[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Santinel » 27 paź 2016, 10:37

Rolf pisze:Ciekawe skąd takie różnice w terminie oddania bloków 11,12,13,14 i 7p Admy?
W blokach 11,12,13,14 tak jak piszecie jest to czerwiec 2018 a bloki 7p Admy mają być oddane do końca maja 2017 czyli ponad rok różnicy, a można powiedzieć że są obecnie w zbliżonym stanie budowy.

Tępo prac Admy wydaje mi się za szybkie, a tempo prac Arkady bardzo wolne. Rzeczywiście ta różnica jest zastanawiająca, ale nie nikt nic nie wie i nikt nie powie, więc nie warto się tym zajmować. Z mojego doświadczenia wynika, że realnie można z tego stanu zakończyć budowę na wrzesień/październik, ale na tej budowie chyba jest jakieś inne tempo.

Jak widać na zdjęciach z dzisiaj to idzie do przodu. Okna są zakładane, instalacje elektryczne robione, teren zaczynają ogradzać od strony wschodu. Trochę pracy jest w środku, ze ścianami działowymi, więc może ich tak nie widać.

Obrazek

Obrazek
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: Mateusz.B » 27 paź 2016, 13:21

Witam
Dzisiaj miałem odbior w bud. inwest. 9. Szczęście w nieszczęściu robót wykończeniowych jeszcze nie zacząłem.
Skorzystałem z usługi firmy inwest-men i szczerze polecam, warto wydać te pieniądze bo temu Panu kitu nie da się wcisnąć.
Podwykonawca od tynków dopiero wczoraj wszedł na mieszkanie poprawić tynki, (co zgłaszałem już dużo wcześniej u kierownika). Podjechałem wieczorem zobaczyć co zrobili to generanie obraz nędzy i rozpaczy, cały salon i kuchnia w łatach. Dzisiaj rano jeszcze przed spotkaniem z panem Majchrowiczem, podwykonawca wciskał nam kit jak to nie będzie porządnie naprawione. Podczas oględzin z panem Majchrowiczem ustaliliśmy że cały sufit jest do zrzucenia i tynk na nowo musi wleciec, ale innej opcji nie ma. Opcja ta podwykonawcy się baaaaardzo nie podoba i było dość ciekawie, wręcz wybuchowo, ale pan Majchrowicz jest równy gość i nie chciał nawet z podwykonawca dyskutować, baa powiedział, że jeśli jutro nie zaczną tynku zrzucać to inna firma przyjdzie chętnie a z nimi się i tak rozliczą. Jutro postaram się dorzucić fotki tej niby poprawki ;)
Mateusz.B
Świeżak

Na forum od: 11 maja 2016, 19:55

Postautor: JanzRzeszowa » 27 paź 2016, 14:52

Mateusz.B pisze:Witam
Dzisiaj miałem odbior w bud. inwest. 9. Szczęście w nieszczęściu robót wykończeniowych jeszcze nie zacząłem.
Skorzystałem z usługi firmy inwest-men i szczerze polecam, warto wydać te pieniądze bo temu Panu kitu nie da się wcisnąć.
Podwykonawca od tynków dopiero wczoraj wszedł na mieszkanie poprawić tynki, (co zgłaszałem już dużo wcześniej u kierownika). Podjechałem wieczorem zobaczyć co zrobili to generanie obraz nędzy i rozpaczy, cały salon i kuchnia w łatach. Dzisiaj rano jeszcze przed spotkaniem z panem Majchrowiczem, podwykonawca wciskał nam kit jak to nie będzie porządnie naprawione. Podczas oględzin z panem Majchrowiczem ustaliliśmy że cały sufit jest do zrzucenia i tynk na nowo musi wleciec, ale innej opcji nie ma. Opcja ta podwykonawcy się baaaaardzo nie podoba i było dość ciekawie, wręcz wybuchowo, ale pan Majchrowicz jest równy gość i nie chciał nawet z podwykonawca dyskutować, baa powiedział, że jeśli jutro nie zaczną tynku zrzucać to inna firma przyjdzie chętnie a z nimi się i tak rozliczą. Jutro postaram się dorzucić fotki tej niby poprawki ;)

