[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: NM. » 03 lip 2017, 23:40

To w koncu jak jest z tym zarzadca? Kto nim bedzie?
NM.
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 28 lis 2015, 23:57

Postautor: Ziom_82 » 03 lip 2017, 23:41

Zyje pod ich zarzadem od 6 lat (Setbau). Czynsz co jakiś czas w góre. Zaczynalismy od 300 zl. Obecnie mam 550 zl. Koszty zarzadzania nieruchomoscia co jakis czas w gore. Fundusz remontowy w gore (bo musicie wiedziec ze juz od pierwszego roku bedziecie zbierac pieniazki na naprawy czesci wspolnych, bram, elewacji, klatek, osprzetu, anten, itd.itd) z wlasnych kieszeni. I z tego co sie orientuje ( musialbym sprawdzic jak jest na dzien dzisiejszy bo ostatnio pomieszkuje jeszcze gdzie indziej)) zarzadca korzysta z podwykonawcow m.in firma Garda? (mycie klatek, parkingow, koszenie itd . Itd.)
I zycze powodzenia w zmianie zarzadcy , jak 3/4 mieszkan wynajetych, wlasciciele Bog wie gdzie, a tu trzeba sie zebrac, przekonac zarzad wspolnoty , napisac uchwale przeglosowac wiekszoscią glosow...
Ostatnio zmieniony 12 lip 2017, 17:29 przez Ziom_82, łącznie zmieniany 1 raz
Ziom_82
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 08 mar 2017, 13:41

Postautor: vicomte » 04 lip 2017, 8:37

Ziom_82- zapomniales napisac, ze wedlug Twoich przewidywan - zmiany klimatu rowniez przeszkodza nam odwolac Setbau ;-)

Moi drodzy sasiedzi- chcecie- wierzcie postowi powyzej. Tym- ktorzy nie wierza- sluze przykladem wspolnoty w naszym miescie- ktora bez problemu odwolala tego zarzadce.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: grizli » 04 lip 2017, 9:55

Ziom_82, dla chcącego nic trudnego - wystarczy się przejść po mieszkaniach, poprosić wynajmujących o numery telefonów właścicieli, itd. Nie wiem czy lepsze jest Setbau, czy Metalowiec, ale jednak obecność dwóch zarządców na osiedlu ma taką wartość, że możemy ich obu sobie porównać, może trochę się pomęczyć, a za niedługi czas wspólnie wybrać tego jedynego, najlepszego. :)
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: bezczas » 04 lip 2017, 9:58

Ziom_82 też jestem pod zarządem Setbau, też ponad 6 lat. Niestety nie mogę potwierdzić twoich rewelacji na temat wzrostu opłat (może mieszkamy na różnych osiedlach). Przez okres sześciu lat opłata za zarząd nieruchomością wzrosła chyba o 3gr/m2 z 1,79 do 1,82, przy czym wynagrodzenie zarządcy zawarte w tej opłacie nie wzrosło. Reszta kosztów jakie ponoszę to fundusz remontowy, który wzrósł z 20gr do 40gr /m2 i opłaty za wodę, C.O. i śmieci. Opłata za wodę i C.O. uzależniona jest od mojego zużycia.
vicomte - bardzo dobrze pisze, jeżeli zarządca nie podoba się, można go odwołać i powołać nowy zarząd.
bezczas
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 26 kwie 2016, 8:37

Postautor: Inka » 04 lip 2017, 10:01

Drabinianka to teren podmokły, zobaczymy za rok za dwa lata, czy wilgoć w garażach zniknie czy nie, moim zdaniem trzeba jakiś czas odczekać. Ciekawe jak sytuacja wygląda na Grabskiego, Kwiatkowskiego, gdzie są chyba najgorsze tereny pod budownictwo. Ja martwię się raczej o coś innego, ogromny ruch na Powstańców Warszawy, korki, a tu powstają nowe budynki. Co będzie obok sklepu Agata, są wolne działki, czy będą mieszkania plus, gdyż tak słyszałam, czy inne sklepy. Nie ma planu zagospodarowania przestrzennego, deweloperzy budują tam gdzie chcą, obok domku jednorodzinnego stoi wysoki blok, gdzie tu ład, porządek. Już teraz trzeba stać w długich korkach od Dąbrowskiego do Sikorskiego, zanieczyszczenie powietrza, a będzie jeszcze gorzej, dużo gorzej gdyż nie ma alternatywnej drogi, a do centrum na piechotę daleko. To jest masakra. Wciska się na siłę bloki, żądza pieniądza deweloperów. Trzeba cos z tym zrobić. Musi być plan dla Rzeszowa.
Inka
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 04 gru 2016, 15:36

Postautor: vicomte » 04 lip 2017, 12:32

Bezczas, grizli- dzieki za glosy rozsadku :)

Aha- kolego grizli- lansowana tutaj od czasu do czasu teza, ze dwoch zarzadcow na naszym osiedlu to bedzie jakis niewyobrazalna i nie do przeskoczenia katastrofa kompetencyjna dla takich starych lisow na polu zarzadzania, jak Metalowiec i Setbau w dobie precyzyjnych, co do centymetra wytyczonych granic wspolnot nieodmiennie mnie tutaj dziwi (czasem smieszy)- ale to juz moj - naturalnie -problem :)

Dziwi mnie rowniez nieodmiennie, ze czesc osob, ktore z jakichs powodow kiedys zaufaly deweloperowi kupujac od niego mieszkanie, teraz tego zaufania tak szybko sie pozbywaja i nie wierza, ze deweloper i wybrany przez niego wykonawca stana na wysokosci zadania w sprawie "WODA na poziomie -1". Ostatni sygnal na tym forum i mail do zainteresowanych pokazal, ze nasz deweloper sobie ten problem uswiadamia- a jak wiadomo swiadomosc wystepowania problemu to podstawa (co wiedza nie tylko ci, ktorzy wyszli z akoholizmu). Coz- i z tym bede musial jakos zyc ;-)

Swiadomie wylaczam sie z epopei "WODA na -1". Mam ponad tysiac zdjec dokumentujacych budowe osiedla- w tym x zdjec dokumentujacych temat WODA na -1 i y zdjec na ktorych jest sucho. Czekam- a moje zaufanie do dewelopera/wykonawcy ma nadal otwarta linie kredytowa.

Inka- sa alternatywy dla masakry komunikacyjnej pomiedzy Dabrowskiego- Sikorskiego- mozemy dojechac do osiedla inaczej, niz przez Powstancow- na szczescie. Z pozostala czescia Twojego wpisu zgadzam sie w pelnej rozciaglosci :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: emi » 04 lip 2017, 13:19

Poczekamy zobaczymy ale i tak jestem pewna ze wyjdzie na moje
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: major » 04 lip 2017, 13:56

Te ulice główne przy osiedlu w najbliższych latach będa wyremontowane i myslę, że remont przyniesie przy okazji większą przepustowość i upłynni ruch i wyjazdy z osiedli. Poza tym lokalizacja wg mnie jest na tyle dobra że nie ma na co narzekać, w większych miastach mało kto ma możliwość mieszkać tak blisko zielonych terenów
major
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 19 cze 2017, 10:42

Postautor: addicted » 04 lip 2017, 20:20

dokladnie! brawo Ty vicomte!
addicted
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 paź 2016, 19:02

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane