[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: ankawro » 26 cze 2017, 19:15

Powiedzcie do kogo należy się zwrocic- do SM Projektant czy UM Rzeszowa- w sprawie budowy zadaszenia nad piaskownicami na placach zabaw?
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: syriusz13 » 27 cze 2017, 11:30

Zależy jaki plac zabaw, jeśli był montowany na zlecenie UM to do UM Rzeszowa (np. plac zabaw przy zbiorniku wodnym) jeśli chodzi o place zabaw przy budynkach to do SM P.
Pozdraiwiam
syriusz13
Świeżak

Na forum od: 22 maja 2017, 15:09

Postautor: JanzRzeszowa » 27 cze 2017, 11:40

Po co są te zadaszenia?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: maniek1 » 27 cze 2017, 12:09

JanzRzeszowa pisze:Po co są te zadaszenia?

na przykład jak chcesz wyjsc z dzieciakiem do piachu w szczycie sezonu przy upale to nie musisz tego robic bladym switem lub poźnym wieczorem tylko prawie caly dzien mozna siedziedz w piaskownicy.
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: ankawro » 27 cze 2017, 15:24

JanzRzeszowa pisze:
maniek1 pisze:
JanzRzeszowa pisze:Po co są te zadaszenia?

na przykład jak chcesz wyjsc z dzieciakiem do piachu w szczycie sezonu przy upale to nie musisz tego robic bladym switem lub poźnym wieczorem tylko prawie caly dzien mozna siedziedz w piaskownicy.

To jak ja wychowałem 3 dzieci bez zadaszenia piaskownic...sam się dziwię.

Może wychowywał Pan dzieci w miejscu, w którym przynajmniej rosły drzewa i pod nimi można było sie schronić w upalny dzień. Prośba o zadaszenie ma większą szansę na powodzenie w realizacji niż proszeni o przesadzanie 40 letnich drzew na place zabaw.
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: teddy58 » 28 cze 2017, 8:27

Miałem się nie oddzywać ale co mi tam. Jako ojciec dorosłego chłopaka tkwiłem w przekonaniu, że zabawa w piaskownicy to również forma przebywania na słońcu, które odgrywa ogromną rolę w rozwoju małego człowieczka. Jak piszą specjaliści: "witamina D w naszym organizmie może pochodzić z dwóch źródeł – syntezy skórnej oraz diety.Najważniejszym źródłem witaminy D jest słońce. Synteza skórna pod wpływem promieniowania słonecznego UVB może pokryć aż 90% dziennego zapotrzebowania na witaminę D!.:
Teraz mama dla swojej wygody - dziecko mając osłoniętą głowę bez kłopotu zniesie upały i promieniowanie słoneczne - chce stawiać daszki nad piaskownicą, można byłoby dołożyć jakieś ścianki bo przecież wiatr też może sporych spustoszeń dokonać No może jakieś małe akwaria postawić i będzie spokój.
A teraz zarzut nie ad personam. Nadopiekuńczy rodzice wychowują prawdziwe kaleki emocjonalne i socjopatów. Przejdzcie się po mieście, zobaczcie ile dzieci bawi się na podwórkach między blokami, 0 (słownie zero). Odwożeni do szkoły, siedzący tylko na fejsie w czerech ścianach nie potrafią znaleźć sobie w realu znajomych. Na moim osiedlu jakś Pani szuka na grupie facebookowej towarzystwa dla 11-latka. Ona szuka, nie ten dzieciak.....Potem takie dzieciaki trafiają w dorosłość i nie potrafią najprostszej sprawy załatwić, wiem coś o tym bo niemalże codziennie stykam się z problemami ofiar nadopiekuńczości.
Wiem, że większość z was będzie z mną nie zgadzała ale może przez chwilę się nad tym zastanowicie. Dobre i to. Znalazłem przed chwilą wspomnienia kogoś kto miał mało lat w barwnych osiemdziesiątych a może to jeszcze dekadę wcześniej. Obraz wykrzywiony i przesadzony ale warto przeczytać "-)
teddy58
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 09 gru 2015, 19:27

Postautor: Toya » 28 cze 2017, 12:44

teddy58,
100% poparcia... i dzięki za miły przerywnik wśród "ogromnych" problemów uczestników tego forum. Uśmiałam się :lol: ale i łezka zakręciła się w oku.
Toya
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 07 maja 2017, 4:54

Postautor: JanzRzeszowa » 28 cze 2017, 14:10

Za moich czasów dziecku dawało się czapeczkę przeciw słońcu...teraz buduje się dachy...nad dzieckiem.

"Kochany, Pan masz drobnomieszczańskie nawyki. Pan chciałbyś tak: mieć zimną wodę osobną, ciepłą osobno, szczelne rurki, kafelki, duperelki, kraniki, dywaniki. Chamstwo! [grozi palcem]. I drobnomieszczaństwo z Pana wylazło" (kabaret Dudek)
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: madlen » 28 cze 2017, 15:12

taka prawda. zgadzam sie w 100%
madlen
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 18 sie 2016, 18:41

Postautor: JanzRzeszowa » 29 cze 2017, 6:48

Zaczynają ocieplać ostatnie ściany w b2, rusztowanie skończyli ustawiać wczoraj. jednak ocieplenie parkingu podziemnego idzie im wolno, ale posuwa się.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa