[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: OloB » 27 paź 2016, 22:38

Nie jestem pewien, ale podczas jednego ze spotkań z deweloperem padło zdanie, które zrozumiałem w następujący sposób:
Przepompownia ścieków, która miała znajdować się na terenie osiedla po uzgodnieniach z Agata Meble będzie zlokalizowana na działce sklepu.

Może to jest zbiornik związany z ową przepompownią i w związku z tym zostanie umieszczony pod ziemią?
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: vicomte » 27 paź 2016, 22:52

OloB...tez mialem taka nadzieje, wmawialem sobie, ze to tylko na czas budowy, czy aby nie stoi na projektowanej drodze, ale mam zle przeczucia...bo po jakiego by to w kolorze Agaty malowali, by krety odstraszac? :)

To whom it may concern- tutaj akurat zgodzilbym sie z kolega foreignerem, zreszta mam podobne skojarzenia... :)
Ostatnio zmieniony 28 paź 2016, 9:45 przez vicomte, łącznie zmieniany 1 raz
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: cashew » 27 paź 2016, 23:25

:arrow:
Ostatnio zmieniony 28 paź 2016, 9:56 przez cashew, łącznie zmieniany 1 raz
cashew

Postautor: eranet » 27 paź 2016, 23:38

Nikoś pisze:Z ciekawie zapowiadającego się osiedla nie zostało nic, zostało "udekorowane" żółtym klockiem i silosem do zestawu :)
Jeszcze drugą częśc jak zabudują i będzie komplet :lol:

Myślę, że większość osób zauważa, że efekt końcowy został totalnie zepsuty żółtym barakiem i silosem... Etap ostatni tak blisko takich cudów jakie tam stoją to już totalna porażka, może dobra na wynajem studentom, bo im nic nie przeszkadza, ale niekoniecznie do spokojnego życia... Będzie tam zastawione wszystko autami i spokoju nie uświadczy przez klientów sklepu...
eranet
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 paź 2014, 22:45

Postautor: Groszek » 28 paź 2016, 0:25

vicomte pisze:OloB...tez mialem taka nadzieje, wmawialem sobie, ze to tylko na czas budowy, czy aby nie stoi na projektowanej drodze, ale mam zle przeczucia...bo po jakiego by to w kolorze Agaty malowali, by krety odstraszac? :)

Na planie budowy drogi kilkanaście postów wcześniej ten zbiornik oznaczony symbolami "C" wydaje się być mniejszy. Stoi on praktycznie na równi z fasadą "Agata Meble". W powiększeniu zdjęcia które wrzucił jeden z kolegów nie widzę aby był on malowany. Odbija się od niego kolor żółty fasady budynku.
Swoją drogą straż jak zawsze utrudnia życie bo jest to ich wymysł. Nie rozumiem dlaczego nie można go było umieścić w innym miejscu, choćby na parkingu albo pod ziemią !!
Groszek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 27 sie 2016, 10:53

Postautor: lordalucard » 28 paź 2016, 7:16

Groszek pisze:Swoją drogą straż jak zawsze utrudnia życie bo jest to ich wymysł. Nie rozumiem dlaczego nie można go było umieścić w innym miejscu, choćby na parkingu albo pod ziemią !!

To nie jest wymysł, tylko względy bezpieczeństwa. Przy sklepie o takim profilu jak meble w razie pożaru hydranty raczej nie wyrobią.. Mieszkańcy osiedla w razie takich wypadków też na nim skorzystają (odpukać).
Stoi tam gdzie stoi, bo inwestor się nie zgodzi na to żeby stał przed sklepem i go przysłaniał, ani na to, żeby przepłacać na schowanie go pod ziemię. Jedziecie po tym zbiorniku, a jest to rzecz potrzebna.
lordalucard
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 04 sie 2014, 13:55

Postautor: giver » 28 paź 2016, 8:22

Nie chodzi o sam zbiornik, bo każdy wie jaką on funkcje pełni, ale o miejsce w którym stoi oraz fakt, że developer nic o nim wspominał. Nie zazdroszczę mieszańcom dolnych kondygnacji mieszkań północno-wschodnich bloku F, którzy zapewne się cieszyli, że pomimo bliskiego sąsiedztwa z salonem Agata Meble będą mieli więcej światła.
giver
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 10 paź 2015, 12:41

Postautor: grizli » 28 paź 2016, 9:42

eranet pisze:może dobra na wynajem studentom, bo im nic nie przeszkadza, ale niekoniecznie do spokojnego życia...

