Steeler pisze:Według opisu inwestycji na stronie internetowej spółdzielni - "tynki cementowo-wapienne kat. III". Nie miałem jeszcze z nimi bezpośrednio do czynienia, natomiast sugerując się opiniami na stronach internetowych - kwestia gustu. Jeżeli komuś nie wadzi lekka chropowatość ściany, to wystarczy przetrzeć i malować (oczywiście pod warunkiem, że tynki są dobre wykonane).

pma pisze:A ja stwierdzam że Karpat Bud tak fajnie nie buduje, o ile tynki może rzeczywiście fajne, to odstawiają fuszerkę gdzie indziej.

Ale jak już wspominałem, przy dobrze wykonanych tynkach to jest przede wszystkim kwestia gustu. Jedni lubią gładź, inni bardziej widoczną porowatość. Najważniejsze, by się nie wykruszały i nie odparzały.
 Ale jak już wspominałem, przy dobrze wykonanych tynkach to jest przede wszystkim kwestia gustu. Jedni lubią gładź, inni bardziej widoczną porowatość. Najważniejsze, by się nie wykruszały i nie odparzały.

No ale jak wyżej jak ktoś lubi efekt taki to niech nie szpachluje
 No ale jak wyżej jak ktoś lubi efekt taki to niech nie szpachluje
Steeler pisze:Ja mam w planach jedynie dobry szlif - porównamy efektyAle jak już wspominałem, przy dobrze wykonanych tynkach to jest przede wszystkim kwestia gustu. Jedni lubią gładź, inni bardziej widoczną porowatość. Najważniejsze, by się nie wykruszały i nie odparzały.
Inwestycja jako ogół idzie naprawdę w dobrym tempie. Nawet z blokiem 45 Adma podgoniła. Obstawiam, że konstrukcyjnie go zakończą do końca października, a przy dobrej pogodzie jest szansa na elewację do końca roku, gdzie pozostałe budynki powinny już czekać gotowe.

headspace pisze:dodałem post na grupe o wykończeniach domu to mnie wyśmiali, że chce to wytrzeć i pomalować a nie szpachlowacNo ale jak wyżej jak ktoś lubi efekt taki to niech nie szpachluje
 #pdk
 #pdk  A jak już, to ewentualnie zdecyduję się na lekkie szpachlowanie sufitów.
 A jak już, to ewentualnie zdecyduję się na lekkie szpachlowanie sufitów.headspace pisze:"KLAUS1978" w którym bloku kupiłeś mieszkanie?
Blok 45 w zadaniu "H" buduje Adma? Pierwsze słyszę.

Zamiast ściem kierownika o porządnej naprawie, lepiej wziąć od niego worek szpachli i zrobić samemu jak należy.
 Zamiast ściem kierownika o porządnej naprawie, lepiej wziąć od niego worek szpachli i zrobić samemu jak należy.

Użytkownicy przeglądający to forum: misiek3d i 18 gości