[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: Buka » 01 sie 2017, 11:54

Jak wrócę z urlopu (czyli za dwa tygodnie) to w przypadku braku zaproszenia lokatorów z 2-go i 3-go etapu na Takka.pl zajmę się tym sam. Zaczniemy od drugiego etapu - powrzucam do skrzynek kartki, na każdej będzie inny kod. Podam swojego maila - wyślą mi Państwo numer mieszkania i kod, który Państwo dostali a ja dodam lokatorów wedle maila jakiego dostałem i przydzielę grupę (o ile mam taką możliwość) jako 2-gi etap. W ten sposób szybko zweryfikujemy kto jest mieszkańcem i będziemy mogli na spokojnie porozmawiać na forum prywatnym.
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: krzysbylozajete » 01 sie 2017, 16:27

Zatem czekam Buka, aż wrócisz z urlopu.
Dziś pierwszy raz widziałem ekipe (kobieta i facet) z SETBAU, którzy robili coś na klatce przy bloku C. Facet majstrował przy drzwiach, a kobieta przecierała szyby i takie tam. Ciekawe czy będą sie starać tak samo jak (z tego co mówią mieszkańcy I-szego etapu) Metalowiec. W sumie to teraz konkurencja, więc mysle, że powinni.
krzysbylozajete
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 10 paź 2016, 19:29

Postautor: nikanika » 01 sie 2017, 19:40

Chciałam przypomnieć, że droga wewnętrzna jest drogą pożarową. Od początku budowy osiedla miała to być droga bez samochodów- dzięki temu na osiedlu miał panować większy spokój. Obecnie zrobiono tam sobie parking. Zrozumiałe jest dostarczenie materiałów do wykończenia mieszkań, ale nie regularny parking samochodów osobowych, także w nocy.
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

Postautor: kubaf » 01 sie 2017, 20:49

Na osiedlu skyres rowniez jest droga przeciwpozarowa a wyglada jak parking pod serwisem samochodwym, po dwoch latach cala w plamach oleju, slady opon na krawezniku. Na nic sa znaki i napisy na drodze, tylko policja i straz miejska chociaz to tez nie wiele daje bo rotacja jest na tyle duza ze jeden dostanie mandat a na jego miejsce jest dwoch nowych. Zycze powodzenia w walce z tymi osobami
kubaf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 05 wrz 2014, 12:20

Postautor: skm » 02 sie 2017, 8:59

Dajmy sąsiadom jeszcze czas na urządzenie się :) Natomiast uważam, że w przyszłości znak z informacją o zakazie postoju + ewentualny mandat/odholowanie będzie dobrym rozwiązaniem. Nie róbmy jaj, miejsc naokoło osiedla jest pod dostatkiem, a chyba większość z nas ma przynajmniej jedno miejsce postojowe w garażu.
skm
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 lut 2017, 11:55

Postautor: Nasz Gaj » 02 sie 2017, 9:39

Buka pisze:Jak wrócę z urlopu (czyli za dwa tygodnie) to w przypadku braku zaproszenia lokatorów z 2-go i 3-go etapu na Takka.pl zajmę się tym sam. Zaczniemy od drugiego etapu - powrzucam do skrzynek kartki, na każdej będzie inny kod. Podam swojego maila - wyślą mi Państwo numer mieszkania i kod, który Państwo dostali a ja dodam lokatorów wedle maila jakiego dostałem i przydzielę grupę (o ile mam taką możliwość) jako 2-gi etap. W ten sposób szybko zweryfikujemy kto jest mieszkańcem i będziemy mogli na spokojnie porozmawiać na forum prywatnym.

Buka najprawdopodobniej jako mieszkaniec nie będziesz miał takich uprawnień. Możesz oczywiście sprawdzić. Dziękujemy za zaangażowanie!
Choć mamy inną propozycję - wszystkie osoby zainteresowane dostępem do tego forum prosimy o kontakt z biurem sprzedaży, następnie prześlemy Państwu potrzebne do zalogowania się dane. W pierwszym etapie sporo osób, mimo wysłania do nich zaproszeń (bo wysłaliśmy zaproszenia wszystkim Lokatorom), tylko częściowo z tych zaproszeń skorzystała.
Na ten moment mamy sporo zajęć, a tym samym do załatwienia sporo spraw ważnych dla nas wszystkich, dlatego nie jesteśmy w stanie wysłać wszystkim zaproszeń teraz, tym bardziej jeżeli spora część osób miałaby je zignorować (każde z zaproszeń jest spersonalizowane i składa się z kilku kroków).
Powyższe rozwiązanie dałoby osobom zainteresowanym dostęp od razu, a pozostałe osoby dostaną zaproszenia w późniejszym terminie.

Zachęcamy w tej sprawie do kontaktu bezpośredniego z biurem!