Na pewno część mieszkań zostało kupionych z myślą o wynajmie, ale wierzyć mi się nie chce, że akurat o wynajmie studentom. Jeśli ktoś kupuje mieszkanie jako inwestycję pod wynajem, to dobrze wie, lokale o jakich parametrach najbardziej się do tego nadają, przy czym wynajem studentom to specjalna kategoria - NG tutaj nijak mi nie pasuje. :)

Co do "spokojnego życia", to nie wiem skąd u Ciebie założenie, że nabywcy mieszkań w takiej lokalizacji liczą na jakąś specjalną ciszę i spokój. Niektórzy prognozują tutaj jakąś mega popularność Agaty, która skutkowałaby rozjeżdżaniem trawników i jednym wielkim zamętem na sąsiadującym osiedlu NG. Nie wiem, może w Rzeszowie tak będzie, może tak będzie tylko na początku, może nie będzie wcale. Byłem kilka razy w Agacie w Krakowie, raczej w godzinach szczytu i zawsze parkowałem blisko wejścia - nie tylko na parkingu, ale również w sklepie zero tłumów. No i żeby nie zbaczać z tematu, zero zbiorników przeciwpożarowych w zasięgu wzroku.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: Groszek » 28 paź 2016, 10:09

lordalucard pisze:To nie jest wymysł, tylko względy bezpieczeństwa. Przy sklepie o takim profilu jak meble w razie pożaru hydranty raczej nie wyrobią.. Mieszkańcy osiedla w razie takich wypadków też na nim skorzystają (odpukać).
Stoi tam gdzie stoi, bo inwestor się nie zgodzi na to żeby stał przed sklepem i go przysłaniał, ani na to, żeby przepłacać na schowanie go pod ziemię. Jedziecie po tym zbiorniku, a jest to rzecz potrzebna.

Moim skromnym zdaniem to jest wymysł tylko i wyłącznie straży pożarnej ( w utrudnianiu życia podobna do Sanepidu)
Nie widziałem podobnych zbiorników przy żadnej Agacie ( w Lublinie jest znacznie większa) czy także sporo większej IKEI !!!!
W przypadku pożaru Agaty zwykły system gaśniczy wystarczyłby w zupełności !!!
Groszek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 27 sie 2016, 10:53

Postautor: magdalena » 28 paź 2016, 11:01

Groszek pisze:
Moim skromnym zdaniem to jest wymysł tylko i wyłącznie straży pożarnej ( w utrudnianiu życia podobna do Sanepidu)
Nie widziałem podobnych zbiorników przy żadnej Agacie ( w Lublinie jest znacznie większa) czy także sporo większej IKEI !!!!
W przypadku pożaru Agaty zwykły system gaśniczy wystarczyłby w zupełności !!!

Skoro przy innych sklepach takich zbiorników nie ma to widocznie nie jest to wymysł straży pożarnej, że takie coś musi stać koło sklepu. A jeśli straż tak bardzo utrudnia Ci życie to gdy zacznie palić Ci się mieszkanie lub w przypadku groźnego wypadku ( czego oczywiście Ci nie życzę ;) ) po prostu nie wzywaj jej. :) Tylko, że wtedy Twoje życie będzie na prawdę utrudnione, bo nie będzie miał kto Ci pomóc. ;)
magdalena
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 30 wrz 2016, 23:09

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane