swiety pisze:^^ 8,5 m2 na pokój dla dziecka to nie jest tak źle. W szklanych tarasach są sypialnie poniżej 7 m2.
elCzaporro pisze:Też patrzyłem na to mieszkanie, ale cena mnie odstraszyła całkiem skutecznie
Toya pisze:Mi się wydaje, że pokoje 8,5 m2 będą ciasne. Najchętniej przesunęłabym ścianki i zrobiła 2 ładne sypialnie zamiast 3 małych. Może na powiększenie salonu z aneksem by wystarczyło. Chociaż nie wiem czy takie zmiany są możliwe? Przy takim metrażu, dwie łazienki są zbędne, więc zrobiłabym garderobę. Ale to moje subiektywne odczucie, bo mam tylko synów![]()
Ogólnie osiedle wg mnie bardzo ładnie się zapowiada, więc jeżeli lokalizacja odpowiada, to z pewnością warto tam zamieszkać.
leirion pisze:elCzaporro pisze:Też patrzyłem na to mieszkanie, ale cena mnie odstraszyła całkiem skutecznie
Natomiast argument, że w Szklanych Tarasach są sypialnie poniżej 7m, nie jest argumentem za akceptacją sypialni o powierzchni poniżej 10m, tylko kolejnym przykładem ABSURDU na rynku mieszkaniowym. Proponuję swiety abyś wszedł do sypialni o wielkości 8m2, najlepiej umeblowanej i spróbował sobie tam wyobrazić pokój dla 16-latki.
swiety pisze:Niestety takie są realia i mieszkania gdzie mamy 3 sypialnie w większości mają 1 większa sypialnia (~11-13m2) i dwie mniejsze poniżej 10. Ciężko znaleźć mieszkanie gdzie mamy 3 duże sypialnie. Wyobrażać sobie nie muszę, sam wiem jak to wygląda.
W Nowoczesnym Pobitnie są mieszkania gdzie 2 sypialnie po 13m2 albo 3 sypialnie (14,12, 8.5 m2 ).
W Developresie (bella dolina) jest mieszkanie gdzie sypialnia główna ma ponad 16m2 a kolejne dwie po 11 i 9 m2.
elCzaporro pisze:Ok, jednak wycofuję się z tego, nie zauważyłem że to tylko 69 m. Jednak patrząc przez pryzmat ceny (ponad 5000 za m2?) szukałbym czegoś w developresie
anna.nowakowska pisze:
a coś poza niższą ceną w Developresie jest godne polecenia?
Dzielnica Parkowa może pochwalić się np. tym, że kupując u nich mieszkanie mamy możliwość nabycia inteligentnego systemu FIBARO, który umożliwia zarządzanie całym mieszkaniem niezależnie od tego gdzie się znajdujemy
Użytkownicy przeglądający to forum: misiek3d i 9 gości