[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 16:22

Budowa otoczenia budynku H.

Obrazek
Obrazek

Izolacja welna najwyzszego pietra wreszcie dobiega konca na "wschodniej" scianie tego bloczku.

Obrazek
Obrazek

Na drugim planie budynek H, duzo pracy na elewacji jeszcze przed nim.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 lis 2016, 11:42 przez vicomte, łącznie zmieniany 1 raz
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 16:30

Poprawcie mnie, to cos, co sie buduje obok wjazdu do garazu C i D to bedzie smietnik? :)

Obrazek
Obrazek

Miejsc parkingowych wygospodarowano zaskakujaco duzo od zachodniej strony II etapu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 16:37

Ostatnie pietro bloku E kontunuuje swoja droge ku niebiosom, na sasiadach traja jakies prace, ale w srodku. Na piatym czy szostym pietrze D do pozna swieci sie swiatlo... ;)

Obrazek
Obrazek

Droga "polnocna" osiedla niemal gotowa, budowa chodnika rowniez finiszuje.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: etka2 » 17 lis 2016, 17:19

Tak,śmietnik obok wjazdu do garazu.Miejsc parkingowych 10+10 oddzielone drogą dojazdową,ale wyszło olbrzymie betonowisko bez zieleni.Na wizkach były tam drzewa i prawie zasłoniete te parkingi.Mam nadzieje,ze wcisną gdzies pare drzew,bo zaczyna byc baaardzo nieciekawie i smutno od tej strony.Jak pod Tesko czy Leclerc...niestety .Ta bujna urozmaicona zieleń to jednak tylko na czyichś ogrodach obok.
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 20 mar 2016, 15:59

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 17:47

Etka2 wlasnie mi uswiadomilas, ze chyba faktycznie niestety nie bedzie tak, jak na wizach, lampilem sie na to wczoraj i dzisiaj pare minut, kiedy zaczynlo sie to krystalizowac, ale jeszcze nie jarzylem. Moze te miejsca parkingowe dodatkowe przeniesiono spomiedzy blokow, pare wpisow wczesniej byl taki rysunek i dementi. Wspolczynnik miejsc byl znany na etapie projektowania, nie rozumiem, skad to odstepstwo od wizek- sprobujemy sie dowiedziec ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: etka2 » 17 lis 2016, 18:40

Ilosciowo to niby tyle ile planowano/czyli 5 podwójnych i drugie 5 podwójnych tzn w 2 rzędach/,tylko w realu wyszło to nieciekawie,szaro,smutno..beton,beton .Gdyby przerwa miedzy parkingami była pól metra szersza można by zmieścić drzewa.Przecież drzewa maja różne korzenie,są i palowe/tak sie to chyba nazywa/ i nie deformowały by parkingu.A wewnątrz osiedla gdzie podłożem jest beton tez nie ma co liczyc na jakieś nasadzenia poza trawą.Ja tez wybrałam to osiedle ,bo mi sie podobało.Ale w realu zaczyna mocno odbiegać od tych pięknych fotek którymi go reklamowano.
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 18:51

Fakt, masz racje, jeszcze raz sprawdzilem, miejsca sie zgadzaja, tylko pas zieleni, ktory upiekszal wizke wprowadzil mi ferment :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: grizli » 17 lis 2016, 18:57

Mnie również zastanawia na ile osiedle będzie przypominało to z wizualizacji. Oczywiście nie łudziłem się nigdy, że będzie takie samo, ale jako klient oczekuję od dewelopera chociaż podobnej gęstości nasadzeń i elementów małej architektury, w tym urządzeń placów zabaw.

I bardzo dobrze, że NG Development startuje teraz z nową i dużą inwestycją, bo jego nowi klienci będą patrzeć na Nasz Gaj jak na referencję Dzielnicy Parkowej, co zmotywuje dewelopera do zadbania o detale. Jeśli u nas zobaczą beton, beton, beton, to od razu będzie wiadomo, że więcej betonu niż zieleni będzie także w nowej inwestycji. :)
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 19:34

Grizli jednym z powodow wyboru tego developera przeze mnie byla zimna kalkulacja, ze to osiedle bedzie wzorcowe i bedzie inwestycja, z ktorej pan Cybulski uczyni ( lub przynajmniej sprobuje to zrobic) pantoline do swoich dalszych prob zawojowania rynku rzeszowskiej deweloperki.

Inwestor nie chcial przeciez sklepu z umownego przodu (mam nadzieje, ze mieszkancy Nowowiejskiej mi wybacza, ze traktuje ich striciora jako tyl :) ) by z duma prezentowac osiedle przyszlym potencjalnym nabywcom kolejnych mieszkan. Wiadomo, jak sie to skonczylo, co akurat jest super, bo "wylaczy" nam czesc oferty akustycznej i wizualnej Powstancow, ale nie bede rozwijal tego tematu, bo niektorym bardzo sie nie podoba, ze mam czelnosc minusy sklepu przerabiac na plusy, powinnismy przeciaz stac i plakac ;)

Swoje lata mam, mieszkania wczesniej kupowalem, wiec patrzylem na to wszystko z umiarkowanym optymizmem a na wizualizacje w ogole nie zwracalem wiekszej uwagi, bo zyjemy w kraju, w ktorym nie maja specjalnej mocy wiazacej (choc wyszperalem jedna sprawe w sadzie, gdzie inwestor zostal zmuszony do budowania wg wizek- linkowalem zreszta to tutaj).

W miare postepu budowy deweloper zaczal czynic mnie wierzacym, a "fanatykiem" (just kidding) stalem sie po zapewnieniu pana Mirka (pozdrawiam!), ze szef by go zabil, jakby nie pilnowal budowania wg wizek - co zreszta tez tu cytowalem :)

Dajmy im szanse do wiosny, nazwij mnie naiwniakiem, jesli chcesz, ale juz za niedlugo wszystko sie wyjasni i zobaczymy, czy osiedle bedzie ladne, kameralne, bez samochodow i bardzo zielone. Tak, jak obiecywali . Bo za to wlasnie zaplacilismy, ja osobiscie czysta gotowka zreszta ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: etka2 » 17 lis 2016, 19:49

Szczerze,to mnie mało obchodzi,ze lokatorzy nastepnego osiedla będa ostrozni.Wolę by nasze osiedle podobało sie i im i nam.Przede wszystkim nam.Nie nazwe Cie Vicomte naiwniakiem,bo masz prawo zachwycac sie osiedlem.Ale tez swoje lata mam i wiem ze nawet na wiosne ten beton sie nie zazieleni :evil: a pas zieleni był zwykłą ściemą.Tez nie spodziewałam sie tak cudnej zieleni jaką prezentowali na wizkach,na blogu....ale jak sie popatrzy na odległosci i zagospodawowanie tego wielkiego parkingu,to równie wielka jest róznica między tym czym przyciągano,a tym co zrobiono.
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane