[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: Szymon wawa » 29 cze 2017, 0:10

Emi a jak wyglada teraz sytuacja z garazem w 1 etapie?? Osuszyl sie troche?? Pamietam Twoje zdjecia na wiosne z wilgotnymi posadzkami.wtedy mowilo sie ze budynek (beton) musi wyschnac , minelo pare miesiecy zrobilo sie cieplo. Nie mowie o kaluzach tylko wilgoci.
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: emi » 29 cze 2017, 0:59

Wilgoc nadal sie utrzymuje mimo suszenia obecnie przez dodatkowe osuszacze pojaeola sie nawet plesn. ale jest progresja beda poprawiac izolacje i wstawili jakies osuszacze niestety musial sie pofatygowac sam szef profbudu zeby wkoncu ktos przyznal nam racje ze normalne to nie jest. A haslo miesiaca to " wszystko wykonane jest wedlug projektu " :)
Jesli chodzi o prad ostatnio gdy jakis dowcipnis wlaczyl alarm przeciw pozarowy zaswiecily sie lampy awaryjne tylko ze zeby bylo smieszne na 2 innych budynkach z drugiego etapu rowniez sie zaswiecily wiec z tym pradem jest cos nie tak jesli chodzi o osiedle
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: vicomte » 29 cze 2017, 9:41

Icetruck- dwie uwagi do tego, co napisales- poki co, deweloper chyba jeszcze nie potwierdzil wyboru drugiego zarzadcy.

Co do Twojego twierdzenia co do wyboru zarzadcy - to o ile ja znam prawo, wspolnota tworzy sie w momencie wyodrebnienia i sprzedazy PIERWSZEGO mieszkania i juz wtedy ustawa o wlasnosci lokali NAKAZUJE wybor zarzadcy (doslownie chyba sposobu zarzadzania).

Ze wzgledow oczywistych takiego wyboru dokonuje wiec deweloper- ma do tego prawo, a chyba nawet obowiazek? Poprawcie mnie, jesli sie myle.

Ale takiego zarzadce mozna zmienic, co juz potwierdzal na tym forum sam deweloper!!!

Nawet, jakby nasz deweloper dal nam do podpisania umowy notarialne z zapisem, ze zarzadca x bedzie zarzadzal nasza nieruchomoscia 120 lat- jest to zapis niedozwolony, abuzywny- wiec z mocy prawa NIEWAZNY. To naprawde zadna ekskuzywna informacja, ale moge znow wyjsc na "specjaliste", jak chca mnie widziec niektorzy :)

Po raz kolejny zaapelowalbym o nienakrecanie negatywnych emocji, choc pewnie znow nadaremno...
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: icetruck » 29 cze 2017, 10:43

vicomte pisze:Icetruck- dwie uwagi do tego, co napisales- poki co, deweloper chyba jeszcze nie potwierdzil wyboru drugiego zarzadcy.

Masz rację, opierałem się na tym co było wcześniej pisane.

vicomte pisze:wspolnota tworzy sie w momencie wyodrebnienia i sprzedazy PIERWSZEGO mieszkania i juz wtedy ustawa o wlasnosci lokali NAKAZUJE wybor zarzadcy (doslownie chyba sposobu zarzadzania).

Mój stan wiedzy jest taki, że sprzedaż i wyodrębnienie następuje w momencie przekazania własności do lokalu - z czego wynikałoby że wspólnoty zostaną dopiero założone? Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: vicomte » 29 cze 2017, 11:12

Twoj stan wiedzy jest raczej dobry- wspolnota formalnie utworzy sie w momencie, kiedy pierwszy z nas- jakis Jan Kolawski zlozy podpis pod aktem notarialnym, bedzie wtedy dwoch wspolwlascicieli czesci wspolnych: N.G. - czyli wlasciciel wiekszosci czesci wspolnych i Jan Kowalski, wlasciciel ilus tam czesci wspolnych, zaleznych pewnie od powierzchni mieszkania.

Podpisujac schimmel aktu sporzadzony przez prawnika dewelopera, zaakceptuje niejako wybor zarzadcy i postawi nas przed faktem dokonanym- w razie czego zatem- proponuje go znalesc i ukarac :D

Ale jesli masz na mysli okres terazniejszy- to teraz biegnie tzw. okres deweloperski, uregulowany pewnie odrebna umowa deweloper-zarzadca. Moze trwac nawet kilka miesiecy pewnie w naszym wypadku- czyli od przekazania pierwszego mieszkania do czasu podpisania pierwszej umowy przyrzeczonej- czyli momentu utworzenia sie Wspolnoty wlasnie.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: krzysbylozajete » 29 cze 2017, 16:21

Pewnie jak już część z Was wie, w poniedziałek między 12-15 tą w budynku będzie prowadzony odbiór, więc wszystkie ekipy wykańczające maja się "wynieść" :)
Dostałem też potwierdzenie, że został wybrany już nowy zarządca jakim jest SETBAU. Czy lepszy/gorszy od Metalowca, to nie wiem, bo nie mam porównania. Ciekawi mnie tylko dlaczego Metalowiec nie chce (bądz Developer nie chce ) nadal prowadzić pozostałe bloki na osiedlu....
krzysbylozajete
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 10 paź 2016, 19:29

Postautor: NM. » 29 cze 2017, 18:05

Witam.
Jak wrazenia ze spotkania? Byl ktos moze?☺
Załączniki
Screenshot_2017-06-29-17-58-45.jpeg
Screenshot_2017-06-29-17-58-45.jpeg (162.74 KiB) Przeglądany 4203 razy
NM.
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 28 lis 2015, 23:57

Postautor: krzysbylozajete » 29 cze 2017, 18:11

To juz sam nie wiem komu wierzyć... Ja nie bylem, bo po przeczytaniu tego ogloszenia o odwołaniu, wiecej juz na te kartkę nie patrzyłem. Jezeli ktos był, to prosze o jakieś informacje
krzysbylozajete
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 10 paź 2016, 19:29

Postautor: tyka » 30 cze 2017, 0:08

Szymon wawa pisze:Emi a jak wyglada teraz sytuacja z garazem w 1 etapie?? Osuszyl sie troche?? Pamietam Twoje zdjecia na wiosne z wilgotnymi posadzkami.wtedy mowilo sie ze budynek (beton) musi wyschnac , minelo pare miesiecy zrobilo sie cieplo. Nie mowie o kaluzach tylko wilgoci.

Witam szanownych forumowiczów. Jako przyszły mieszkaniec tego osiedla pozwolę sobie podjąć urwany wątek wody w garażach E/H i pozdrawiam ciepło wszystkich wierzących w "wodę z wysychającego betonu posadzki". :lol:
2.jpg
woda
2.jpg (484.7 KiB) Przeglądany 4167 razy
(zdjęcie z dnia dzisiejszego).
tyka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 29 cze 2017, 23:58

Postautor: grizli » 30 cze 2017, 0:46

Gdy ja zwiedzałem garaż E/H dokładnie 15 czerwca, wprawdzie nie z każdej strony, to poziom wody był taki jak poniżej - ciekawe z czego wynika różnica.
Obrazek
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane