porteño pisze:PzD91 pisze:Szymek_Rz pisze:Koncepcja bardzo fajna, tylko chciałbym zaznaczyć że te wieżowce będą widoczne z ul. 3-Maja, Grunwaldzkiej, Rynku, całego Śródmieścia a nawet z Dworca PKP. Czy potrzebny nam jest taki „punkt orientacyjny”? Absolutnie nie mam nic przeciwko tej budowie, jest OK.
Tylko czy przesunięcie jej / co wiemy że jest niemożliwe / w rejon Lidla na Podwisłoczu, Armii Krajowej czy gdzieś dalej od Śródmieścia, nie było by lepszym rozwiązaniem?
Ale wszedzie na świecie biurowce, wiezowce itd powstają w cetrum, a nie gdzies na uboczu.
1 - Nieprawda. Zwykle właśnie dzielnice biurowe powstają z dala od historycznego centrum większości miast.
2 - A dlaczego niby my mamy naśladować resztę świata?

Nie jestem pewien, czy jak będę pił piwo na rynku w otoczeniu stylowych starych kamienic, nie będzie mi przeszkadzał sterczący wieżowiec.

peter pisze:Poki co niema potwierdzonych informacji o rozpoczeciu budowy a tylko reklamy innych inwestycji dewelopera...

pixeolo z skyscrapercity.com pisze:Skoro wizki pojawiły się najpierw na stronie projektanta, to obawiam się że nie są aktualne. Deweloper przeważnie ma prawo "pierwszeństwa" publikacji tego typu materiałów.

Wróć do Inwestycje zrealizowane
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości