Nowy Prezydent Rzeszowa - Konrad Fijołek 2021-29

Opinie, komentarze, propozycje, sugestie dotyczące Rzeszowa.

Re: Nowy Prezydent Rzeszowa

Postautor: pisul » 05 maja 2023, 23:13

gustawtrzmiel pisze:
"Wiewiórki" mogę potwierdzić, widziałem je koło tych kibli przy przejściu na Szopena, piękna wizytówka miasta. Co rozwiąże problem - spotkania, panele i 8 gwiazdek na facebooku? Poza tym miasto jest coraz brudniejsze, śmieci widać w wielu miejscach, jedyna rzecz z której był słynny Rzeszów, czystość, ratuszowi chyba naprawdę nie zależy na naszym mieście skoro tak "dba" o wszystko.

Załamał się pomost na żwirowni gdzie siedzą ratownicy. Ciekawe czy gospodarz miasta każe naprawić czy ktoś to
ogarnie dopiero po sezonie gdy będą zamykać kąpielisko?

Obrazek

Ten zawalony pomost i te pochylone dwa paliki z karteczką przypominają mi trochę ten wykopany fundament pod straż pożarną na Słocinie który wypełnił się wodą.
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: arek898 » 06 maja 2023, 6:54

Pisul, jak masz zdjęcie to dodaj zgłoszenie w aplikacji „Rzeszów To My” zamiast wylewać tu żale. Ja zgłosiłem już kilka rzeczy (zniszczone płytki przy fontannie, zniszczony biletomat itd) przez aplikacje i były naprawiane w tydzień ;) Jeżeli komuś zależy na tym mieście, to będzie działał, a nie stał i srał do własnego gniazda.
arek898
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 03 lut 2022, 17:00

Postautor: Ole » 06 maja 2023, 9:02

Taaaak. Ja zgłosiłem 3 wraki samochodów wrośniętych w chodniki i nic od pół roku. Zgłoszenia sobie zniknęły.
Trawa zarośnie i nie będzie widać.
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: konradp » 06 maja 2023, 15:00

arek898 pisze:Pisul, jak masz zdjęcie to dodaj zgłoszenie w aplikacji „Rzeszów To My” zamiast wylewać tu żale. Ja zgłosiłem już kilka rzeczy (zniszczone płytki przy fontannie, zniszczony biletomat itd) przez aplikacje i były naprawiane w tydzień ;) Jeżeli komuś zależy na tym mieście, to będzie działał, a nie stał i srał do własnego gniazda.

Gdyby ci naprawdę zależało to nie podawałbyś takich błahych argumentów. Jedynie na czym ci zależy to tylko aby twój ulubieniec pozostał na stanowisku.
Pisul ciekawie zauważył, że jest problem który wymaga minimalnie więcej zaangażowania w naprawę niż zgłoszenie szkody gwarancyjnej przez urzędnika.
Uważam, że bardzo długo nic nie zostanie zrobione i jak w końcu coś zrobią to będzie tylko prowizorka. Bo prowizorka jest Prezydent i jego ekipa co to pozostała w spadku po Ferencu. Ale wiemy, że wszystko to jest wina Pisu i pyk-pora na CS'a.
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: paripadou » 06 maja 2023, 16:23

Zgłoś i sprawdź to ;)
paripadou
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 17 wrz 2021, 11:58

Postautor: Bonus2o » 08 maja 2023, 14:25

Ole pisze:Taaaak. Ja zgłosiłem 3 wraki samochodów wrośniętych w chodniki i nic od pół roku. Zgłoszenia sobie zniknęły.
Trawa zarośnie i nie będzie widać.

Co w takim wypadku może zrobić miasto? Jeśli samochód nie zagraża ludziom ani środowisku, ma tablice rejestracyjne to co najwyżej skontaktować się z właścicielem i liczyć na jego dobrą wole.

Pomost zepsuty jest od niedawna. Podejrzewam że wymaga raczej wymiany na nowy. Ocenimy za jakiś czas jak miasto się za to zabrało.
Bonus2o
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 08 lut 2016, 19:46

Postautor: ArekDomin » 09 maja 2023, 16:07

Na ul. Niepodległości od tygodnia leży zdechły szczur. Ktoś w ogóle sprząta ulice w tym mieście? Trawniki zapuszczone, na ulicach syf, śmieci i zdechłe zwierzęta. Niech zgadnę prezydent na wyjeździe albo na jakimś panelu dyskusyjnym?
ArekDomin
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 17 maja 2019, 21:18

Postautor: bystry » 09 maja 2023, 16:51

Muszę Ci Arku przyznać rację, w mieście robi się syf, za Prezydenta Ferenca wszystko chodziło jak w szwajcarskim zegarku a od pewnego czasu zauważyłem że robi się jakiś problem ze śmieciami, chociażby w okolicy Olszynek, zafoce niebawem, żeby pokazać o co mi chodzi.

Kibicowałem Fiołkowi ale niech się lepiej bierze do roboty i pokaże, że ma charyzmę bo będzie cienko. Rozumiem, że pieniędzy brakuje, taka polityka centralna, więc samorządy nic z tym nie zrobią ale mógłby podjąć bardziej zdecydowane działania chociażby w kwestii poszerzenia starego miasta (zamknięcie Jagiellońskiej dla samochodów z jej przebudową oraz uchwała krajobrazowa, żeby pozbyć się paskudnych reklam z miasta). Jakieś plany zagospodarowania przestrzennego uchwalają i dobrze, ale w kwestii Bulwarów po stronie ul. Podwisłocze robi się podejrzanie cicho. Póki Hreit jeszcze kolejnego paskutstwa nie wybudował jest jeszcze szansa na ratunek i zablokowanie budów, chociażby na drodze sądowej.

Do roboty Panie Prezydencie.
bystry
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2016, 11:34

Postautor: Nikoś » 09 maja 2023, 18:39

A kto brudzi ? sami mieszkańcy :lol: więc to juz szukanie na siłe tematu zastępczego.
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: jasiop » 09 maja 2023, 18:58

bystry pisze:Kibicowałem Fiołkowi ale niech się lepiej bierze do roboty i pokaże, że ma charyzmę bo będzie cienko....
mógłby podjąć bardziej zdecydowane działania chociażby w kwestii ... uchwała krajobrazowa, żeby pozbyć się paskudnych reklam z miasta).
Jakieś plany zagospodarowania przestrzennego uchwalają i dobrze,

Prace ;-) nad MPZP Rejon Zalewu Wisłoka trwają ponad 12 lat !
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dyskusje o Rzeszowie