[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Santinel » 03 lis 2016, 7:12

Czy ktoś z obecnych mieszkańców mógłby napisać model lub zrobić zdjęcie termostatu do pieca jaki w nowych blokach daje wykonawca? Czy dalej proponuje dwa modele, czyli tradycyjny i WiFi? Szczególnie interesuje mnie tez WiFi, jaki to model, oraz czy to jakiś dodatkowy koszt?
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: JanzRzeszowa » 03 lis 2016, 8:05

A propos-nie po to idzie się na Projektanta, aby mieć ogrzewanie miejskie,

a poważnie, to że buduje to Adma Bis (piszę o b2 i b3), to nie oznacza wcale, że zarząd nad tymi budynkami będzie miała SM Projektant...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bartek86 » 03 lis 2016, 10:47

DariuszB pisze:A propos-nie po to idzie się na Projektanta, aby mieć ogrzewanie miejskie,

a poważnie, to że buduje to Adma Bis (piszę o b2 i b3), to nie oznacza wcale, że zarząd nad tymi budynkami będzie miała SM Projektant...

W Naszym Gaju wszyscy myśleli o wspólnocie, jeszcze się ludzie nie wprowadzili, a deweloper podpisał umowę ze spółdzielnią (Zodiak?), także tutaj może być podobnie. Może się okazać, że Adma buduje swoje, ale oddaje w użytek SM Projektant. W sumie nie wiem co lepsze: spółdzielnia (która ciągle goli baranki i daje ciągle to nowe opłaty i podwyżki) czy wspólnota (ponoć masakra podczas spotkań na takich wspólnotach i w ogóle dużo negatywów słyszałem na temat wspólnot). Ktoś ma jakieś doświadczenia z wspólnotami?

Dodam jeszcze relacje z budowy bloków ADMY B2 i B3 (zdjęcia z dziś)
Obrazek
Obrazek

Na bloku B3 zostało 1,5 piętra, na B2 jak widzę na połowie kończą 3p, a na 2 połowie zaczynają 4p.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: Vube » 03 lis 2016, 11:07

bartek86 pisze:
Vube pisze:
bartek86 pisze:- w blokach ADMY, zarówno w B2 i B3 w cenie jest podgrzewanie podłogowe w łazience + grzejnik drabinka (oczywiście bez tego zapewne cena była by niższa)

u projektanta jest to samo w cenie mieszkania.

ja to najbardziej zazdroszczę ogrzewania z sieci miejskiej ;)

A ty żartujesz z tym ogrzewaniem, czy tak serio?

mam mieszkanie w bloku spółdzielni Korczyńska 7 (Arkada), w cenie mieszkania miałem ogrzewanie podłogowe w łazience, kaloryfer drabinke, biały montaż, kuchenke gazową, płytki na balkonie. jestem jakimś wyjątkiem? no chyba nie sądze.
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: bartek86 » 03 lis 2016, 11:16

Vube pisze:
mam mieszkanie w bloku spółdzielni Korczyńska 7 (Arkada), w cenie mieszkania miałem ogrzewanie podłogowe w łazience, kaloryfer drabinke, biały montaż, kuchenke gazową, płytki na balkonie. jestem jakimś wyjątkiem? no chyba nie sądze.

Wybacz źle napisałem, chodziło mi tylko o ogrzewanie, ale już załapałem, że na SM Projektant nie ma ogrzewania i ciepłej wody z sieci miejskiej, tylko macie piece. A odnośnie standardu wykonania to widzę, że ADMA ma dokładnie to samo (zatem plusem to nie jest przy wyborze mieszkania, bo chyba mieszkania od SM były tańsze niż u ADMY?)
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: JanzRzeszowa » 03 lis 2016, 11:24

ad powyżej: Każdy dostaje to w standardzie na Projektancie w tej chwili.
Ja za to płaciłem 4200 zł/m2. Inni podobnie. Ale w blokach z etapów "północnych" ceny wychodzą już nieco wyższe.

Poza tym, pisząc Adma, mamy co najmniej dwa rozumienia:
-firma, która od 13 lat buduje dla Projektanta, a SM jest inwestorem
- ta sama firma (abstrahuję od BIS-ów, etc.), ale buduje już dla siebie, jednocześnie jest inwestorem i wykonawcą, a więc: w czystej postaci deweloperka, i tu standard (np nie ma pieca i instalacji gazowej) i cena m2 się różnią. Jak będzie z zarządem? Nie wiadomo, ale prawdopodobnie SM Proj przejmie zarząd.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Vube » 03 lis 2016, 16:29

bartek86 pisze:
Vube pisze:

Wybacz źle napisałem, chodziło mi tylko o ogrzewanie, ale już załapałem, że na SM Projektant nie ma ogrzewania i ciepłej wody z sieci miejskiej, tylko macie piece. A odnośnie standardu wykonania to widzę, że ADMA ma dokładnie to samo (zatem plusem to nie jest przy wyborze mieszkania, bo chyba mieszkania od SM były tańsze niż u ADMY?)

no nie zrozumieliśmy się ;) ja miałem 4300zl/m czyli podobnie jak DariuszB

DariuszB pisze:A propos-nie po to idzie się na Projektanta, aby mieć ogrzewanie miejskie,

czyli twierdzisz, że ogrzewanie z piecyka dwufunkcyjnego jest pod jakimś względem lepsze? czy po prostu inne plusy Projektanta przysłaniają system grzewczy?
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: grande1970 » 03 lis 2016, 18:22

bartek86 pisze:
W Naszym Gaju wszyscy myśleli o wspólnocie, jeszcze się ludzie nie wprowadzili, a deweloper podpisał umowę ze spółdzielnią (Zodiak?), także tutaj może być podobnie. Może się okazać, że Adma buduje swoje, ale oddaje w użytek SM Projektant. W sumie nie wiem co lepsze: spółdzielnia (która ciągle goli baranki i daje ciągle to nowe opłaty i podwyżki) czy wspólnota (ponoć masakra podczas spotkań na takich wspólnotach i w ogóle dużo negatywów słyszałem na temat wspólnot). Ktoś ma jakieś doświadczenia z wspólnotami?

Mylisz pojęcia, to że NG podpisał umowę z SM Zodiak oznacza tylko tyle, że SM administruje osiedlem ale wspólnota ma zawsze ostateczną decyzję w każdej sprawie i po złożeniu przez administratora rocznego sprawozdania może sama wybrać sobie nowego zarządcę, bo wspólnota powstaje samoistnie w momencie podpisania pierwszego aktu notarialnego przenoszącego własność z dewelopera na osobę, która nabyła nieruchomość
grande1970
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 17 sie 2016, 17:19

Postautor: bartek86 » 03 lis 2016, 21:40

grande1970 pisze:
bartek86 pisze:

Mylisz pojęcia, to że NG podpisał umowę z SM Zodiak oznacza tylko tyle, że SM administruje osiedlem ale wspólnota ma zawsze ostateczną decyzję w każdej sprawie i po złożeniu przez administratora rocznego sprawozdania może sama wybrać sobie nowego zarządcę, bo wspólnota powstaje samoistnie w momencie podpisania pierwszego aktu notarialnego przenoszącego własność z dewelopera na osobę, która nabyła nieruchomość

Ok, mniej więcej rozumiem :) ale z drugiej strony, skoro jest tak, że deweloper przerzuca na kupujących nieruchomość i oni tworzą wspólnotę, to czy tak samo jest w SM Projektant? przecież tam nie ma wspólnot w każdym bloku? Możesz to wyjaśnić, bo takie informacje przydadzą się na pewno za niedługo jak powstanie blok ADMY Dew. Zaciekawiłeś mnie, bo nie miałem zielonego pojęcia o tym ...
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: icetruck » 03 lis 2016, 21:44

polecam google i poczytać czym się różni mieszkanie spółdzielcze od własnościowego - wszystko się wyjaśni
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa