[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: madlen » 13 lut 2017, 20:00

Czy ktoś z właścicieli bloków Projektanta nr. 11,12,13,14 był an budowie, rozmawiał z kierownikiem jak idzie budowa w środku i czy ten absurdalny termin 17 miesięcy na oddanie bloku jest nadal aktualny? Porównując do Admy to stan zaawansowania jest większy, bloki mniejsze a termin dwa razy dłuższy.

byłam w srodku , nic nie ruszone, rozmawialam z kierownikiem pytam czy moze wczesniej cos oddadza ze im tak szybko idzie ;) , jego odpowiedz to ze najlatwiej blok postawic ale najdluzej schodzi wykonczenie i mowil ze nie ma co liczyc na szybsze oddanie maja termin i czas .
wiec jak mowie srodek jak byl tak w grudniu tak jest i teraz.
madlen
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 18 sie 2016, 18:41

Postautor: Santinel » 13 lut 2017, 20:42

madlen pisze:Czy ktoś z właścicieli bloków Projektanta nr. 11,12,13,14 był an budowie, rozmawiał z kierownikiem jak idzie budowa w środku i czy ten absurdalny termin 17 miesięcy na oddanie bloku jest nadal aktualny? Porównując do Admy to stan zaawansowania jest większy, bloki mniejsze a termin dwa razy dłuższy.

byłam w srodku , nic nie ruszone, rozmawialam z kierownikiem pytam czy moze wczesniej cos oddadza ze im tak szybko idzie ;) , jego odpowiedz to ze najlatwiej blok postawic ale najdluzej schodzi wykonczenie i mowil ze nie ma co liczyc na szybsze oddanie maja termin i czas .

Pytanie tylko o jakim terminie mowa. Projektant planuje czerwiec 2018, a na tablicy informacyjnej termin zakończenia robot to luty 2018. No cóż, gdyby chcieli to by na lipiec zdążyli...
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: JanzRzeszowa » 13 lut 2017, 21:00

Santinel pisze:
madlen pisze:Czy ktoś z właścicieli bloków Projektanta nr. 11,12,13,14 był an budowie, rozmawiał z kierownikiem jak idzie budowa w środku i czy ten absurdalny termin 17 miesięcy na oddanie bloku jest nadal aktualny? Porównując do Admy to stan zaawansowania jest większy, bloki mniejsze a termin dwa razy dłuższy.

Pytanie tylko o jakim terminie mowa. Projektant planuje czerwiec 2018, a na tablicy informacyjnej termin zakończenia robot to luty 2018. No cóż, gdyby chcieli to by na lipiec zdążyli...

Ewidentnie idą na rękę Admie Developpment opóźniając oddanie. Są w stanie oddać te bloki w ciągu 6-7 miesięcy jakby chcieli.
Pytanie tylko czy w tych blokach macie ogrzewanie swoim piecem, czy jak w Admie miejskim?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Santinel » 13 lut 2017, 21:45

JanzRzeszowa pisze:
Santinel pisze:

Ewidentnie idą na rękę Admie Developpment opóźniając oddanie. Są w stanie oddać te bloki w ciągu 6-7 miesięcy jakby chcieli.
Pytanie tylko czy w tych blokach macie ogrzewanie swoim piecem, czy jak w Admie miejskim?

Na 99.9% jest indywidualne ogrzewanie. A czemu o to pytasz?

Dla mnie to jest nie poważne traktowanie klienta przez Projektanta. Ale czy to nowość? No własnie... mieszkania i tak się sprzedadzą...
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: JanzRzeszowa » 13 lut 2017, 23:16

Santinel pisze:

Dla mnie to jest nie poważne traktowanie klienta przez Projektanta. Ale czy to nowość? No własnie... mieszkania i tak się sprzedadzą...

Tak się zastanawiałem nad terminem podciągnięcia centralnego ciepła na Żmigrodzką... . Co prawda idzie lato i c.o. nie będzie potrzebne, ale wystarczy że się poślizgną jak z gazem i Adma Develop ma kłopot.
No ale jak pozostałe bloki mają dwufunkcyjne gazowe tak jak reszta, to już nie wiem dlaczego tak się ociągają. Trzeba by było sięgnąć do przetargów na te bloki, jakie zapisy istnieją, a propos- np. płatności...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bart87 » 14 lut 2017, 14:00

Santinel pisze:

Pewnie macie rację. Do tej pory czas budowy to jakieś 24 miesiące, tyle że już około 20 miesiąca ludzie widząc że blok stoi i w środku w miarę po kończone starali się u kierownika żeby coś robić w swoich mieszkaniach. Rosło ciśnienie na oddanie bloku bo termin był dość napięty. Przynajmniej tak było przy wcześniejszych etapach.
Przy takim systemie jak teraz mogą spokojnie skończyć budowę bloku i ewentualnie oddać przed terminem. Napewno jest to korzystniejsze dla kierownika budowy, któremu przyszli mieszkańcy nie zawracają zbytnio gitary :) Nieco mniej dla spółdzielni która na dłużej musiała zamrozić pieniądze.
Prawda pewnie leży gdzieś po środku.
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: brumar » 14 lut 2017, 15:01

JanzRzeszowa pisze:
Santinel pisze:

Tak się zastanawiałem nad terminem podciągnięcia centralnego ciepła na Żmigrodzką... . Co prawda idzie lato i c.o. nie będzie potrzebne, ale wystarczy że się poślizgną jak z gazem i Adma Develop ma kłopot.
No ale jak pozostałe bloki mają dwufunkcyjne gazowe tak jak reszta, to już nie wiem dlaczego tak się ociągają. Trzeba by było sięgnąć do przetargów na te bloki, jakie zapisy istnieją, a propos- np. płatności...

Na rzutach mieszkań ewidentnie widać piece.
C.o. może nie musi być na początku jesieni, ale c.w.u. to raczej cały rok powinna być (tzn. co kraj to obyczaj, więc może nie być) :)
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: Sindus » 14 lut 2017, 15:05

Obrazek ..... zdjęcie panoramiczne(szeroki kąt) Obrazek ...nowa budowana droga Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: Sindus » 14 lut 2017, 15:09

Budowa drogi (w tle ul.Iwonicka i Pańska) Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: Santinel » 14 lut 2017, 18:08

bart87 pisze:
Pewnie macie rację. Do tej pory czas budowy to jakieś 24 miesiące, tyle że już około 20 miesiąca ludzie widząc że blok stoi i w środku w miarę po kończone starali się u kierownika żeby coś robić w swoich mieszkaniach. Rosło ciśnienie na oddanie bloku bo termin był dość napięty. Przynajmniej tak było przy wcześniejszych etapach.
Przy takim systemie jak teraz mogą spokojnie skończyć budowę bloku i ewentualnie oddać przed terminem. Napewno jest to korzystniejsze dla kierownika budowy, któremu przyszli mieszkańcy nie zawracają zbytnio gitary :) Nieco mniej dla spółdzielni która na dłużej musiała zamrozić pieniądze.
Prawda pewnie leży gdzieś po środku.

Tym razem tez jest 24 miesiące. Termin zakończenia na tablicy informacyjnej to 02.2018. Pytanie tylko po co projektant na umowie zapisał 06.2018. Odbiory? jakoś wcześniej terminy takie nie były potrzebne. Ja myśle, że nie chcieli robić Admie konkurencji w terminach. Mają wszystkie media pod blokiem, więc nie będzie tu niespodzianek. Liczę, że pod koniec roku jednak zrobią większość i nie będzie im się chciało tu kolejnej zimy pracować...
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa