[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: hoho » 02 lis 2016, 10:23

Dzięki, posta znalazłem ale już obrazek się nie wyświetla...
hoho
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 24 sie 2016, 12:45

Postautor: Rolf » 02 lis 2016, 12:38

hoho pisze:Panowie pytanie, na czym polega roznica w blokach Projektanta a Adma Dew. ? Na Projektanta trzeba się "zapisywać" a Admy blok prawie ukończony i jeszcze są wolne mieszkania. Estetyka i jakość chyba podobne...

Nie wiem jak jest w spółdzielni bo kupiłem mieszkanie właśnie u Admy ale mam parę uwag więc może coś w tym jest:
- jeśli chodzi o mieszkania w bloku 2 od Admy to uważam że jest sporo mieszkań, które są nie do końca ustawne,
- pierwsza samotna inwestycja developera więc nie wiemy czy się przyłożą, czy nie będzie opóźnień itp,
- bloki są wyższe co raczej negatywnie wpływa na zainteresowanie,
- bloki są większe.

Natomiast jeśli o mnie chodzi na plus na pewno:
+ brak gazu, co zwiększa bezpieczeństwo i eliminuje możliwość zaczadzenia się przez niesprawny piecyk,
+ ogrzewanie i ciepła woda z sieci miejskiej,
+ szybszy czas oddania inwestycji.

Myślę że Adma nie będzie miała większego problemu ze sprzedażą. Praktycznie wszystkie mieszkania, które były ustawne i od nasłonecznionych stron świata są już sprzedane a jak im jakieś zostaną to obniżą cenę i kupiec się znajdzie.
Rolf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 maja 2016, 12:45

Postautor: hoho » 02 lis 2016, 13:17

Masz może rozpiskę kosztów czynszu ? Ciekawy jestem jak to wyjdzie z ogrzewaniem z miasta.
hoho
Bywalec
Bywalec

Postautor: bartek86 » 02 lis 2016, 13:55

Obrazek
Takie coś otrzymałem od ADMY.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2016, 14:38 przez bartek86, łącznie zmieniany 1 raz
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: hoho » 02 lis 2016, 13:58

dziękuje bardzo bartek86 !
hoho
Bywalec
Bywalec

Postautor: bartek86 » 02 lis 2016, 14:14

Rolf pisze:
hoho pisze:Panowie pytanie, na czym polega roznica w blokach Projektanta a Adma Dew. ? Na Projektanta trzeba się "zapisywać" a Admy blok prawie ukończony i jeszcze są wolne mieszkania. Estetyka i jakość chyba podobne...

Nie wiem jak jest w spółdzielni bo kupiłem mieszkanie właśnie u Admy ale mam parę uwag więc może coś w tym jest:
- jeśli chodzi o mieszkania w bloku 2 od Admy to uważam że jest sporo mieszkań, które są nie do końca ustawne,
- pierwsza samotna inwestycja developera więc nie wiemy czy się przyłożą, czy nie będzie opóźnień itp,
- bloki są wyższe co raczej negatywnie wpływa na zainteresowanie,
- bloki są większe.

Natomiast jeśli o mnie chodzi na plus na pewno:
+ brak gazu, co zwiększa bezpieczeństwo i eliminuje możliwość zaczadzenia się przez niesprawny piecyk,
+ ogrzewanie i ciepła woda z sieci miejskiej,
+ szybszy czas oddania inwestycji.

Myślę że Adma nie będzie miała większego problemu ze sprzedażą. Praktycznie wszystkie mieszkania, które były ustawne i od nasłonecznionych stron świata są już sprzedane a jak im jakieś zostaną to obniżą cenę i kupiec się znajdzie.

Do plusów dodam jeszcze, że:
- tereny z przodu bloków (okolice pętli) przeznaczone są pod park/tereny zielone/ plac zabaw także z przodu nic już się nie wybuduje, chyba nawet w budżecie obywatelskim na 2017 rok przewidziane jest to zadanie
- w blokach ADMY, zarówno w B2 i B3 w cenie jest podgrzewanie podłogowe w łazience + grzejnik drabinka (oczywiście bez tego zapewne cena była by niższa)
- ciekawy układ mieszkań i metraż w B3 (szczególnie mieszkania narożne, które sprzedały się jak świeże bułeczki), natomiast mieszkania w B2 faktycznie kiepsko pomyślane, ostatnio nawet zmieniali chyba układy pomieszczeń, bo jest oddzielnie WC i łazienka.

Przy zakupie kierowałem się raczej infrastrukturą (żłobek, przedszkole, szkoła podstawowa, gimnazjum) oraz sklepami (biedronka, B1 i pewnie inne),a także duży teren dla dzieci (oczko wodne + przyszłe tereny z przodu).
Dodam jeszcze, że liczę na ciekawe centrum handlowo-usługowe (na dole pewnie jakaś stokrotka? a może piotr i paweł? a reszta to pod siłownie, fitness, sala zabaw dla dzieci, dentysta? lekarze? liczę, że coś takiego się pojawi w tym miejscu i będzie z ciekawą ofertą.
Aaaa i dla niewtajemniczonych dodam, że naprzeciwko bloków B2 i B3 w głąb osiedla powstaną kolejne bloki (jakie? nie wiem może 4p. a może 7p.)
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: hoho » 02 lis 2016, 14:42

Z tych samych powodów rozważam ten blok, a kiedy jest teoretycznie oddanie, jest jakas konkretna data?
hoho
Bywalec
Bywalec

Postautor: bartek86 » 02 lis 2016, 14:48

hoho pisze:Z tych samych powodów rozważam ten blok, a kiedy jest teoretycznie oddanie, jest jakas konkretna data?

Maj 2017 - do 31 maja zakończenie budowy
Październik 2017 - max. 31 października przekazanie kluczy
Grudzień 2017 - do 31 grudnia - przeniesienie własności

Przekazania kluczy nie jestem pewny, bo pisze z pamięci ale będzie to koniec września lub koniec października (na 99% koniec października).
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: Vube » 02 lis 2016, 21:55

bartek86 pisze:- w blokach ADMY, zarówno w B2 i B3 w cenie jest podgrzewanie podłogowe w łazience + grzejnik drabinka (oczywiście bez tego zapewne cena była by niższa)

u projektanta jest to samo w cenie mieszkania.

ja to najbardziej zazdroszczę ogrzewania z sieci miejskiej ;)
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: bartek86 » 03 lis 2016, 0:03

Vube pisze:
bartek86 pisze:- w blokach ADMY, zarówno w B2 i B3 w cenie jest podgrzewanie podłogowe w łazience + grzejnik drabinka (oczywiście bez tego zapewne cena była by niższa)

u projektanta jest to samo w cenie mieszkania.

ja to najbardziej zazdroszczę ogrzewania z sieci miejskiej ;)

A ty żartujesz z tym ogrzewaniem, czy tak serio?
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa