[Rzeszów Główny] Remont stacji

Dyskusja o ukończonych projektach.

Re: [Rzeszów Główny] Remont stacji

Postautor: OloB » 29 lis 2019, 17:15

Wygląda na to, że żyjemy w dwóch różnych światach. Powodzenia.
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: bystry » 29 lis 2019, 18:59

Tomasz pisze:
bystry pisze:Tomasz a jakie to niby wydziały zamknął Uniwersytet? :D Na jakiej podstawie twierdzisz, że kierunek lekarski jest najgorszy w Polsce? wgl odchodzenie od przemysłu na rzecz usług... :D nam przemysłu brakuje w całej Polsce i to bardzo. Przepraszam, że tak napiszę ale większych głupot nie słyszałem dawno :D

Już tłumacze. Zobacz wydział rolnictwa. Kiedyś był to jeden z większych campusów, teraz brak niestacjonarnych, brak biologii, rolnictwo ograniczone. Zobacz ekonomie, która miała limity na poziomie 800 studentów jeszcze kilka lat temu, teraz jest to połowa. Kierunki humanistyczne są ograniczone o połowę.

Czemu wydział medyczny jest najgorszy w kraju? Jest to opinie Ministerstwa Nauki, która weryfikuje kierunki. Myślę, że jest to opinia dość istotna...
Tu masz więcej info: https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,3 ... kiego.html
Dostali najsłabszą, potem wyprosili i z pały mają teraz dwóje :)

Odnośnie usług: No tak bo Warszawa, która jest namocniej rozwiniętym miastem stawia ostro na przemysł...
Europa zachodnia też stawia same fabryki? Widziałeś proporcje usług, przemysłu i rolnictwa w krajach wysoko-rozwniętych? W poprzednim ustroju było wychwalanie przemysłu, ale to czasy słusznie minione :)

Nie no, teraz to już pojechałeś... :D nic na UR nie zamknęli a wręcz przeciwnie, cąły czas coś otwierają nowego, campusy też się rozwiją coraz bardziej, prawie na każdym były jakieś nowe, duże inwestycje albo są w trakcie :D żadnych wydziałów nie zamknięto tylko wydziały przeksztalcono w kolegia, ale to jest pomysł rządowy a nie UR, spadek liczby studentów też jest związany z reformą i limitami. Ekonomia ma się bardzo dobrze, otworzyli nowy kierunek (finanse i rachunkowość z bardzo dobrze dobranymi specjalizacjami) :D
Jak możesz mówić, że wydział medyczny jest najsłabszy i tak krytykować kierunek lekarski, przecież ten kierunek niedawno został utworzony i chyba nie zdążył wykształcić jeszcze pierwszych magistrów, myślę więc że ciężko go teraz w jakikolwiek sposób ocenić :D ale jedno wiem, że mają świetną i nowiutką bazę dydaktyczna, której zazdrości niejedna uczelnia.
A z przemysłem to najbardziej pojechałeś :D popatrz sobie właśnie na Stany i Europe Zachodnią i sprawdź jakie marki są własnością amerykańską czy niemiecką to może zrozumiesz jak welkim przemysłem oni zarządzają :D
bystry
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2016, 11:34

Postautor: Ole » 30 lis 2019, 10:11

Hej, koniec tych wywodów. Remont stacji jest tematem tutaj !
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: krolik » 12 gru 2019, 20:15

https://www.youtube.com/watch?v=F3szUrf9UIs
Postep prac z 8.12.2019 Może jednak nie bedzie aż tak żle ? powoli zaczyna to nabierac kształtów, ameryka to to nie jest, ani nawet berlin... ale juz po całkowitym remoncie moze straszyc nie bedzie :)
krolik
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 23 lut 2019, 0:21

Postautor: gustawtrzmiel » 12 gru 2019, 22:59

Ktoś już był na tym działającym peronie? Tylko złudzenie na filmie czy naprawdę wykończenie dachu takie krzywe i pogięte, tak już zostanie?
gustawtrzmiel
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 16 paź 2014, 16:06

Postautor: Karrrramba » 12 gru 2019, 23:11

Też odnoszę takie wrażenie po obejrzeniu filmu.
Karrrramba
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 04 cze 2018, 23:28

Postautor: rafik » 29 gru 2019, 12:17

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zapiekanki STS które znajdowały się w zburzonym budynku PKP ulokowały się teraz w obskurnym odrapanym kiosku po drugiej stronie parkingu. Żałuję że nie zrobiłem zdjęcia tego syfu. Buda i dwie wyblakłe parasolki CocaColi a obok jakaś mała ubrana choinka xd. Stan umysłu...
rafik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 04 sie 2014, 14:32

Postautor: swiety » 29 gru 2019, 12:53

Na dzisiejszy pociąg do Grazu czekało sporo pasażerów. Przy okazji kilka fotek oraz pytanie odnośnie wind czy schodów elektrycznych? Będą takie "luksusy" czy nie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: Steeler » 29 gru 2019, 18:08

Tak, są przewidziane zarówno windy, których szyby są nawet widoczne na Twoich zdjęciach (nr 3 i 6 - kwadratowe szalowania), jak i schody ruchome, przy czym te najwidoczniej będą na peronach II i III.
Awatar użytkownika
Steeler
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 cze 2014, 12:20

Postautor: gustawtrzmiel » 29 gru 2019, 18:30

Tak, otwór na windę widać między wejściami na peron, winda będzie na pewno, oby tylko nie betonowa na wzór tej Rzeszów Zachodni. Ruchome schody były szumnie zapowiadane przez PKP, wtedy myślałem, że na perony, pół na pół, normalne i ruchome, jednak teraz widać to wszystko takie mini mini, sam tunel też wąziutki wyszedł, bez zaplecza na drobny handel czyli zaraz po otwarciu powstaną szpetne budki przy głównym wejściu do tunelu i chyba tylko tam będą te ruchome schody, obym majaczył :roll:
gustawtrzmiel
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 16 paź 2014, 16:06

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane