[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: maniek1 » 14 lis 2016, 13:42

BartekA pisze:
maniek1 pisze:Nieaki Pan Lula przy odbiorze stwierdzil ze nie zrobili takiego jeżyka na podjezdzie (wystajace kostki nawet dla.jednejopony aby mozna bylo wjeechac na gore) bo ciezko by bylo taka droge odsniezac. Mnie przyszlo do glowy,ze jezeli nie wyjade to wezme sobie taksowke i bede sie kopal z projektantem o zwrot kosztow, chociaz patrzac na ich administracje to bedzie droga przez meke
. Wydaje mi sie ze nie ma bata zeby ogarneli to co jest ich zasranym obowiazkiem.tj utrzymanie podjazdu 24h w stanie odsniezonym i jedynym rozwiazaniem bedzie zrobienie owego jeżyka

Ja właśnie musiałem wziąć taksówkę i wcale tego nie planowałem (żałuję, że nie wziąłem rachunku od kierowcy).

Zgadzam się, że "jedynym rozwiązaniem będzie zrobienie owego jeżyka" bo o dodatkowym zadaszeniu nawet nie ma co marzyc.
Jutro składam pismo do Spółdzielni w tej sprawie.

Byc moze nawet kubel z piachem w razie "W" moglby pomoc doraznie.popytam czy bedzie jakis problem z dostawieniem
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: JanzRzeszowa » 14 lis 2016, 14:44

maniek1 pisze:
BartekA pisze:
maniek1 pisze:Nieaki Pan Lula przy odbiorze stwierdzil ze nie zrobili takiego jeżyka na podjezdzie (wystajace kostki nawet dla.jednejopony aby mozna bylo wjeechac na gore) bo ciezko by bylo taka droge odsniezac. Mnie przyszlo do glowy,ze jezeli nie wyjade to wezme sobie taksowke i bede sie kopal z projektantem o zwrot kosztow, chociaz patrzac na ich administracje to bedzie droga przez meke
. Wydaje mi sie ze nie ma bata zeby ogarneli to co jest ich zasranym obowiazkiem.tj utrzymanie podjazdu 24h w stanie odsniezonym i jedynym rozwiazaniem bedzie zrobienie owego jeżyka

Ja właśnie musiałem wziąć taksówkę i wcale tego nie planowałem (żałuję, że nie wziąłem rachunku od kierowcy).

Zgadzam się, że "jedynym rozwiązaniem będzie zrobienie owego jeżyka" bo o dodatkowym zadaszeniu nawet nie ma co marzyc.
Jutro składam pismo do Spółdzielni w tej sprawie.

Byc moze nawet kubel z piachem w razie "W" moglby pomoc doraznie.popytam czy bedzie jakis problem z dostawieniem

SM powinna to już przed sezonem postawić bez naszej prośby, jakaś piaskowa skrzynia z łopatą(?)
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: maciejczek » 14 lis 2016, 19:57

Orientuje się ktoś czy w regulaminie/statucie SM Projektant jest taki zapis by mieszkańcy/właściciele lokali mieszkalnych, którzy jeszcze się nie wprowadzili (ich mieszkania stoją puste i zimne) dogrzewali mieszkania w okresie zimowym? Ja np mam taką sytuację, że wokół mojego mieszkania nikt nie grzeje i ściany i podłoga są bardzo zimne, mimo całodziennego grzania nie jestem w stanie przekroczyć 20 stp, a gazu na liczniku ubywa w szybkim tempie.
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: Fooxx67 » 14 lis 2016, 20:22

DariuszB pisze:
Fooxx67 pisze:
Lastriko pisze:wygląda na to, że 260cm po wykończeniu

dzięki za info, ja mam około 250cm w bloku budowanym wcześniej i to zdecydowanie za mało, chyba niewiele osób zwraca uwagę na ten wymiar a jest on bardzo ważny

250 cm?, w którym bloku? mierzysz to od tynku na suficie do poziomu wylewki?
ja mam >260 cm

mieszkam w bloku wybudowanym już kilka lat temu przy nowosądeckiej, żeby było śmieszniej to w jednej sypialni mam 258 a w pozostałych pomieszczeniach 250, myślę o zmianie mieszkania na większe więc jestem ciekaw czy nowe mieszkania są choć trochę wyższe, rozumiem że macie 260 już na gotowo po ułożeniu podłóg
Fooxx67
Świeżak

Na forum od: 12 lis 2016, 18:00

Postautor: bart87 » 14 lis 2016, 21:39

maciejczek pisze:Orientuje się ktoś czy w regulaminie/statucie SM Projektant jest taki zapis by mieszkańcy/właściciele lokali mieszkalnych, którzy jeszcze się nie wprowadzili (ich mieszkania stoją puste i zimne) dogrzewali mieszkania w okresie zimowym? Ja np mam taką sytuację, że wokół mojego mieszkania nikt nie grzeje i ściany i podłoga są bardzo zimne, mimo całodziennego grzania nie jestem w stanie przekroczyć 20 stp, a gazu na liczniku ubywa w szybkim tempie.

O ile pamiętam to był zapis o minimalnej temperaturze w mieszkaniu w zimie, chyba 16 stopni. Nie wiem na ile to nie jest martwy przepis bo niby jak można to sprawdzić? Wątpię, żeby ktoś wpuszczał "kontrolera" z termometrem. Chyba że to nowe mieszkanie, już odebrane a nie ma licznika gazu, wtedy sytuacja nieco łatwiejsza choć i z tego szło by się wykręcić. Nie zazdroszczę Ci bo sam doświadczyłem jak to jest grzać sobie samemu.
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: maniek1 » 14 lis 2016, 22:12

maciejczek pisze:Orientuje się ktoś czy w regulaminie/statucie SM Projektant jest taki zapis by mieszkańcy/właściciele lokali mieszkalnych, którzy jeszcze się nie wprowadzili (ich mieszkania stoją puste i zimne) dogrzewali mieszkania w okresie zimowym? Ja np mam taką sytuację, że wokół mojego mieszkania nikt nie grzeje i ściany i podłoga są bardzo zimne, mimo całodziennego grzania nie jestem w stanie przekroczyć 20 stp, a gazu na liczniku ubywa w szybkim tempie.

Jak kiedys tak mialem przez kilka miesiecy. Mozesz zglosic do administracji taki problem. Oni powiedza że postaraja sie naklonic lokatora/lokatorow do utrzymywania min temp. wg regulaminu. Ale pomimo iz jest zapis w regulaminie o min temp i tym ze spoldzielnia moze kogos obciazyc za niedogrzewanie to nie slyszalem o takim przypadku :-). Druga sprawa to przyszlosc,tj czy juz na wstepie chcesz zniechecic do siebie sasiadow
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: maciejczek » 14 lis 2016, 22:29

To, że niezamieszkali sąsiedzi nie grzeją to raz, ale dwa to otwarte okna w mieszkaniu. Narożne mieszkanie ma przynajmniej ocieploną ścianę, a ja mam za ścianą i pod podłogą i nad sufitem lodówkę ;) Zamiast 16 stp jest tam pewnie tyle co na polu. Pewnie nic nie zdziałam, tak jak i SM, bo tego przepisu nijak nie da się wyegzekwować.
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: JanzRzeszowa » 15 lis 2016, 8:18

maciejczek pisze:To, że niezamieszkali sąsiedzi nie grzeją to raz, ale dwa to otwarte okna w mieszkaniu. Narożne mieszkanie ma przynajmniej ocieploną ścianę, a ja mam za ścianą i pod podłogą i nad sufitem lodówkę ;) Zamiast 16 stp jest tam pewnie tyle co na polu. Pewnie nic nie zdziałam, tak jak i SM, bo tego przepisu nijak nie da się wyegzekwować.

Nie jest tak do końca. Trzeba to zgłosić do spółdzielni (p Żmuda na spotkaniu kiedyś mówiła o tym), SM zapyta danego lokatora dlaczego nie przestrzega regulaminu ( 16 C to wymóg minimalny) i niech przedstawi rachunki w SM za gaz (chociaż nie musi). Jeśli nie, SM zwraca się do Gazowni o wykaz. Ma do tego prawo, ponieważ każdy budynek jest rozliczany osobno, ale wykazy mogą robić także w rozbiciu na lokale. Pytanie tylko czy będzie im się chciało to robić.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: bartek86 » 15 lis 2016, 9:59

Z innej beczki:
Byłem na blokach ADMY i sytuacja na B3 wygląda tak:
- od dziś lub jutra (15.11 lub 16.11) - ma zacząć się montaż okien
- ostatnie 7 piętro jak się pogoda bardziej nie zepsuje będzie gotowe do 10.12
- na parterze, 1p. i 2p. tynk
- w komórkach lokatorskich tynk, (czy było coś w garażach robione nie wiem)
- od parteru do piętra 4 gotowa cała elektryka
- od dołu będzie dodatkowe wejście dla ludzi (jakby przez klatkę schodowa piwnicy), szczególnie dla mam z dziećmi i wózkami (będzie wózkownia) żeby ludzie nie musieli biegać schodami obok muru w górę i dopiero do klatki
- od parteru do piętra nr 4 - gotowe są ściany działowe (na chwilę obecną kończą 4p.)
- na piętra 5,6 nie wchodziłem (zimno ogólnie było) i trudno mi powiedzieć co tam się dzieje, na pewno lada dzień będzie wylewany strop nad 6p.

PS. Posiadam kilka zdjęć z mieszkań narożnych z piętra 2 i 4, jedno mieszkanie nie otynkowane i drugie teoretycznie skończone więc mogę wrzucić komuś prywatne jak będzie ktoś chciał zobaczyć.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: JanzRzeszowa » 15 lis 2016, 11:02

bartek86 pisze:Z innej beczki:
Byłem na blokach ADMY i sytuacja na B3 wygląda tak:
- od dziś lub jutra (15.11 lub 16.11) - ma zacząć się montaż okien
- ostatnie 7 piętro jak się pogoda bardziej nie zepsuje będzie gotowe do 10.12
- na parterze, 1p. i 2p. tynk
- w komórkach lokatorskich tynk, (czy było coś w garażach robione nie wiem)
- od parteru do piętra 4 gotowa cała elektryka
- od dołu będzie dodatkowe wejście dla ludzi (jakby przez klatkę schodowa piwnicy), szczególnie dla mam z dziećmi i wózkami (będzie wózkownia) żeby ludzie nie musieli biegać schodami obok muru w górę i dopiero do klatki
- od parteru do piętra nr 4 - gotowe są ściany działowe (na chwilę obecną kończą 4p.)
- na piętra 5,6 nie wchodziłem (zimno ogólnie było) i trudno mi powiedzieć co tam się dzieje, na pewno lada dzień będzie wylewany strop nad 6p.

PS. Posiadam kilka zdjęć z mieszkań narożnych z piętra 2 i 4, jedno mieszkanie nie otynkowane i drugie teoretycznie skończone więc mogę wrzucić komuś prywatne jak będzie ktoś chciał zobaczyć.

A masz może plany garaży podziemnych?
Czy to prawda, że garaż podziemny b2 i b3 będzie częściowo wspólny (przejezdny) z garażem galerii?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa