Czy deweloper nie miał zbudować kontynuacji ścieżki rowerowej wzdłuż swojej inwestycji? Do tego wygląda, że przez te nasadzenia i nasyp ta kontynuacja może być (przynajmniej na tym odcinku) mocno zwężona w stosunku do dotychczasowej ścieżki.
To miasto buduje ścieżki rowerowe swoim mieszkańcom w żadnym wypadku deweloper.
Deweloper buduje i sprzedaje mieszkania. Jaki interes miałby Hartbex czy jakikolwiek inny deweloper zastępując ratusz i nieporadnego Fijołka w jego obowiązkach?
Z przykrością zgadzam się z przedmówcami. Ten budynek to zbrodnia na architekturze, smutne tym bardziej, że znajduje się w tak prestiżowym miejscu. Szkoda, że w Rzeszowie nadal obowiązuje zasada byle więcej wycisnąć z działki, nieważne jak wygląda...
Nawet się nie łudziłem że coś z tego będzie, wjeżdżając do Rzeszowa od strony ul. Jana Pawła dopiero widać jak ta szafa niszczy cały krajobraz, to jest dewastacja i tego co wydał pozwolenie trzeba zwolnić z pracy.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2023, 20:17 przez mariusz5, łącznie zmieniany 1 raz
Witam wszystkich, czy uważacie że cena 13800 za m2 to temat warty kupienia w tej lokalizacji? Niby cena jest 12200 ale do tego balkon 7000 za metr i się robi 13800 więc chyba najdroższa inwestycja oprócz olszynek w RZ? I czy ma ktos mieszkanie w AZ1? Gdyż odnośnie czynszu mówią, że będzie ok 2.50zł/m2 więc niby spoko ale słyszałem, że w AZ1 to deweloper i układy tam dyktują czynsze i mają jedne za najwyższych w Rzeszowie...
Doliczanie balkonu do kwoty mieszkania to dla mnie jakaś abstrakcja, której nie ogarniam. Czynsze to nie 2,5zł/mkw, a raczej 25zł.
W Rzeszowie stawki za utrzymanie 1 mk mieszkania wraz z przynależnymi częściami wspólnymi w budynku i terenami zielonymi (wg udziałów) zaczyna w niższych widełkach od 10zł/1mkw przy czym w tym znajdują się częściowo zaliczki na ogrzewania, wodę i kanalizacji. Dodatkowo, w pierwszych 3 latach są podwyżki. Developerzy/zarządcy zaczynają od niskich pułapów, żeby nie przestraszyć kupujących, a z czasem zaczynają podnosić stawki i wprowadzać dodatkowe opłaty (fundusz remontowy) i robi się niezła sumka.