[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: bart87 » 27 sty 2017, 12:52

JanzRzeszowa pisze:Brumar, tak jak pisałeś trzeba przypilnować aby po tym zapyleniu wszystko w naszej klatce wyczyścili, a najważniejsze są mechanizmy windy.

Wczoraj nasze niezamierzone doświadczenie, a propos-wychłodzenia ścian w klatce (otwarty wyłaz i okno) dało jasne wyniki jak temperatura na klatce schodowej wpływa na temperaturę sąsiadujących ścian, a co za tym idzie zużycie gazu. Dokonane pomiary dały dużo do myślenia.

Tym co piszecie o remontach potwierdza się to o czym wspominałem kilka stron wczesniej - bylejakość. Ktos kto w spółdzieli odpowiada za remonty powinien wykopać taką firmę z bloku albo stać nad nimi i nadzorować. Tymczasem coś tam ekipa po klei, ktoś tam podpisze odbiór i spoko.

Nie wiecie może co Adma kopie naprzeciwko Żmigrodzkiej 9 i 11? Jakiś plac pod parking czy nowa inwestycja?
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: bartek86 » 27 sty 2017, 13:30

bart87 pisze:Nie wiecie może co Adma kopie naprzeciwko Żmigrodzkiej 9 i 11? Jakiś plac pod parking czy nowa inwestycja?

Jeśli mówisz o terenie naprzeciwko ADMY w głąb osiedla to nowa inwestycja pod kolejne 2 budynki. Nie wiem jakie tam mają numery te bloki naprzeciwko, ale chodzi mi o teren na prawo od budowy bloków ADMY.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: Piotr007 » 27 sty 2017, 13:55

JanzRzeszowa pisze:
bart87 pisze:
Żądam przeprosin za to co o mnie napisałeś. W tej chwili! Podpada to pod art. 212(pomówienie) i art 216(zniewaga) KK. Jak postępowanie zmusi cie do ujawnienia swoich personaliów, to już nie będziesz taki niewidzialny.

Proszę Admina o zajęcie się także tą sprawą.

Myślę, że prokuratora przydzieli do tej sprawy swoich najlepszych ludzi. To gruba sprawa! Proszę Admina, by nie odpuścił. Najlepiej będzie gdy zamknie forum, aby zabezpieczyć dowody!

A tak na serio, to Panie JenzRzeszowa, widzę że mamy do czynienia z kimś kto od zawsze biegał na skargę gdy ktoś na niego krzywo spojrzał, zamiast załatwiać swoje sprawy samemu? Zachowuj się jak mężczyzna. Chyba, że jesteś kobietą, bo to wiele by tłumaczyło i wtedy przepraszam.
Piotr007
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 21 sie 2016, 19:50

Postautor: bart87 » 27 sty 2017, 13:59

bartek86 pisze:
bart87 pisze:Nie wiecie może co Adma kopie naprzeciwko Żmigrodzkiej 9 i 11? Jakiś plac pod parking czy nowa inwestycja?

Jeśli mówisz o terenie naprzeciwko ADMY w głąb osiedla to nowa inwestycja pod kolejne 2 budynki. Nie wiem jakie tam mają numery te bloki naprzeciwko, ale chodzi mi o teren na prawo od budowy bloków ADMY.

Tak o to mi chodziło. Dzięki. Ciekawe czy nowe bloki będą równie wysokie jak te budowane obecnie. Kiedyś w spółdzielni obiło mi się o uszy że w kierunku Pańskiej tereny są już tylko przeznaczone na niższą zabudowę, w tym jednorodzinną. Tylko nie wiem czy ta działka się już pod to łapie.
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: JanzRzeszowa » 27 sty 2017, 14:01

Piotr007 pisze:

(..)widzę że mamy do czynienia z kimś kto od zawsze biegał na skargę gdy ktoś na niego krzywo spojrzał, zamiast załatwiać swoje sprawy samemu? Zachowuj się jak mężczyzna. Chyba, że jesteś kobietą, bo to wiele by tłumaczyło i wtedy przepraszam.

"Macie" do czynienia?, a kim "wy" jesteście? Ty nawet jeszcze nie mieszkasz tutaj a wymądrzasz się.
I także mnie obrażasz. Podobnie jak bart87. Myslicie, że jesteście anonimowi to możecie wszystko? To się okaże.

Ale jak proponujesz zachowanie po męsku, to spotkajmy się w realu. Mam nadzieję, że zachowasz się po męsku.
Kiedy i gdzie?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bartek86 » 27 sty 2017, 14:12

Panowie i może Panie ... jest piątek, piąteczek, piątuniu ... troszkę poluzujcie, idzie weekend :) zresetujcie się na sobotę i niedzielę, a od poniedziałku zapraszam na forum do wymiany zdań na temat osiedla bez obrażania się nawzajem :)
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: brumar » 27 sty 2017, 14:38

bart87 pisze:...Nie wiecie może co Adma kopie naprzeciwko Żmigrodzkiej 9 i 11? Jakiś plac pod parking czy nowa inwestycja?

Właśnie znalazłem pozwolenie na budowę wydane
na ADMA DEVELOPMENT SP. Z O.O. SP. KOMANDYTOWA
z dnia 2017-01-26
dla działek: Obręb 186301_1.0222: działki nr 3618/4, 3619, 6038/7, 5014/14, 3618/3, 6038/8, 6038/6, 6038/5
na zadanie: budowa 2 budynków mieszkalnych wielorodzinnych z garażami, układem komunikacji kołowej, miejscami postojowymi, przyl. wodociągowym, kanalizacji sanitarnej, kanalizacji deszczowej, instalacją wentylacji machanicznej (treść oryginalna).
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: bartek86 » 27 sty 2017, 14:42

brumar pisze:
bart87 pisze:...Nie wiecie może co Adma kopie naprzeciwko Żmigrodzkiej 9 i 11? Jakiś plac pod parking czy nowa inwestycja?

z dnia 2017-01-26
dla działek: Obręb 186301_1.0222: działki nr 3618/4, 3619, 6038/7, 5014/14, 3618/3, 6038/8, 6038/6, 6038/5
na zadanie: budowa 2 budynków mieszkalnych wielorodzinnych z garażami, układem komunikacji kołowej, miejscami postojowymi, przyl. wodociągowym, kanalizacji sanitarnej, kanalizacji deszczowej, instalacją wentylacji machanicznej (treść oryginalna).

To pewnie skończą koło sierpnia/września z wykończeniem obecnych, od marca/kwietnia pewnie kontynuować będą budowę galerii, a październik ??? nowa inwestycja ????
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: brumar » 27 sty 2017, 14:46

bartek86 pisze:
brumar pisze:

z dnia 2017-01-26

To pewnie skończą koło sierpnia/września z wykończeniem obecnych, od marca/kwietnia pewnie kontynuować będą budowę galerii, a październik ??? nowa inwestycja ????

Obawiam się, że już wczoraj rozpoczęto prace ziemne. W chwili obecnej kończą mury tam, więc ekipa przeniesie się tutaj :( Tam wchodzą inne ekipy.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: bartek86 » 27 sty 2017, 14:57

To mnie zaskoczyłeś, ale informacja ze stron dewelopera zerowa. Dla mnie jako przyszłego mieszkańca B3 to może i lepiej, że zaczynają teraz. Z przodu będę mieć budowę galerii, a z tyłu kolejne 2 bloki i może od 2018r będzie już wokół mnie spokój i cisza. Zaskoczenie spore, bo nie spodziewałem się, że to tak prędko pójdzie. Doradziłbym im jednak lepszy marketing i reklamę, bo jak w tych kolejnych blokach nadal będzie im szła tak słabo sprzedaż (kończy się MDM - ostatni rok to 2018, ale 3/4 kasy z tej puli pójdzie w 2017) to kiepsko to widzę. Ogólnie ciekawie co się stanie w 2018r. na rynku rzeszowskim jak już nie będzie MDM-u, drastyczny spadek mieszkań? spadek sztucznie zawyżonych cen? czy może nie zmieni się nic i ceny dojdą do 5500-6000zł za metr?
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa