[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [Olszynki] Wieżowiec 160m - 36p (ApKlan)

Postautor: Socat » 30 lip 2015, 15:47

W Hiszpanii te wolne mieszkania to efekt pęknięcia bańki w na rynku nieruchomości którą generował tani kredyt. W Rzeszowie teraz też dużo się buduje, również są niskie stopy procentowe wiec możliwe że w niedalekiej przyszłości wystąpi nadpodaż mieszkań (?). Lepiej by ruszyli z budową do 55 m zamiast budować coś co się nie sprzeda, chyba to nie pierwszy budynek w Rzeszowie który miał mieć ponad 55 m, a skończyło się na wizualizacji. Ma ktoś kontakt mailowy z Apklanem w sprawie startu budowy?
"Można bodaj z całą słusznością powiedzieć, że nigdzie nie ma tylu co u nas nieinteligentnych intelektualistów i tylu estetów bez smaku". R. Dmowski - Myśli nowoczesnego Polaka.
Awatar użytkownika
Socat
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 21 cze 2014, 22:01

Postautor: Waldzio » 30 lip 2015, 19:31

Mówicie, że mieszkania w tym budynku się nie sprzedadzą. Nie wiem, nie jestem ekspertem - ufam Wam.
Powiedzcie mi tylko co się stanie z mieszkaniami które się nie sprzedadzą? Nie wyparują... Ciekawy budynek urozmaici miasto a cześć pięter przy dobrym projekcie będzie można zaadoptować na biura i to klasy A (jeżeli projekt będzie dobrze przygotowany). Wydaje mi się, że jak na razie o projekcie wiemy tyle co widzimy na wizualizacjach. A deweloper głupi nie jest, zrobi to co mu się opłaci.
Waldzio
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 lip 2014, 12:48

Postautor: Sliweczek » 03 sie 2015, 9:11

Moim zdaniem tak naprawdę każdy z Was ma rację. Z jednej strony budowa 55m+ może być u nas nieopłacalna, z drugiej jednak każdy ma jakąś swoją politykę i logiczne jest, że żeby zyskać to czasem trzeba stracić. To jak z reklamą. Wydanie na nią pieniędzy z punktu widzenia jednorazowego strzału finansowego jest stratą pieniędzy, ale jak spojrzymy do przodu to okazuje się, że wcale nie. Budynek (jak w pierwotnej wersji zapowiadano) miał być w pierwszej dziesiątce najwyższych mieszkalnych budynków w Polsce. To jakby nie było jest potężną reklamą dewelopera, samą w sobie, więc nawet jeśli straciłby on kasę na tym konkretnym projekcie to zyskałby na innych. Dla mnie logiczne. Podobnie jak to, że patrząc na innych deweloperskich bohaterów można wyłożyć się nawet na mniejszych inwestycjach. Faktycznie czas pokaże. Wszystko zależy od polityki jaką obrał Apklan, zaplecza finansowego i oszacowania swoich sił i możliwości :-)
Poza tym jest konkurencja. Zwłaszcza w tej okolicy. Niby są to najlepsze kąski, ale mam wrażenie, że Rzeszowiacy jakoś nie zdają sobie z tego sprawy. Na całym świecie najlepsze i najbardziej prestiżowe lokum to w centrum nad rzeką przebiegającą przez środek miasta. CT wstrzelił się w 100 % i prawdę mówiąc tylko Apklan jest w podobnej sytuacji. A ja jak czytam gdzieś, że za "te pieniądze" to ktoś wolałby wybudować sobie dom poza miastem i codziennie dojeżdżać do centrum do pracy to mam wrażenie że to kosmita pozbawiony realiów... Powiedzmy sobie szczerze, że tego rodzaju mieszkania / apartamenty w takiej lokalizacji i o takim standardzie powinny kosztować o wiele więcej. Jak zwykle są plusy i minusy, bo jak widać to, że Rzeszów mentalnie jest z tyłu ma też swoje dobre strony. :-)
Sliweczek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 13 wrz 2014, 19:31

Postautor: arowan » 03 sie 2015, 19:28

Najnowsze info jakie udało mi się zdobyć po kontakcie z developerem:

"do 31.08.2015 trwają procedury przetargowe"
arowan
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 03 sie 2015, 19:27

Postautor: porteño » 04 sie 2015, 0:09

Sliweczek pisze:A ja jak czytam gdzieś, że za "te pieniądze" to ktoś wolałby wybudować sobie dom poza miastem i codziennie dojeżdżać do centrum do pracy to mam wrażenie że to kosmita pozbawiony realiów...

Chyba Twoich realiów. Nie każdy marzy o klitce w wieżowcu przy ruchliwej ulicy. :roll:
porteño
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lip 2014, 18:02

Postautor: SzymeqK » 04 sie 2015, 0:44

Ja się przestraszyłem jak zobaczyłem jak ludzie urządzają mieszkania w Rzeszowie :') wiadomo, gusta są różne, ale z ulicy widać, że w CT wszystkie mieszkania świecą pastelozą :/
SzymeqK
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 27 sty 2015, 0:41

Postautor: Sliweczek » 04 sie 2015, 9:13

porteño pisze:
Sliweczek pisze:A ja jak czytam gdzieś, że za "te pieniądze" to ktoś wolałby wybudować sobie dom poza miastem i codziennie dojeżdżać do centrum do pracy to mam wrażenie że to kosmita pozbawiony realiów...

Chyba Twoich realiów. Nie każdy marzy o klitce w wieżowcu przy ruchliwej ulicy. :roll:

Klitka pojęciem względnym bo przykladowo 60 m kw dla singla to w zupełnosci wystarczajace. Natomiast nie do końca przeczytaleś ze zrozumieniem. "Za te pieniądze" oznacza ze nie ma opcji wybudowania domu w takim standardzie. Pomnożyć pasowałoby x 10 to może by coś z tego wyszło. Dom wybudować to nie problem. Kiedyś kojarzyło się to z pozycją. Dziś z całym szacunkiem, ale nie do końca. Wybudujesz w cenie mieszkania ale weź to wykończ. Jest dom i dom, jak i mieszkanie i mieszkanie. Poza tym ciężko byłoby wyobrazić mi sobie młodego człowieka dojeżdżającego np do centrum warszawy, pracującego w dużej korporacji i mieszkającego samotnie w domu poza miastem. I to są realia jakże często inne od naszych chęci.
Sliweczek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 13 wrz 2014, 19:31

Postautor: adek01 » 07 wrz 2015, 20:53

wiadomo coś nowego? beda startować w tym roku?
adek01
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 26 paź 2014, 20:36

Postautor: Kristoff » 07 wrz 2015, 21:44

Dzisiaj przejeżdżałem koło Olszynek i nic się niestety nie dzieje... Totalny zastój :(
Awatar użytkownika
Kristoff
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 01 lip 2014, 22:35

Postautor: letowniak » 08 wrz 2015, 16:14

Przeliczyli się pewnie wieżowiec to nie to samo co budowa nędznej mieszkaniówki nad Zalewem. Firma budowlana pewnie dopiero oszacowała im realnie koszty... teraz zacznie się cięcie wszystkiego, wysokości, materiałów, dzielenie na etapy.
Hardkloc - developer oferujący mieszkania w najwyższej jakości klocach
letowniak
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 lip 2014, 1:55

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa