Zapowiedzi inwestycyjne

Aktualności dotyczące rzeszowskich inwestycji.

Re: Zapowiedzi inwestycyjne

Postautor: klamar1214 » 30 mar 2015, 18:09

A czy przypadkiem nie są to działki Poczty Polskiej? firma wybuduje hale a PP wydzierżawi jak Zelmer.Nie miała tam być nowa sortownia przypadkiem?
a teraz taki mały OT ciekawe po ile działki widoczne na zdjęciu najbliżej?
klamar1214
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 16 lut 2015, 21:53

Postautor: swiety » 30 mar 2015, 19:40

^^ Poczta miała być ale wybrała Lublin.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: SzymeqK » 06 kwie 2015, 14:20

Ostatnio usłyszałem od wujka, że robi właśnie stronę internetową dla zagranicznego inwestora i dowiedział się przy okazji, że planuję on budować w okolicy Podpromia na dwóch działkach jeden budynek, który połączy się nad ulicą :) nie mam szczegółów :/
SzymeqK
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 27 sty 2015, 0:41

Postautor: Socat » 06 kwie 2015, 16:24

SzymeqK pisze:Ostatnio usłyszałem od wujka, że robi właśnie stronę internetową dla zagranicznego inwestora i dowiedział się przy okazji, że planuję on budować w okolicy Podpromia na dwóch działkach jeden budynek, który połączy się nad ulicą :) nie mam szczegółów :/

nie masz szczegółów ale masz wujka więc może podpytaj o więcej informacji, oczywiście te które nie są objęte tajemnicą. Ciekawy temat.. chyba, że rozmawialiście 1 kwietnia ;)
"Można bodaj z całą słusznością powiedzieć, że nigdzie nie ma tylu co u nas nieinteligentnych intelektualistów i tylu estetów bez smaku". R. Dmowski - Myśli nowoczesnego Polaka.
Awatar użytkownika
Socat
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 21 cze 2014, 22:01

Postautor: pisul » 06 kwie 2015, 17:59

A działa już ta strona?
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: swiety » 06 kwie 2015, 18:52

Okolice Podpromia to spory problem, najgorszy jest tereny zaznaczony na mapie. Myślałem, że szybko pojawi się tu jakaś zabudowa a trzyma się mocno już od wielu lat. Co lepsze swój dom wybudował tutaj jeden z właścicieli galerii handlowej w Rzeszowie.

Obrazek
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: flyRZE » 06 kwie 2015, 19:01

Dla mnie ten tern już dawno powinien zostać objęty MPZP, tak by ukształtować jego przyszła zabudowę. Tak to będziemy mieli dzikość urbanistyczną w samym śródmieściu. Idelane miejsce pod Podkarpackiego "Kopernika" w nowoczesnej odsłonie architektonicznej. Niestety Pana inwestora nikt już nie wykurzy i domu mu nie zburzy. Nie objęcie tego ternu planem i brak dyskusji w kwestii zagospodarowania tego miejsca uważam, za największą porażkę w nowej historii miasta.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: SzymeqK » 06 kwie 2015, 19:57

Niestety strona dotyczy inwestycji za granicą, a nie tej :/ projektu raczej nie znajdę :|
SzymeqK
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: Joy » 06 kwie 2015, 20:45

pixeolo pisze:Wg mnie budowa hal magazynowych w strefie to błąd. Te tereny powinny służyć bardziej ambitnym celom niż składowanie paczek.

Nie wiem jaki dokładnie charakter mają mieć te hale, ale podejrzewam że niektóre zakłady w strefie mogą dzierżawić powierzchnie magazynowe poza swoimi strefami. BorgWarner bynajmniej już dzisiaj korzysta z takiego wsparcia, a nowe centrum dystrybucyjne ma się znaleźć po sąsiedzku.

W Jasionce koło Rzeszowa, w sąsiedztwie lotniska powstanie centrum dystrybucyjne (o nazwie Panattoni Park Rzeszów) na 39 tys. m2. Zbuduje je firma Panattoni. Pierwszy etap inwestycji (czyli 28 tys. m2) ma się zakończyć jesienią bieżącego roku.

http://wielkac.pl/rzeszow/nowe-centrum- ... ionce.html

Do moderatorów:
W ogóle to moim zdaniem wątek dotyczący tej inwestycji powinien znaleźć się w innym miejscu, jako że nie dotyczy bezpośrednio miasta Rzeszowa. Jest dział:
Jasionka
Wszystko co dotyczy Jasionki, lotniska i strefy

a w nim powinien zostać wydzielony osobny wątek odnośnie nowej inwestycji.
Joy
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 05 paź 2014, 0:06

Postautor: SzymeqK » 18 kwie 2015, 22:04

Obrazek
Przy ulicy Kwiatkowskie nawieziono ziemię i ułożono betonowe płyty, wie ktoś co tam powstanie?
Wiem, że zdjęcie jest na odwrót ;D
SzymeqK
Bywalec+
Bywalec+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Newsy