halo, bo ja sobie nie wyobrażałbym mieszkać w calym oswietlonym budynku. Tu mają mieszkać ludzie. W tym budynku i w budynkach po drugiej stronie drogi. Dla mnie ilosc swiatła na plus.
Jest dobrze, jedyny minus to bryła ale i tak wyciśnięto z niej co nieco poprzez te zróżnicowania wysokości. Na wizualizacjach widać że elewacja systemowa. Wiem że wizualizacje wizualizacjami ale HARTBEX nigdy nie oszczędza na materiałach i śmiało można zakładać że będzie jak na obrazkach.
Również uważam że ten budynek będzie najładniejszym w portfolio dewelopera.
own007 pisze:Jest dobrze, jedyny minus to bryła [...]
Tym stwierdzeniem wskazuje Pan/Pani na całkowite niezrozumienie architektury. Jeśli bryła budynku (a wcześniej w większej skali Urbanistyka) nie są dobrze opracowane to budynek jest zły. Wszelkie ozdobniki dodane w dalszym stadium mają już tylko za zadanie maskować to co samo się nie broni.
http://www.krzysztof-arch.pl/
"Make no little plans they have no magic to stir men's blood" - Daniel Burnham
Proszę mamy specjalistę fajnie prosiłbym o wskazanie dobrych bloków w Rzeszowie według kogoś kto rozumie temat. Ja piszę co widzę z punktu widzenia mieszkańca, zwykłego zjadacza chleba, jak dla mnie jest dobrze. Szczególnie dobrze porównując z innymi inwestycjami.
Pierwotny projekt
Czy widzi Pan swoim eksperckim super okiem różnice? czy może dla Pana to jedno i to samo?
Wizualizacje zawsze wyglądają efektownie. Pomyślcie jak to będzie wyglądać po wprowadzeniu się mieszkańców. Jeśli na balkonach będzie przezroczyste szkło to cała ich zawartość będzie „ozdabiała” budynek. Tzn będziemy mieć na widoku wywieszone pranie, rower, stoliki, krzesła itd.