To bardzo sensowny sposób odbioru i na ewentualne poprawki.
Ma jednak wady:
-wstrzymuje wprowadzkę
-kosztuje dodatkowo
- no i... blok jest na 3 latach gwarancji i w razie wojny z kier budowy, nic nie można się doprosić później
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: madlen » 27 paź 2016, 14:53

czyli jednak postęp da się zauważyć ;) pozdrawiam
madlen
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 18 sie 2016, 18:41

Postautor: madlen » 27 paź 2016, 14:55

czyli jednak postęp prac da się zauważyć :) co do oddania budynków przyznaje rację że jest to czerwiec. ja już myślami jestem przy odbiorze mieszkania , a to jeszcze chwilę potrwa.. pozdrawiam
madlen
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 18 sie 2016, 18:41

Postautor: Mateusz.B » 27 paź 2016, 16:21

DariuszB pisze:
To bardzo sensowny sposób odbioru i na ewentualne poprawki.
Ma jednak wady:
-wstrzymuje wprowadzkę
-kosztuje dodatkowo
- no i... blok jest na 3 latach gwarancji i w razie wojny z kier budowy, nic nie można się doprosić później

Akurat nie mam jakiegoś wielkiego parcia na szybką wprowadzkę bo nie jestem na wynajamie więc mogę sobie pozwoilić na przeciągnięcie. Koszt sprawdzenia mieszkania przez inwest-men to 170, no dużo niedużo, wg mnie mimo wszystko warto było. A z tą gwarancją, no ok jest, tylko problem będzie jak po pierwszym sezonie grzewczym komuś sufit napuchnie i trzeba będzie całość zrzucić, przecież to jest dramat.

A teraz taki temat -zaznaczam, że nie chce tu robić jakichś plotek czy coś, ale w ferworze kłótni, podwykonawca od tynków powiedział do kierownika coś w stylu, że "tynki i tak będą puchnąć, bo blok został zalany obaj dobrze o tym wiemy"
Mateusz.B
Świeżak

Na forum od: 11 maja 2016, 19:55

Postautor: Santinel » 27 paź 2016, 20:26

Mateusz.B pisze:Witam

Czekam na foto :)
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: pepino » 29 paź 2016, 15:54

Rolf pisze:Ciekawe skąd takie różnice w terminie oddania bloków 11,12,13,14 i 7p Admy?
W blokach 11,12,13,14 tak jak piszecie jest to czerwiec 2018 a bloki 7p Admy mają być oddane do końca maja 2017 czyli ponad rok różnicy, a można powiedzieć że są obecnie w zbliżonym stanie budowy.

Sprawa wydaje się prosta obydwie inwestycje buduje Adma - bloki Spółdzielni mają sporo 'nadrobione' vs termin realizacji, więc zakładam celowe i zaplanowane spowolnienie w najbliższych tygodniach/miesiącach. Dokładnie odwrotnie jest w przypadku bloków Admy (7p) tutaj są opóźnieni do założeń z harmonogramu i najwyraźniej postanowili nieco intensywniej popracować. Opóźnienie (jak tłumaczył developer) wynika z dodatkowych prac gruntowych przy galerii.
pepino
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 23 maja 2016, 20:26

Postautor: Santinel » 29 paź 2016, 16:23

pepino pisze:

Sprawa wydaje się prosta obydwie inwestycje buduje Adma - bloki Spółdzielni mają sporo 'nadrobione' vs termin realizacji, więc zakładam celowe i zaplanowane spowolnienie w najbliższych tygodniach/miesiącach. Dokładnie odwrotnie jest w przypadku bloków Admy (7p) tutaj są opóźnieni do założeń z harmonogramu i najwyraźniej postanowili nieco intensywniej popracować. Opóźnienie (jak tłumaczył developer) wynika z dodatkowych prac gruntowych przy galerii.

Chyba nie jest taka prosta jak piszesz, bo bloki 11, 12 13, 14 nie buduje Adma, ale Arkada.
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: dras » 30 paź 2016, 10:42

Kolejna niedziela i przy koszach na śmieci pomiędzy Żmigrodzką 9 a Brzozowską 3 komuś się nie chciało otworzyć śmietnika, tylko stwierdził że zostawi tak żeby się walały po całej ulicy. Ktoś wie do kogo można to zgłosić? Być może monitoring na blokach na korczyńskiej już działa i uda się namierzyć flejtę.
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa