Obawiam się czy te barierki to nie czasem do szlaku Green Velo. W kilku rejonach Polski pojawiła się taka choroba "barieroza" Czyli stawianie barierek wzdłuż szlaków rowerowych w imię poprawy bezpieczeństwa. Bo ktoś pomyślał że mniejsze obrażenia dostanę przy zderzeniu z taką barierką niż z trawą i ziemią na poboczu. Przykłady poniżej
Akurat przy Olszynkach użycie barierek jest nawet zasadne, ale czy pod mostem lwowskim też tak będzie? Prawdopodobnie tam zostaną zamontowane. Przepraszam że off-top, bo dyskusja trochę nie w temacie.
Tylko że na Olszynach już takie barierki są jak i we wszystkich miejscach gdzie istnieje ryzyko wpadnięcia do wody Pod Lwowskim też są z tego co pamiętam.
Chodzi mi o nowy odcinek Green Velo przebiegający pod mostem lwowskim. Nie mylić z odcinkiem wzdłuż PGE. Na Olszynkach - nie wyraziłem, się dokładnie, wiem tam barierki już są,
A może te barierki to aby odgrodzić parking od tej płyty pod mostem zamkowym, która ma być przeznaczona dla rolkarzy ... tak aby kierowcy nie parkowali pod mostem?