[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projekt

Postautor: piotrek » 01 wrz 2020, 16:47

mikele2020 pisze:
sunrise pisze:Moje pytanie dotyczy zaliczki na wkład budowlany w zadaniu H - czy ktoś otrzymał juz rozliczenie kosztów budowy? Interesuje mnie czy kwota mieści sie w zaliczce czy mieliście jakies dopłaty?

Z tego co wiem to inwestycje musi być rozliczona w ciągu 5 lat od oddania ;)
Tak w ogóle to wczoraj byłem w swoim mieszkaniu na bud 40 i zastanowiło mnie jedno, że łącznie dwa czy 3 mieszkania w bloku 40 i 41 są już wykańczane przez właścicieli i jak to Pani oprowadzająca powiedziała, właściciele odebrali już klucze. Sam widziałem jak do jednego z mieszkań "ciągnięty" był prąd z budowy... Zastanawia mnie tylko czy Ci ludzie sami sobie wykańczają mieszkania czy może wykańczają się te mieszkania, które zlecone zostały do wykończenia firmie Karpat Bud?! 8-)

Witam,
Patrzac na dziennik ustaw i czytajac ustawe( strona 16) o spoldzielniach mieszkaniowych to wnioskuje, ze spoldzielnia ma na to 6 miesiecy od dnia oddania budynku do uzytkowania. Skad info o 5 latach? Pozdrawiam.
piotrek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 01 wrz 2020, 16:40

Postautor: KLAUS1978 » 01 wrz 2020, 17:09

headspace pisze:A z kimś nie można wchodzić ? tzn właściciel z jakąs osobą ? i czy mówisz o każdym bloku czy tylko karpat bud ?

Jak pisano już wcześniej - odbiór techniczny to pośredni etap.
Karpat w piśmie dot. odbioru technicznego zawiera dokładną formułę co można, czego nie można.

Jelsi chcesz, to po odbiorze technicznym wprowadź ekipy z zewnątrz.
Ich działania skończą się z chwilą pierwszego zapotrzebowania na wodę. Skąd ją brać jak na lokalach jej nie ma?
Jedynie w bloku 38 jest tymczasowe rozwiązanie, ale wszyscy się tam znają i na 100% ekipa z zewnątrz wyleci wcześniej niż weszła.

Prąd z generatora?
No błagam...

Karpat pisze jasno. Zresztą, nie chce mi się pisać non stop tegoż samego w kółko. Kto chce niech się zainteresuje własnymi sprawami.
Ja się interesuje i wiem co i jak, u kogo i za ile.

Pozdrawiam.
KLAUS1978
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 27 lut 2019, 12:29

Postautor: sunrise » 01 wrz 2020, 20:20

ERz pisze:Ja już raz kupowałam mieszkanie od SM Projektant i rozliczenie było dopiero po 3 latach od oddania bloku - otrzymaliśmy zwrot wtedy. Także myśle ze tu tez narazie nie ma się czego spodziewać

Szczerze to na zwrot nie liczę, bardziej obawiam się konieczności dopłaty. Mam mieszkanie w bloku 45 który budowany jest jako ostatni i zastanawiam się czy kwota zaliczki podana w 2018 roku wystarczy na pokrycie obecnych kosztów jak wszystko podrożało..
sunrise
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 sty 2018, 12:16

Postautor: KLAUS1978 » 01 wrz 2020, 22:03

Ja nie obawiam się dopłat. I tak sporo zarabiają na nas stawiając to osiedle.
Przykładowo, w Katowicach kuzynka kupiła nowe mieszkanie o pow. 58m2 z ogródkiem 1.5 ara za 212 tysięcy + miejsce postojowe. Dokładnie w tym roku w styczniu.
Osiedle naprawdę prestiżowe. Stan deweloperski.
Rzeszów jest absurdalnie drogi ale nie ze względu na ceny materiałów - te wszędzie są takie same - mediana. Ceny robót nawet tam są wyższe.

Ps. Nadmienię, że w Katowicach zarabia się znacznie lepiej niż u nas na tych samych stanowiskach. Tak jest od lat.
KLAUS1978
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: ERz » 01 wrz 2020, 22:15

Kiedyś ktoś pisał na tym forum że z reguły przy rozliczeniach w SM Projektant są zwroty, a o dopłacie ktoś słyszał jednorazowo i nie była to duża kwota - wiec nie ma co się martwić na zapas.
ERz
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 mar 2018, 15:08

Postautor: KLAUS1978 » 02 wrz 2020, 6:28

Fakt jest taki, że zapis w umowie jest obligatoryjne dwustronny odnośnie tej kwestii i trzeba będzie przyjąć na klatę ew. niekorzystne dla nas ostateczne postanowienia.
Pozdrawiam.
KLAUS1978
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: mikele2020 » 02 wrz 2020, 8:29

piotrek pisze:
mikele2020 pisze:
sunrise pisze:Moje pytanie dotyczy zaliczki na wkład budowlany w zadaniu H - czy ktoś otrzymał juz rozliczenie kosztów budowy? Interesuje mnie czy kwota mieści sie w zaliczce czy mieliście jakies dopłaty?

Z tego co wiem to inwestycje musi być rozliczona w ciągu 5 lat od oddania ;)
Tak w ogóle to wczoraj byłem w swoim mieszkaniu na bud 40 i zastanowiło mnie jedno, że łącznie dwa czy 3 mieszkania w bloku 40 i 41 są już wykańczane przez właścicieli i jak to Pani oprowadzająca powiedziała, właściciele odebrali już klucze. Sam widziałem jak do jednego z mieszkań "ciągnięty" był prąd z budowy... Zastanawia mnie tylko czy Ci ludzie sami sobie wykańczają mieszkania czy może wykańczają się te mieszkania, które zlecone zostały do wykończenia firmie Karpat Bud?! 8-)

Witam,
Patrzac na dziennik ustaw i czytajac ustawe( strona 16) o spoldzielniach mieszkaniowych to wnioskuje, ze spoldzielnia ma na to 6 miesiecy od dnia oddania budynku do uzytkowania. Skad info o 5 latach? Pozdrawiam.

To o czym piszesz dotyczy rozliczenia kosztów w przypadku ustanowienia spółdzielczego lokatorskiego prawa do lokalu ;)
mikele2020
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 maja 2020, 9:58

Postautor: TomekRzeszow » 02 wrz 2020, 16:07

Sąsiedzi z 39, czy ktoś już z Was podłączył sobie ten prąd ryczałtowo ? U mnie już po szpachlowaniu, przydałoby się trochę voltów. To od ręki załatwię ? Jak to wygląda ? Przedłużacz i ogień czy jak ?
TomekRzeszow
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 04 lip 2017, 17:52

Postautor: KLAUS1978 » 03 wrz 2020, 6:24

Pytaj o to Pana Grzegorza Lepaka lub Piotra Dubisa.
KLAUS1978
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: Steeler » 06 wrz 2020, 17:33

Ul. Czudecka na całej długości - z wyjątkiem ślepej końcówki przy blokach ApKlanu - z warstwą wiążącą. Pojawiły się już fundamenty pod słupy oświetleniowe, coraz więcej terenu przygotowanego pod chodniki. Większość krawężników osadzona, kanalizacja deszczowa praktycznie kompletna. Klik --> większa rozdzielczość:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Steeler
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 cze 2014, 12:20