pisul pisze:Jak widać tragedii nie ma o 15:39. Więc to narzekanie trochę na wyrost. Inni mają dużo gorzej.
Zwłaszcza że do nowego osiedla da radę dojechać z 2 stron.
Do niedawna mieszkałem na Matysówce i miałem okazje codziennie jeździć przez Słocine, w zależności od dnia zarówno przez Paderewskiego jak i Witolda, obok biedronki. I zazwyczaj nie ma tam problemów, przejazd od obwodnicy do świateł na skrzyżowaniu Powstańców Wielkopolskich/Rocha/Słocińska (które to skrzyżowanie jest wąskim gardłem i powoduje korki na Paderewskiego) nie zajmował dlużej niż 3-5 minut. Jednak zdarzają się dni, w które korek na Paderewskiego kończy się aż na obwodnicy blokując jej prawy pas (1,3km wg. google), dodatkowo przez to zablokowany jest lewy pas obwodnicy w przeciwnym kierunku, przez ludzi zawracających/skręcających w lewo na Słocine, a na Witolda, żeby się włączyć na Paderewskiego trzeba czekać ponad 15min bo korek jest aż do Leszka Czarnego. Do tego około 8 rano zaczynają się korki w drugą stronę, do wyjazdu na obwodnicę, i niejednokrotnie widziałem takie sięgające mniej więcej wjazdu na osiedle Dzielnicy Parkowej.
Niestety, układ komunikacyjny w tym miejscu nie ma alternatywnych dojazdów do wielu części osiedla, przez co są takie problemy. I teraz nie chce nikogo zniechęcać do mieszkań tutaj, ale trzeba być świadomym tych problemów i albo się z nimi pogodzić, albo walczyć o jakąś poprawę.