eranet pisze:może dobra na wynajem studentom, bo im nic nie przeszkadza, ale niekoniecznie do spokojnego życia...
Na pewno część mieszkań zostało kupionych z myślą o wynajmie, ale wierzyć mi się nie chce, że akurat o wynajmie studentom. Jeśli ktoś kupuje mieszkanie jako inwestycję pod wynajem, to dobrze wie, lokale o jakich parametrach najbardziej się do tego nadają, przy czym wynajem studentom to specjalna kategoria - NG tutaj nijak mi nie pasuje.

Co do "spokojnego życia", to nie wiem skąd u Ciebie założenie, że nabywcy mieszkań w takiej lokalizacji liczą na jakąś specjalną ciszę i spokój. Niektórzy prognozują tutaj jakąś mega popularność Agaty, która skutkowałaby rozjeżdżaniem trawników i jednym wielkim zamętem na sąsiadującym osiedlu NG. Nie wiem, może w Rzeszowie tak będzie, może tak będzie tylko na początku, może nie będzie wcale. Byłem kilka razy w Agacie w Krakowie, raczej w godzinach szczytu i zawsze parkowałem blisko wejścia - nie tylko na parkingu, ale również w sklepie zero tłumów. No i żeby nie zbaczać z tematu, zero zbiorników przeciwpożarowych w zasięgu wzroku.