[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projekt

Postautor: MałaMi1991 » 26 gru 2020, 16:13

Witam sąsiedzi!!

Czy ktoś z Państwa ma klucz do pierwszej klatki na Czudeckiej 8???

Pozdrawiam
MałaMi1991
Świeżak

Na forum od: 26 sie 2018, 12:26

Postautor: Steeler » 28 gru 2020, 15:47

Koleżanki i koledzy z zadania H, konkretnie Czudecka 12, ale po sąsiedzku również - czy działa Wam telewizja naziemna? Próbuję w swoim telewizorze skanowania i w DVB-C, i w DVB-T - bez skutku. Wyglada to tak, jakby sygnał nie trafiał do gniazd rozmieszczonych w pomieszczeniach. Czyżby jeszcze nie było na blokach anten, czy też nie są podłączone?
Awatar użytkownika
Steeler
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 cze 2014, 12:20

Postautor: skowron » 30 gru 2020, 22:11

Steeler pisze:Koleżanki i koledzy z zadania H, konkretnie Czudecka 12, ale po sąsiedzku również - czy działa Wam telewizja naziemna? Próbuję w swoim telewizorze skanowania i w DVB-C, i w DVB-T - bez skutku. Wyglada to tak, jakby sygnał nie trafiał do gniazd rozmieszczonych w pomieszczeniach. Czyżby jeszcze nie było na blokach anten, czy też nie są podłączone?

A to nie jest tak, że na bloku jest satelita? I potem w gniazdku jest sygnał satelitarny do podłączenia dekodera, i potem albo ma się kartę od operatora która sygnał odkoduje, albo można odbierać pasmo otwarte. Ja mam jeszcze "rozgrzebane" na mieszkaniu to nie mam za bardzo jak sprawdzić niestety.

Z innej beczki - na Czudeckiej 12 działa domofon poprawnie? Bo jak się drzwi pociągnie to one się po prostu otwierają, bez klucza czy kodu, albo można je kluczem zamknąć, ale wtedy za cholerę kodem nie otworzę. Niby kod przyjmuje, ale drzwi nie otworzę.

I kolejna rzecz - prąd w piwnicy, jest jakiś magiczny przełącznik gdzie ten prąd się włącza? Mam licznik, prąd na mieszkaniu mam, ale w piwnicy niestety nie.
skowron
Świeżak

Na forum od: 30 gru 2020, 21:57

Postautor: Steeler » 30 gru 2020, 23:33

Telewizja już działa :) Antena była wyłączona, po interwencji pana ze SM wszystko już śmiga. Ja na razie odbieram naziemną z DVB-T i pewnie przy tym zostanę (dzień dobry Netflix!).

Domofon działa, ale ze względu na często otwierane przez ekipy budowlane drzwi elektrozamek został wyłączony. Dlatego po wbiciu kodu na wyświetlaczu pojawia się stosowny komunikat, ale drzwi pozostają zamknięte. Trzeba się uzbroić w cierpliwość...

Co do piwnicy to się niestety nie wypowiem, bo korzystałem jedynie ze światła, gniazda elektrycznego nie testowałem. Być może są one na osobnym obwodzie i jest tam wyłączony bezpiecznik, pewnie gdzieś w szafach rozdzielczych to jest. Z tym najlepiej chyba zapytać spółdzielnię.
Awatar użytkownika
Steeler
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: pezet » 31 gru 2020, 9:31

skowron pisze:I kolejna rzecz - prąd w piwnicy, jest jakiś magiczny przełącznik gdzie ten prąd się włącza? Mam licznik, prąd na mieszkaniu mam, ale w piwnicy niestety nie.

Przy liczniku jest osobny bezpiecznik do piwnicy ktory trzeba włączyć.
pezet
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 02 sie 2014, 7:00

Postautor: Sirrah » 31 gru 2020, 12:56

Mam pytanie Steeler. Znalazłeś może dostawcę internetu który działa już na czudeckiej? Pozdrawiam
Sirrah
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 10 lip 2018, 17:09

Postautor: Bartekprz » 31 gru 2020, 13:10

Z reguły na tym osiedlu na początku tylko monopolista skyware daje internet. Dopiero później gdy skyware ma już odpowiednią liczbę klientów mieszkańcy mogą "dopuścić" inne firmy (uchwała na zebraniu).
Bartekprz
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 lut 2018, 22:09

Postautor: Steeler » 31 gru 2020, 15:07

W naszym bloku rozklejał się też Orange, ale nie kontaktowałem się z nimi czy rzeczywiście mają tu gotową infrastrukturę.

Natomiast Skyware rzeczywiście deklaruje, że po nowym roku chcą puścić sygnał do mieszkań. Ich oferta wydaje się niezła (interesuje mnie sam internet), opinie znam jedną, od koleżanki z pracy - i jest to opinia pozytywna. Ale z chęcią pochylilbym się też nad innymi.
Awatar użytkownika
Steeler
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: skowron » 02 sty 2021, 16:32

Faktycznie bezpiecznik przy liczniku był wyłączony, problem z prądem rozwiązany :-) Dzięki!

Co do Orange, to byłem u nich jakiś czas temu, ale wtedy jeszcze blok nie był oddany do użytkowania. Na pewno Orange będzie działał, mają do mnie dzwonić jak będzie możliwość złożyć zamówienie. W spółdzielni mówili mi jeszcze w listopadzie że prowadzą rozmowy z res.pl jeszcze.
skowron
Świeżak

Na forum od: 30 gru 2020, 21:57

Postautor: adrastea » 03 sty 2021, 14:04

Witam,
do sąsiadów z bloku nr 45, czy orientujecie się czy marcowy termin umowny odbioru mieszkań będzie dotrzymany? Czy wiadomo czy będzie to początek czy też koniec miesiąca? Ekipa pyta o terminy i dobrze byłoby wiedzieć. Czy ktoś dopytywał o wcześniejszą możliwość wejścia na mieszkanie by zacząć roboty wykończeniowe no i jak z prądem? A może już ktoś działa w tym temacie i podzieli się wiedzą? ;)
adrastea
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 maja 2019, 16:30

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa