Dajcie spokój. Narzekać można zawsze ale z umiarem. Kiedyś ktoś miał do mnie pretensje o to że widzę tylko swój koniec nosa a teraz co? "Mój blok stoi więc innym się już nie nalezy" tak? Akurat w kwestii nowych bloków było mało prawdopodobne aby osiedle kończyło się na Żmigrodzkiej i naprawdę trzeba było być naiwnym żeby wierzyć w piękne zachody słońca wiecznie i tutaj Sentinel ma sporo racji. Tak samo na brak słońca mogą narzekać mieszkańcy Żmigrodzkiej 13 czy Odrzykońskiej 9 bo im widoki zasłaniają 11stka i 9tka na Żmigrodzkiej. Nie znaczy to chyba że ich mieszkańcy będą dążyć do ich wyburzenia. Jak nie chcecie mieszkać w mieście gdzie powstają nowe osiedla to proponuje przeprowadzkę do Przemyśla, Jasła czy Sanoka, tam naprawdę będziecie mieli cisze i spokój długie lata. Ja tam Rzeszów lubię i choć czasem są czasem różne przegięcia to jest to miasto raczej chwalone.
A teraz skończcie już te narzekania bo osiedle mamy naprawdę fajne. Ciężko znaleźć w Rzeszowie nowe z tak bogatą infrastrukturą, komunikacją MPK i zagospodarowaniem. Naprawdę nic mi tutaj nie brakuje i mieszka mi się dobrze. Z nowo budowanych jedynie Staromieście Ogrody jako tako wygląda, ma trochę przestrzeni i infrastrukturę, innej konkurencji nie widzę.
Swoją drogą ciekawe co miała do protestowania spółdzielnia. Adma jako prywatna firma kupiła działki za swoje pieniądze i sobie na nich robi co chce zgodnie z tym na co dostała pozwolenie. Niektórzy żyją chyba jeszcze w komunie i chcieliby żeby wszystkim zarządzał za nich ktoś inny..