barteczek pisze:psienko pisze:barteczek pisze:Witam, mam pytanie odnośnie zadania I. Mam zarezerwowane mieszkanie i wpłacone wymagane 30 %. Wg spółdzielni umowę miałem otrzymać do końca kwietnia. Jest połowa maja i jak narazie zero odzewu ze strony spółdzielni. Tez mieliście podobne opóźnienia z umowami ? Pytam bo bez umowy nawet nie wiem jaki będzie plan wpłacania transz itp
Pozdrawiam
Ja umowe dostałem mailem 17 kwietnia. Po tym jak wcześniej mailowo się dopytywałem o umowe, musiałem czekać chyba jakieś 2 tygodnie. To i tak sukces bo to pierwszy e-mail, na który dostałem odpowiedź ze spółdzielni . Miałem podpisać i odesłać pocztą.
Co do transz to pierwszą mam na 20 czerwca 2020, następne w 2020 co 2 miesiące. W 2021 co 4 miesiące.
Dzięki wielkie za odp. Dzwoniłem w mojej sprawie do spółdzielni i powiedziano mi, że mają bardzo dużo pracy i nie są w stanie wszystkim wysłać umów od razu... Dostałem też informację, że jak wyślę maila ze wszystkimi moimi danymi to wyślą umowę i mogę podpisać i odesłać.
Tylko teraz tak się zastanawiam, ponieważ tak bardzo to mi się nie śpieszy z tą umową, szczególnie że wygodniccy pracownicy SM chcą mieć podane wszystko na tacy zamiast wziąć się do roboty co mnie trochę poirytowało (tzn takie podejście) to co w przypadku jak będę nadal czekał na ich ruch tzn wysłanie umowy jak już się ogarną, a minie termin wpłaty kolejnej transzy ? Bo oficjalnie do póki nie dostanę umowy to nie wiem kiedy mam i ile wpłacić. Co o tym myślicie ?
Dla mnie logiczne jest, że dopóki nie dostaniesz umowy to nie będziesz musiał płacić kolejnej transzy, bo skąd masz wiedzieć ile pieniędzy i do kiedy masz wpłacić kolejną transze. Przy zad H tez chwile czekaliśmy na umowę i jak ją dostaliśmy to mieliśmy kolejną transze za ok 2 mies.od momentu podpisu. Więc spokojnie, nawet jeżeli w SM im się nie spieszy z umową to na pewno nie minie CI termin wpłaty kolejnej transzy