Pozdrawiamy
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

Postautor: loisen » 02 sie 2017, 16:45

Nasz Gaj pisze:
Buka pisze:Jak wrócę z urlopu (czyli za dwa tygodnie) to w przypadku braku zaproszenia lokatorów z 2-go i 3-go etapu na Takka.pl zajmę się tym sam. Zaczniemy od drugiego etapu - powrzucam do skrzynek kartki, na każdej będzie inny kod. Podam swojego maila - wyślą mi Państwo numer mieszkania i kod, który Państwo dostali a ja dodam lokatorów wedle maila jakiego dostałem i przydzielę grupę (o ile mam taką możliwość) jako 2-gi etap. W ten sposób szybko zweryfikujemy kto jest mieszkańcem i będziemy mogli na spokojnie porozmawiać na forum prywatnym.

Buka najprawdopodobniej jako mieszkaniec nie będziesz miał takich uprawnień. Możesz oczywiście sprawdzić. Dziękujemy za zaangażowanie!
Choć mamy inną propozycję - wszystkie osoby zainteresowane dostępem do tego forum prosimy o kontakt z biurem sprzedaży, następnie prześlemy Państwu potrzebne do zalogowania się dane. W pierwszym etapie sporo osób, mimo wysłania do nich zaproszeń (bo wysłaliśmy zaproszenia wszystkim Lokatorom), tylko częściowo z tych zaproszeń skorzystała.
Na ten moment mamy sporo zajęć, a tym samym do załatwienia sporo spraw ważnych dla nas wszystkich, dlatego nie jesteśmy w stanie wysłać wszystkim zaproszeń teraz, tym bardziej jeżeli spora część osób miałaby je zignorować (każde z zaproszeń jest spersonalizowane i składa się z kilku kroków).
Powyższe rozwiązanie dałoby osobom zainteresowanym dostęp od razu, a pozostałe osoby dostaną zaproszenia w późniejszym terminie.

Zachęcamy w tej sprawie do kontaktu bezpośredniego z biurem!

Pozdrawiamy

Wydaje mi się, że ten proces jest trochę zbyt skomplikowany aby każdemu z mieszkańców wysyłać indywidualnie dane.
Czy nie można by zrobić tak, że konto zakłada każdy indywidualnie (podając ten sam mail, który ma deweloper) i NG tylko potwierdzałby że ta osoba jest faktycznie mieszkańcem?
loisen
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sty 2016, 10:26

Postautor: krzysbylozajete » 02 sie 2017, 19:33

Panowie i Panie. Wysłałem email do biura i za 20 min miałem wszystko co potrzeba do zalogowania. Pani Ewelina odpowiedziała bardzo szybko. Więc może zróbcie tak samo jak ja i po problemie
krzysbylozajete
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 10 paź 2016, 19:29

Postautor: tyka » 02 sie 2017, 22:33

Witam przyszłych sąsiadów z II i III etapu.

Również nie popieram parkowania w pobliżu wejść do bloków, przy drogach pożarowych. Ale...wielu mieszkańców zakupiło miejsce postojowe w garażach podziemnych, które dalej są zbyt wilgotne i nie nadają się do normalnej eksploatacji.
Znowu zamknięto drzwi prowadzące do garażu i komórek lokatorskich. Na szczęście tym razem byłem szybszy ;)
Poniżej zdjęcia poziomu -1 przy blokach E i H oraz wilgoć po chwilowej nieobecności osuszaczy przemysłowych.
Woda Drabinianki nie daje za wygraną i nie sądzę aby wykonawca podjął stosowne środki aby ją zastopować. Wykonano tylko kosmetyczne, powierzchowne osuszanie powierzchni co nie napawa optymizmem.
1.jpg
1.jpg (268.25 KiB) Przeglądany 4741 razy
Wycieki wody są wyraźne.
2.jpg
2.jpg (257.99 KiB) Przeglądany 4741 razy
3.jpg
garaż E i H
3.jpg (293.87 KiB) Przeglądany 4741 razy
tyka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 29 cze 2017, 23:58

Postautor: tyka » 02 sie 2017, 22:36

icetruck pisze:dlatego trzeba walczyć z wodą z zewnątrz - poprawić hydroilozację, drenaż cokolwiek - zaleczyć przyczynę a nie wstawiać kratki... kratki są od wyprowadzania wody która już jest wewnątrz (czyli leczenie objawów nie przyczyna), ja bym spróbował najpierw powstrzymać wodę od napływania, zamiast wstawiać pompy które bedą w kółko wypompowywać wodę z kratek która będzie się znów magicznie pojawiać co większy deszcz (o ile faktycznie jest tak źle) i to nie w postaci kałuży, tylko mokrej podłogi - to nie spłynie do kratki

Całkowicie się z kolegą zgadzam. Też bym próbował powstrzymać wodę od napływania.
4.jpg
4.jpg (275.51 KiB) Przeglądany 4850 razy
:roll:
(aktualny stan zawilgocenia - bud. H)
tyka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 29 cze 2017, 23:58

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane