[ul. Lubelska/Ciepłownicza] Most im. Tadeusza Mazowieckiego

Dyskusja o ukończonych projektach.

Re: [ul. Lubelska/Ciepłownicza] Most im. Tadeusza Mazowiecki

Postautor: Misieq » 24 lut 2015, 0:42

JacekN pisze:Witam.Jak bym sobie wziął pontonik i popłyną pod ten most porobić zdjęcia to miał by mnie ktoś prawnie pogonić?

a w życiu! sam mam zdjęcia jak na jednym z mostów, przy których pracowałem na dole w rzece kajakami pływają ludzie ;) Przy szlaku mają być tabliczki uwaga teren budowy, roboty na wysokości etc ale nie mogą zablokować żeglugi dla kajaków etc. Pewnie jak będą deskować płytę nad Wisłokiem i zbiornikiem to siatki wychwytujące zamontują. Ze względów bhp aby komuś coś na głowę w kajaku nie spadło i żeby nie wyławiać ze zbiornika elektrociepłowni jakichś elementów deskowań... Ostrożność ostrożnością ale nie ma opcji żeby coś nie spadło.
"wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć... to już żaden problem ;)"
zapamiętaj: most jest nad przeszkodą wodną, wiadukt nad linią komunikacyjną, kładka jest dla pieszych a estakada przebiega nad doliną
Misieq
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 26 sie 2014, 21:23

Postautor: pisul » 24 lut 2015, 4:22

Pan Mateusz Gdowski który jest rzecznikiem prasowym firmy Bilfinger Infrastructure umieścił pierwszy film z budowy mostu w Rzeszowie. Niesamowite kadry kręcone z drona. Ja już sobie zaskrubowałem ten kanał i czekam na kolejne filmy z następnymi etapami.

Kilka kadrów z filmu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
fot,video Mateusz Gdowski
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: JacekN » 24 lut 2015, 14:03

Czyli jutro jak bym chciał płynąć Wisłokiem i klucz znajdę w pontonie to mogę odszkodowanie wołać?
JacekN
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 19 sty 2015, 14:30

Postautor: SzymeqK » 24 lut 2015, 18:40

Bardzo ładnie im to idzie :) już nawet go widać ze skrzyżowania krakowskiej i wyzwolenia 8-)
SzymeqK
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 27 sty 2015, 0:41

Postautor: Meme » 24 lut 2015, 18:43

Z Wiaduktu Śląskiego też już kawałek wystaje :)
Meme
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 03 sie 2014, 13:16

Postautor: Misieq » 24 lut 2015, 21:54

JacekN pisze:Czyli jutro jak bym chciał płynąć Wisłokiem i klucz znajdę w pontonie to mogę odszkodowanie wołać?

się nauczyli od amerykańców... za wszystko odszkodowania wołać! :P
obyś kluczem czy prętem nie oberwał w głowę... jak 9 lat temu wymieniali stalowe liny kolejki na Kasprowy Wierch jeden robotnik dostał w głowę prętem stalowym bodajże fi16 długości pół metra. Tak... miał na głowie hełm ochronny (pot. kask), pręt przebił i hełm... Jak koledzy dobiegli do gościa to go posadzili i po śmigłowiec ratownictwa medycznego zadzwonili. Pręt tak szczęśliwie się zatrzymał na podstawi czaszki, że w zasadzie nic w mózgu nie uszkodził i gościu przeżył bez większych problemów. To się nazywa szczęście :D
"wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć... to już żaden problem ;)"
zapamiętaj: most jest nad przeszkodą wodną, wiadukt nad linią komunikacyjną, kładka jest dla pieszych a estakada przebiega nad doliną
Misieq
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 26 sie 2014, 21:23

Postautor: SzymeqK » 24 lut 2015, 22:54

Meme pisze:Z Wiaduktu Śląskiego też już kawałek wystaje :)

Dokładnie, stamtąd też widać ;)
SzymeqK
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 27 sty 2015, 0:41

Postautor: swiety » 27 lut 2015, 16:23

Z pylonem coś przyhamowali, przy Lubelskiej po "zimie" wznowili prace. Nikt nie zauważył, a na budowie przyjechały ważne elementy.

Na początek widok z Rejtana (wybaczcie jakość ale zdjęcie powiększone).
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O tym pisałem wcześniej, szczytowe elementy pylonu już czekają :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio cały ten teren rozkopali, pewnie będą sypać właściwy nasyp.
Obrazek

Obrazek

Jeden plus, znikną te ekrany :
Obrazek

Jeszcze zbliżenie - ciekawe kiedy przyjadą liny.
Obrazek

Obrazek
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: pisul » 27 lut 2015, 18:20

swiety pisze:Z pylonem coś przyhamowali... widok z Rejtana (wybaczcie jakość ale zdjęcie powiększone)...
Obrazek

Chyba jak kręcą zbrojenie pod spodem to nie mogą pracować u góry? I dla bezpieczeństwa prace na pylonie przerwali albo ograniczyli?

Co do widoku pylonu. Paradoks. Czym dalej w strone Tyczyna tym go bardziej widać bo mimo iż dalej to droga pnie się do góry i jest coraz wyżej npm! Obok bazyliki (tam gdzie był papież) więcej go widać i nawet teraz bardziej okazały jak przy MilleniumHall choć to bliżej i centralnie miedzy jezdniami. Jak go ukończą będzie efekt woow.

Widok z Rejtana z kładki nad jezdnią:

Obrazek

zbliżenie:

Obrazek

Z wizualizacji i obecnego poziomu pylonu(tóż pod zwornikiem) po wybudowaniu będzie to mniejwięcej taki widok, pewnie bardziej liny będą rozłożyste:

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: rafik » 28 lut 2015, 15:43

Dawno nie było fotek z drugiej strony rzeki.
Obrazek
Miejsce do czyszczenia betoniarek?
Obrazek
Ciężki sprzęt.Wzięli się ostro za nasypy również od Ciepłowniczej.Ulica jest w dwóch miejscach zwężona i jedzie się po płytach.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rafik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 04 sie 2014, 14:32

PoprzedniaNastępna