Odnośnie Słociny:
Wszystkie te głosy dotyczące nowej zabudowy są niestety prawdziwe. Brak spójnego planu regulacyjnego, brak analizy skutków itp. - totalny Bangladesz. To co robimy, to naprawdę spójna, niezbyt intensywna i spokojna zabudowa, która idealnie będzie się zgrywać z okolicą. Będziemy się starać tą tezę obronić i wtedy niech Państwo do nas do woli strzelają.
Odnośnie pracy MWM:
1. Nigdy nie chowamy naszych projektów pod stołem i o ile tylko Inwestor się zgadza staramy się je publicznie pokazywać i wystawiać na krytykę.
2. Zawsze się staramy patrzeć na dużo szerszy kontekst niż tylko nasza działka i zawsze staramy się to naszym Klientom, politykom i opinii publicznej przekazać.
3. Publicznie mówimy jak być powinno i staramy się w naszych projektach wiernie trzymać zasad projektowania miast i przestrzeni,
4. Najwięksi niszczyciele przestrzeni w Rzeszowie jakoś z nami nie czują chemii i po projekty nie przychodzą

5. Proszę mi pokazać jakiś nasz projekt, którego powinniśmy się wstydzić.
pisul pisze:^^^^
Podobne głosy słyszałem odnośnie Słociny i parku Szafera. Kilku deweloperów, duże zagęszczenie budynków a każdy inny. Do tego korki.
Co będzie jak nowy prezydent zablokuje Panu inwestycję planowaną w miejscu hotelu obok parku używając tych samych argumentów?
Maciej Łobos MWM pisze:Tak, to też my

peter pisze:Szykuje się kolejna inwestycja na Slocinie tym razem naprzeciw dworku w parku

Jestem ciekawy jak wtedy Pan to skomentuje? Bo nie muszę zgadywać mieszkańcy raczej nie będą zadowoleni z kolejnego już osiedla i kolejnego dewelopera?