DariuszB pisze:A propos-nie po to idzie się na Projektanta, aby mieć ogrzewanie miejskie,
a poważnie, to że buduje to Adma Bis (piszę o b2 i b3), to nie oznacza wcale, że zarząd nad tymi budynkami będzie miała SM Projektant...
bartek86 pisze:Vube pisze:bartek86 pisze:- w blokach ADMY, zarówno w B2 i B3 w cenie jest podgrzewanie podłogowe w łazience + grzejnik drabinka (oczywiście bez tego zapewne cena była by niższa)
u projektanta jest to samo w cenie mieszkania.
ja to najbardziej zazdroszczę ogrzewania z sieci miejskiej
A ty żartujesz z tym ogrzewaniem, czy tak serio?
Vube pisze:
mam mieszkanie w bloku spółdzielni Korczyńska 7 (Arkada), w cenie mieszkania miałem ogrzewanie podłogowe w łazience, kaloryfer drabinke, biały montaż, kuchenke gazową, płytki na balkonie. jestem jakimś wyjątkiem? no chyba nie sądze.
bartek86 pisze:Vube pisze:
mam mieszkanie w bloku spółdzielni Korczyńska 7 (Arkada), w cenie mieszkania miałem ogrzewanie podłogowe w łazience, kaloryfer drabinke, biały montaż, kuchenke gazową, płytki na balkonie. jestem jakimś wyjątkiem? no chyba nie sądze.
Wybacz źle napisałem, chodziło mi tylko o ogrzewanie, ale już załapałem, że na SM Projektant nie ma ogrzewania i ciepłej wody z sieci miejskiej, tylko macie piece. A odnośnie standardu wykonania to widzę, że ADMA ma dokładnie to samo (zatem plusem to nie jest przy wyborze mieszkania, bo chyba mieszkania od SM były tańsze niż u ADMY?)
DariuszB pisze:A propos-nie po to idzie się na Projektanta, aby mieć ogrzewanie miejskie,
bartek86 pisze:
W Naszym Gaju wszyscy myśleli o wspólnocie, jeszcze się ludzie nie wprowadzili, a deweloper podpisał umowę ze spółdzielnią (Zodiak?), także tutaj może być podobnie. Może się okazać, że Adma buduje swoje, ale oddaje w użytek SM Projektant. W sumie nie wiem co lepsze: spółdzielnia (która ciągle goli baranki i daje ciągle to nowe opłaty i podwyżki) czy wspólnota (ponoć masakra podczas spotkań na takich wspólnotach i w ogóle dużo negatywów słyszałem na temat wspólnot). Ktoś ma jakieś doświadczenia z wspólnotami?
grande1970 pisze:bartek86 pisze:
W Naszym Gaju wszyscy myśleli o wspólnocie, jeszcze się ludzie nie wprowadzili, a deweloper podpisał umowę ze spółdzielnią (Zodiak?), także tutaj może być podobnie. Może się okazać, że Adma buduje swoje, ale oddaje w użytek SM Projektant. W sumie nie wiem co lepsze: spółdzielnia (która ciągle goli baranki i daje ciągle to nowe opłaty i podwyżki) czy wspólnota (ponoć masakra podczas spotkań na takich wspólnotach i w ogóle dużo negatywów słyszałem na temat wspólnot). Ktoś ma jakieś doświadczenia z wspólnotami?
Mylisz pojęcia, to że NG podpisał umowę z SM Zodiak oznacza tylko tyle, że SM administruje osiedlem ale wspólnota ma zawsze ostateczną decyzję w każdej sprawie i po złożeniu przez administratora rocznego sprawozdania może sama wybrać sobie nowego zarządcę, bo wspólnota powstaje samoistnie w momencie podpisania pierwszego aktu notarialnego przenoszącego własność z dewelopera na osobę, która nabyła nieruchomość
Użytkownicy przeglądający to forum: pisul i 18 gości