[ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Postautor: bartek86 » 16 lut 2018, 11:03

Alternatywy 2 pisze:bartek 86 wszystko się zgadza - tylko my wprowadzamy się do NOWEGO BLOKU a nie leciwej kamienicy w Rynku!

Daj boże żebyś miał rację :) ale ja myślę racjonalnie, lepiej coś jest mieć odłożone (a są to grosze co miesiąc) niż nie mieć nic. Za 10-20 lat nie będziesz mógł mieć pretensji do dewelopera, że coś się psuje itp. tylko do wspólnoty, że była chytra i jest biedna i nie stać ją np na malowanie twojego piętra. A co do reszty to masz rację, 85% ludzi tylko się przygląda i nic udziela się, to jest problem. Ja proponuje wszystkim zrobić tak: poczekajmy z 2-3 miesiące, niech przyjdą pierwsze czynsze, zobaczymy jakie to będą kwoty, zobaczymy jak działa wspólnota, jak będzie źle to chyba nie będzie problemem zdobyć 10% osób w bloku.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: Henryk z Bolzano » 16 lut 2018, 11:53

Świetna lokalizacja nowych inwestycji ! Będzie blisko do nowego kościoła ! :)
Załączniki
Nowy kosciol.jpg
Nowy kościół !
Nowy kosciol.jpg (358.91 KiB) Przeglądany 3673 razy
Henryk z Bolzano
Świeżak

Na forum od: 16 lut 2018, 11:35

Postautor: bartek86 » 16 lut 2018, 12:03

Henryk z Bolzano pisze:Świetna lokalizacja nowych inwestycji ! Będzie blisko do nowego kościoła ! :)

Od razu pisać petycje !!!!!!!!!!!!!!! lepiej teraz niż żeby było za późno. Przegięcie pały po prostu.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: Pool81 » 16 lut 2018, 12:29

Witam sąsiadów

Cieszę się że spotkanie wspólnoty się odbyło i nie doszło do żadnego mordobicia itp. Trzymajmy poziom.
Szkoda starszej Pani od gazu ale widać że ADMA w relacjach z klientami trzyma stały groteskowy poziom.

Dostaliśmy cennik, poczekamy na rachunki, oby GARDA się sprawowała. Jak nie to zmienimy ją na inną w odpowiednim czasie z poparciem większości głosów.

Monitoring - świetny pomysł. Zapewne coś musi być katalizatorem takiego przedsięwzięcia (zniszczenie elewacji, uszkodzenie aut itp.). W końcu to kolejne pieniądze do wydania.

Tak sobie myślę - Aby nasza wspólnota nabrała merytorycznej mocy można by stworzyć oddzielne forum tylko i wyłącznie do spraw wspólnotowych. A moc przyszła by jakby każdy zainteresowany w swoim nicku forumowym podał swój nr mieszkania np. M35 Paweł. W erze anonimowości internetowej to wyzwanie ale czekam na Wasze opinie w tej sprawie.
Pool81
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 17 lis 2016, 11:21

Postautor: Henryk z Bolzano » 16 lut 2018, 12:33

bartek86 pisze:
Henryk z Bolzano pisze:Świetna lokalizacja nowych inwestycji ! Będzie blisko do nowego kościoła ! :)

Od razu pisać petycje !!!!!!!!!!!!!!! lepiej teraz niż żeby było za późno. Przegięcie pały po prostu.

Ale o co chodzi ? Ja bardzo się cieszę z tej lokalizacji nowej parafii ! A bartek86 nie podnoś ręki na kościół bo ci ona uschnie !!!
Henryk z Bolzano
Świeżak

Na forum od: 16 lut 2018, 11:35

Postautor: GregInv » 16 lut 2018, 12:46

bartek86 pisze:

Larum jakby Wam meczet stawiali.
PS
Mnie bardziej interesuje dalszy ciąg tej drogi z rondem na południe.
Henryku z Bolzano, możesz podesłać jak to wygląda w kierunku płd. tj w kierunku do Staroniwy?
GregInv
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 03 sty 2018, 15:22

