[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: Tomczasty » 01 lis 2015, 16:41

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tomczasty
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 10 paź 2015, 13:30

Postautor: pisul » 01 lis 2015, 17:00

Od strony Cichej/działek.

Obrazek

Obrazek

I z drugiej strony/katedra.

Obrazek

Obrazek

Po wielkości wykopu i palowań wygląda na to że od razu parkingi podziemne powstają pod całością?
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: peter » 01 lis 2015, 18:38

Tak bylo zakladane od poczatku ze parking powstanie dla calosci odrazu;)
peter
Maniak
Maniak

Na forum od: 04 paź 2014, 18:21

Postautor: porteño » 01 lis 2015, 23:17

Im więcej podziemnych parkingów, tym lepiej. Swoją drogą to nie wiem, dlaczego w tym mieście nie ma praktycznie żadnych dużych parkingów podziemnych poza tymi w nowych blokach...
porteño
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lip 2014, 18:02

Postautor: rafik » 04 lis 2015, 19:32

porteño pisze:Im więcej podziemnych parkingów, tym lepiej. Swoją drogą to nie wiem, dlaczego w tym mieście nie ma praktycznie żadnych dużych parkingów podziemnych poza tymi w nowych blokach...

Praktycznie w każdym zbudowanym w ostatnich latach budynku użyteczności publicznej,biurowym w tym mieście jest parking podziemny.Przykłady:MH,budynki UR na Rejtana,Prz przy Powstańców,SkyRes,Karowa Office itd.
rafik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 04 sie 2014, 14:32

Postautor: icetruck » 04 lis 2015, 19:37

rafik pisze:
porteño pisze:Im więcej podziemnych parkingów, tym lepiej. Swoją drogą to nie wiem, dlaczego w tym mieście nie ma praktycznie żadnych dużych parkingów podziemnych poza tymi w nowych blokach...

Praktycznie w każdym zbudowanym w ostatnich latach budynku użyteczności publicznej,biurowym w tym mieście jest parking podziemny.Przykłady:MH,budynki UR na Rejtana,Prz przy Powstańców,SkyRes,Karowa Office itd.

chodziło chyba o bloki mieszkalne, a tutaj faktycznie jest słabo - przykładowo prawie wszystko co się buduje na calutkiej drabiniance - poza naszym gajem i blokiem(blokami w przyszłości) energetyka ma parkingi naziemne
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: PzD91 » 04 lis 2015, 20:20

A po co w szeregówkach czy bloczkach 2 pietrowych parking podziemny?
Awatar użytkownika
PzD91
Maniak
Maniak

Na forum od: 16 lut 2015, 22:04

Postautor: OloB » 06 lis 2015, 11:14

Nawet w przypadku 2 lub 3 piętrowych bloków lepiej prezentuje się teren zielony (rekreacyjny) niż betonowy plac zastawiony samochodami. Negatywnym przykładem jest osiedle przy ul. Architektów. Wielkie bloki a pomiędzy nimi wielkie parkingi. A gdyby owe parkingi zamienić na place zabaw, boisko czy skwer z zielenią, osiedle nabrałoby zupełnie innego charakteru.
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: gajowa » 06 lis 2015, 15:35

Witam, mam pytanie do osób które kupują mieszkanie w Naszym Gaju, czy doonujecie zmian w projekcie Waszego mieszkania? ja chciałabym wykonać kilka przeróbek, oczywiście co do moich zmian Pani projektant musi wykonać nowy projekt, co jest zrozumiałe, natomiast na pytanie ile taki nowy projekt będzie kosztował dostałam odpowiedź że niewiadomo, a więc wnioskuje że moge zapłacić 200 zł a mogę zapłacić 1000 zł, to trochę jak kupowanie kota w worku..
gajowa
Świeżak

Na forum od: 06 lis 2015, 15:31

Postautor: Ole » 07 lis 2015, 10:31

Takie przeróbki faktycznie mogą tyle kosztować. Im więcej zmian tym drożej.
Mało kto zdaje sobie sprawę że zmiana tych kilku kresek ciągnie za sobą masę zależności od norm i przepisów. Poza tym te zmiany muszą być ujęte w projekcie budowlanym, wykonawczym i powykonawczym.
Jak sobie już "Kowalski" ściankę potem sam przestawi to już tylko na własną odpowiedzialność.
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane