Decydując się na zakup mieszkania w Apklanie ( budynek A2) nie sądziłem z kim mam do czynienia, zrobiłem błąd i nie sprawdziłem tego dewelopera ... Teraz już wiem:
Najgorszy deweloper na Podkarpaciu !
Mieszkanie niby jest ale z dużą ilością wad i jeszcze do tego brak przyłącza elektrycznego oraz gazowego. Od sierpnia ub roku zacząłem
się tym intensywnie interesować ( przyłączami ) pytać, pytać i pytać i co ? nic! żadnych konkretnych odpowiedzi !
Na późną jesień położono w drodze przyłącza ( śnieg, mróz ) zamiast gdy można było je położyć w lecie. Jednak nic do chwili obecnej więcej do dzisiaj nie zrobiono oprócz ustawionej skrzynki gazowej, do której blok nie jest podłączony. Na moje pytanie kiedy planowany jest przyłącz do bloku - brak odpowiedzi.
Na przyszłość rada dla przyszłych klientów APKLAN-U : czytajcie umowy i wpisujcie paragrafy oraz kary umowne za opóźnienia w przekazaniu lokalu.
W naszym przypadku nie wszystko stracone: należy występować do wszelkich możliwych instytucji, prasy ( bezpłatna reklama ) aby ukarać i zakończyć praktyki Apklanu !