Postautor: ksilver » 16 lut 2018, 13:46

uff.... za blisko jak dla mnie lokalizacja kościoła. Z tą ręka uschniętą to lekka przesada, każdy się może wypowiedzieć. Znam ludzi którzy mieszkają w bliskiej odległości od kościoła przykład:Nowe Miasto, i nie chwalą takiego rozwiązania, nie każdy ma weekendy wolne i na odwrót i każdy chce mieć ciszę w domu, normalna sprawa.
Awatar użytkownika
ksilver
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 kwie 2017, 12:26

Postautor: bartek86 » 16 lut 2018, 13:52

ksilver pisze:uff.... za blisko jak dla mnie lokalizacja kościoła. Z tą ręka uschniętą to lekka przesada, każdy się może wypowiedzieć. Znam ludzi którzy mieszkają w bliskiej odległości od kościoła przykład:Nowe Miasto, i nie chwalą takiego rozwiązania, nie każdy ma weekendy wolne i na odwrót i każdy chce mieć ciszę w domu, normalna sprawa.

Właśnie o to mi chodziło ... dopiero co kupiłem mieszkanie i zaraz obok mam mieć kościół. Mieszkałem 4 lata na Nowym Mieście i nie podobało mi się to. Poza tym osiedle nabiera niezłego tempa - kościół, posterunek policji koło żłobka (chyba aktualna, ale wykupują działki), galeria ADMA, nowe drogi, brakuje cholera więcej usług i sklepów i przy takiej ilości osób na osiedlu będą pojawiać się coraz większe korki, korki i korki, alternatywa to jazda przez Strzelniczą lub Pańską (ale słabe to alternatywy).
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: Rolf » 16 lut 2018, 13:54

Pool81 pisze:Witam sąsiadów

Cieszę się że spotkanie wspólnoty się odbyło i nie doszło do żadnego mordobicia itp. Trzymajmy poziom.
Szkoda starszej Pani od gazu ale widać że ADMA w relacjach z klientami trzyma stały groteskowy poziom.

Dostaliśmy cennik, poczekamy na rachunki, oby GARDA się sprawowała. Jak nie to zmienimy ją na inną w odpowiednim czasie z poparciem większości głosów.

Monitoring - świetny pomysł. Zapewne coś musi być katalizatorem takiego przedsięwzięcia (zniszczenie elewacji, uszkodzenie aut itp.). W końcu to kolejne pieniądze do wydania.

Tak sobie myślę - Aby nasza wspólnota nabrała merytorycznej mocy można by stworzyć oddzielne forum tylko i wyłącznie do spraw wspólnotowych. A moc przyszła by jakby każdy zainteresowany w swoim nicku forumowym podał swój nr mieszkania np. M35 Paweł. W erze anonimowości internetowej to wyzwanie ale czekam na Wasze opinie w tej sprawie.

Co do osobnego forum wspólnoty to myślę że to fajny pomysł - ale proponuję zrobić rejestrację po weryfikacji, tak aby do forum mieli dostęp faktycznie właściciele mieszkań a nie np deweloper czy zarządca (myślę że nie wszystkimi naszymi pomysłami czy dyskusjami musimy się z nimi dzielić).

PS.
Rolf pisze:Zmieniając temat, czy ktoś zgłaszał do dewelopera problem z kamerą w wideodomofonie ? To chyba nie jest normalne że prawie połowę obrazu z kamery zajmują skrzynki ? Poza tym jak ktoś stoi bezpośrednio przed drzwiami i nie nachyli się do kamery to go nie widać - kamera jest źle skierowana.
Załączniki
28175552_1654989491262541_1328394389_n.jpg
28175552_1654989491262541_1328394389_n.jpg (49.75 KiB) Przeglądany 3579 razy
Rolf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 maja 2016, 12:45

Postautor: Przybyszówka1982 » 16 lut 2018, 13:57

Witam
Moim zdaniem lokalizacja kościoła przy pętli autobusowej jest najlepsza. Można przyjechać autobusem i dzieci ze szkoły mają blisko na nabożeństwa związane z rekolekcjami, rozpoczęciem roku szkolnego itd.
Co do uciążliwości - to jakie?
Kościół zamknięty jest w nocy i nie organizuje imprez
Pozdrawiam
Przybyszówka1982
Świeżak

Na forum od: 15 lut 2018, 15:39

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa