[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: grizli » 13 maja 2017, 23:51

Zgodzę się z Buką, że zabrakło zwykłej dobrej woli i współpracy dewelopera z Agatą, bo wystarczyłoby pomalować tę jedną ścianę na inny kolor i efektu żółci by nie było.

Dzisiaj wszedłem do garażu w budynku B, aby zobaczyć jak duży mamy problem z wilgocią i pozytywnie się zaskoczyłem. Być może dramatyczna sytuacja, o której pisała Emi ma miejsce w garażu w budynku A, ale tam nie udało mi się dostać. Wracając do garażu w budynku B, praktycznie wszędzie było w nim sucho, jak widać na pierwszym zdjęciu, a najbardziej mokre miejsce uwieczniłem na zdjęciu drugim. Wygląda na to jakby przynajmniej w garażu w budynku B, wentylacja działała prawidłowo, co za tym idzie została dobrze zaprojektowana i wykonana. Jest więc promyk nadziei, że wszystko będzie działać prawidłowo również w nowych garażach II-III etapu i w autach tam parkowanych nie będzie trzeba wymieniać po jakimś czasie komputerów pokładowych.

Obrazek
Obrazek

Na placu zabaw pomiędzy budynkami C i H dzieci do dyspozycji będą miały oprócz konstrukcji z wentylatorami, również taki kolorowy domek:

Obrazek

Prace przy elewacji budynków D i E trwają, rozpoczęły się również w końcu prace przy elewacji budynku F:

Obrazek
Obrazek
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: django » 14 maja 2017, 0:32

Zeby was uspokouc te "szminki" beda sie wlaczac tylko na wypadek pozaru albo zapalonego papierosa albo w momencie przypadkowego wybicia szybki przycisku pozarowego
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: emi » 14 maja 2017, 6:47

Szkoda ze nie dales znac to bym cie wpuscila. Ja pisze budynku A i z tego co zauwazylam budynek b jest jakby lepiej zaprojektowany/wykonany
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: grizli » 14 maja 2017, 7:43

Nie chciałem do nikogo dzwonić domofonem, może któryś z mieszkańców zrobi fotki dla porównania. Sytuacja w budynku B pokazuje chyba (nie jestem specjalistą), że nie w ilości kratek ściekowych tkwi problem, czy samych założeniach projektowych - może wykonawstwo, może specyficzne warunki hydrologiczne.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: emi » 14 maja 2017, 8:10

Myślę ze na pewno jest kilka przyczyn choć problem pojawia sie głownie jak na zewnatrz jest wilgotno wiec cala nadzieja w pogodzie przynajmniej do znalezienia winowajcy postaram sie zrobić zdjęcia dla niedowiarkow
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: vicomte » 16 maja 2017, 17:15

Emi stopniuje napiecie, sorry, ze sie wcinam, ale nie wykorzystalem jeszcze w pelni limitu bezplatnych wpisow na tym forum a na dodatek zobaczylem dzis, ze panowie na budowie...demontuja ogrodzenie dzielace etap I od reszty budowy. To jakis znak? :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nasza "ogrodowa" wentylacja garazowa czeka na uzbrojenie...

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: giver » 17 maja 2017, 13:31

vicomte pisze:na dodatek zobaczylem dzis, ze panowie na budowie...demontuja ogrodzenie dzielace etap I od reszty budowy. To jakis znak? :)

Dokładnie taki, że powiększony jest teren budowy. Ogrodzenie jest przysunięte do I etapu, tzn. boki bloków z I etapu stanowią jego część. W efekcie nie ma możliwości przejścia pomiędzy I etapem a ogrodzeniem budowy.

Obrazek

Dziś trwały prace nad wjazdem do garażu dla budynku C i D.

Obrazek

Pracowała również ekipa sprzątająca w mieszkaniach. Wnikliwi mogą zauważyć Panią myjącą okno na pierwszym piętrze ;)

Obrazek
giver
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 10 paź 2015, 12:41

Postautor: darek1 » 18 maja 2017, 11:04

raczej nie ma opcji żeby podobne budynki były zaprojektowane lepiej lub gorzej w ramach jednego osiedla, na stronce jest plan osiedla i po prostu budynki sa inne, jest 6 wysokich i 2 podłużne niższe, chyba juz wszystko sprzedane

Obrazek
darek1
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 09 paź 2015, 14:54

Postautor: Szymon wawa » 18 maja 2017, 13:23

Ciekawe czy w drugim etapie tez beda na elewacji murkow tarasowych takie kamienie. Fajnie to wyglada na zdjeciu ,ktore dodal Vicomte.widac ze w 1 etapie tez jest zrobione od wewnetrznej strony.
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: nikanika » 18 maja 2017, 15:38

Na " placu zabaw" zamontowano " wyrzutnie" - zaiste, dodało to niesamowitego kolorytu osiedlu....
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane