[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: vicomte » 15 lis 2016, 18:34

Kolego ireeek, bezskutecznie (na razie) prosze administratorow tego forum, by wydzielili watek poswiecony mojej skromnej osobie na tym forum. Jak mi sie to uda- zapraszam tam do dyskusji na temat mojej wiedzy merytorycznej, co mnie zachwyca, co jadlem na obiad itp. itd. :)

Tutaj dyskutujemy o mieszkaniowce NG

Rozumiem z wpisu kolegi, ze kolega jest madrzejszy od kierownika budowy i inzynierow firmy Profibud. Gratuluje zatem wiedzy i zazdroszcze.

Wie tez kolega zapewne, ze wykonawca budowal na pewno ponizej temperatury 5 stopni lub np. zamiast wapna nie uzywal czasem plastyfikatorow umozliwiajacych budowe do minus 2 stopni.

Na pewno ani wykonawca, ani my, klienci NG, ani deweloper nie jest szczesliwy z faktu, ze warunki sie pogorszyly. Gdyby kolega czytal ze zrozumieniem wczesniejsze wpisy, to by kolega to wiedzial.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: grande1970 » 15 lis 2016, 20:43

a masz pewność, że nie używał wapna ?
grande1970
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 17 sie 2016, 17:19

Postautor: ireeek » 15 lis 2016, 22:59

Zatem proponuje poczytać o plastyfikatorach i ich wpływie na napowietrzanie struktury. Ale co ja tam wiem :)
ireeek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 20 lis 2015, 18:44

Postautor: vicomte » 15 lis 2016, 23:47

Jak to co, jestes madrzejszy od inzynierow i kierownikow budowy Profibudu, nie badz taki skromny :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: ireeek » 15 lis 2016, 23:55

...
Ostatnio zmieniony 23 lip 2018, 20:45 przez ireeek, łącznie zmieniany 1 raz
ireeek
Bywalec
Bywalec

Postautor: vicomte » 16 lis 2016, 0:04

A od kiedy deweloper odpowiada za jakosc i bezpieczenstwo budowy? Gratuluje wiedzy. A emotki sa na forum po to, by je uzywac :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: ireeek » 16 lis 2016, 0:23

.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2018, 20:45 przez ireeek, łącznie zmieniany 1 raz
ireeek
Bywalec
Bywalec

Postautor: Szymon wawa » 16 lis 2016, 0:54

Relax Panowie. Dobrze ,ze jest taki ktos jak Vicomte przynajmniej sie cos dzieje na forum.(fotki,na bierzaco) jakies wpisy co chwile jakies nowe tematy sie pojawiaja.Chociaz tez sie czesto nie zgadzam z jego opiniami.Kupilem tez mieszkanie w ZigZag house I tam na forum kompletna cisza ani deweloper ani przyszli mieszkancy sie nie udzielaja.
Vicomte z wykonawcami roznie bywa moze I w teori inzynierowie Profibud sa swietnymi fachowcami , ale terminy maja to do siebie ,ze trzeba ich pilnowac wiec czasmi trzeba naginac niekture wartosci.(niekoniecznie w dobrym kierunku) .
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: vicomte » 16 lis 2016, 1:01

Szymon wawa- jestem zrelaksowany :)

Moze niektorzy powinni sie doksztalcic, jakie prawa i obowiazki wg prawa budowlanego maja poszczegolne osoby uczestniczace w procesie budowy, czyli inwestor, projektant, inspektor nadzoru inwestorskiego i kierownik budowy i jaka jest ich odpowiedzialnosc i kto tak naprawde kieruje procesem budowy. Ustawodawca dal uprawnienie wyboru kierownika budowy inwestorowi, ale wypadku tak duzych firm, jakie wykonuja budowe dla NG to nie wchodzi w rachube.
Radzilbym doczytac, ze GWykonawca i inwestor porusza sie na gruncie cywilno-prawnym, a takze o umowach i terminach wiazacych glownego wykonawce WOBEC dewelopera, relacjach ich laczacych i odpowiedzialnosci wykonawcy WOBEC dewelopera za ewentualne spoznienia lub bledy wykonawcze.

A za rzekomy OT prosze nie przepraszac, to raczej tutaj u niektorych main thread ("dowalmy deweloperowi, jest okazja, bo kazal wrzucac wykonawcy do betoniarki na mrozie") .... :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 16:12

Warunki na budowie - trudne, pewnie lepiej juz nie bedzie, w sensie bardziej sucho... :)

Obrazek

Gdybym chcial sie popisac, powiedzialbym, ze polistyren ekstrudowany izolujacy nasze fundamenty znika powoli pod podbudowa pod kostke ;)

Obrazek

Budynek G.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane