip 2023, 7:58

To samo miałem pisać kilka dni temu idąc o 6:30 przez Grunwaldzką i 3maja. Wywalające się śmieci z kubłów, na deptaku syf + śpiochy na ławkach pod Mbankiem pod samymi oknami prezydenta. Nie do pomyślenia za Ferenca. Jest coraz gorzej, niestety.
Małomiasteczkowy
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 17 cze 2021, 11:59

Postautor: pisul » 27 lip 2023, 8:51

Kilka stron wcześniej pisałem o ekobzdurze niekoszenia trawników. Na wiosnę Fijolek posłuchał nawiedzonego ekologa żeby nie kosić trawników -
https://rzeszow-news.pl/botanik-apeluje ... norodnosc/

Dopiero jak alergicy uczuleni na pyłki zaczęli pisać do gazet i wrzucać zdjęcia zarośniętych rzeszowskich ulic a zwłaszcza po artykule w Rzeszów- News:
Rzeszów zarasta trawami. „Tak zapuszczonego miasta nie było nigdy”
zaczęto koszenia.

A dziś ciekawy artykuł z Wrocławia o tym czy kosić czy nie? Może i w RZ zmądrzeją?

Wrocław: Efekty niekoszenia i koszenia trawników na jednym zdjęciu

Niekoszenie trawników, a raczej rzadkie koszenie, bo wrocławskim urzędnikom zabrakło konsekwencji, miało być chronić środowisko, a miastu i ludziom zapewniać chłód i oczyszczać powietrze ...

... Jak w rzeczywistości wygląda trawnik koszony i niekoszony urzędnicy pokazali na przykładzie Polany Popowickiej we Wrocławiu.

Obrazek

Suche klepisko z wiechciem spalonych słońcem łodyg. A obok zielony pas trawnika. Taki widok ukazuje się spacerującym po Polanie Popowickiej we Wrocławiu.
Soczystozielona trawa pozostała w wąskim pasie przy alejkach, czyli tam, gdzie była regularnie koszona.
Tam, gdzie miasto Wrocław wprowadziło tzw. ekologiczne koszenie pozostały suche obszary...

źródło: https://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,wr ... 71257.html
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Willek543 » 04 sie 2023, 0:29

Powiem tak, byłem za Prezydentem Fijołkiem, ale teraz glęboko się zastanawiam.. Nie wiem czy to wina braku wsparcia ze strony rządu (bo jak wiadomo to inna opcja polityczna) ale wiem, że Rzeszów z inwestycjami teraz stoi naprawdę bardzo słabo.
Willek543
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 04 kwie 2023, 19:06

Postautor: gustawtrzmiel » 06 sie 2023, 19:24

Poprzedni prezydent też był z innej opcji politycznej, ale w sprawach ważnych dla miasta umiał się dogadać z każdym, obecny nie może, bo priorytetem osiem gwiazdek.
gustawtrzmiel
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 16 paź 2014, 16:06

Postautor: Doniek » 07 sie 2023, 6:52

Bo poprzedni był ze starej pzprowskiej gliny. Obecnie nasz płatek śniegu działa na zasadzie na złość mamie odmrozić sobie uszy. Dobro miasto ponad wszystko, a później tam sobie może jakieś osobiste animozje uprawiać.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dyskusje o Rzeszowie